Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az értelme az életnek?

Mi az értelme az életnek?

Figyelt kérdés

Lehet hogy negatív ez a kérdés de én pozitív vagyok akárki akármit gondol rólam.

Ennek mi értelme?

Meg születünk,ovi, suli, felnövünk, dolgozunk és dolgozunk néha ki kapcsolódunk,szenvedünk, néha örülünk, szomorkodunk, meg öregszünk és meghalunk.

Akárki akármit mond napi 8 óra munka után nekem már nincs sok mindenhez erőm, lehet hogy ez vicc vagy nem? álló munka, csak feküdni vagy ülni tudok után, vagy inkább le fekszem és kora hajnalban fel kelek mikor már ki aludtam magamat így tudok csak haladni a terveim felé, nem tudom de ennek mi az értelme?

Aztán jó esetben születik gyerek, dolgozol 10-15 évet azért hogy tudj venni egy háza, autót egyébb hülyeséget amire rá beszélnek a reklámok.

Most én azért dolgozzak hogy el tartsam az államot vagy a nem dolgozókat vagy azért hogy amit meg keresek kemény munkával azt mások hülyeségére el költsem aminek semmi értelme nincs de csak meg veszi az ember.

Komolyan mondom sokkal jobb volt az iskola ennyire nem voltam fáradt sosem.

Mi annak az értelme ha minden nap haza bírok jönni de sz.rért h.gyért dolgozok, félre rakni alig lehet vagy nem is tudok.

Egy 21 éves, aki már rá jött arra hogy ez a világ egy.....


2019. máj. 16. 19:50
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Z ég világon semmi értelme. Egyszerűen szarul van kitalálva :)
2019. máj. 16. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
76%

"Egy 21 éves, aki már rá jött arra hogy ez a világ egy....."


Szerintem amire szüksédeg van:

8========) ()

8====()

8()

8====()

8()

8====()

8()

stb.

2019. máj. 16. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
53%
42
2019. máj. 16. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Könyv: 12 szabály az élethez (Jordan B. Peterson)
2019. máj. 16. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
24%

Kedves Kérdező!


Nagyon jó a kérdés, ami azt mutatja, hogy gondolkozol, és nem akarsz úgy élni, hogy a kérdéseidre ne kapjál megnyugtató válaszokat! Ez tetszik! :)


Röviden a válaszom az, hogy: BOLDOG LEGYÉL, ez az élet értelme.

De gondolom a következő kérdésed mindjárt az, hogy mi a boldogság. A következő pedig az, hogy hogyan lehet ilyen körélmények között is boldognak lenni!

Nagyon jó, ha ezeket tényleg felmered tenni!


A válaszom az, hogy mag a jó Isten leszületett a földre itt élt közöttünk, mint egy egyszerű ember, keresztre fezsítettük, meghalt, de harmadnapra feltámadott, eljön újból a világkorszak végén ítélni élőket és holtakat.


Jézus, mint a földre leszületett Isten, egy istállóban született meg, majd a keresztfán végezte, és nem volt egy saját helye ahová a fejét le tudta volna hajtani. Mégis ez a Jézus beszélt és tanított az igazi boldogságról. Azt mondta, hogy a boldogság nem a körülményeken múlik, nem az a boldog aki gazdag, sőt. A boldogság az egy "benső dolog", aki szívében éli azt a szeretetet amiben ez az Isten benne van, azt tudja boldogítani az Isten, minden más csak bódultság, és a hiúságok hiúsága.Ide idézek egy könyvből, hogy Jézus hogyan is gondolkodik ebben a témában:


"AZ ÉLET ÉRTELMÉRŐL

Mi az életem értelme? Miért élek?


Leányom!


Az ember alatti világ élete egyszerűen csak van, s nem ébred fel egyetlen növényben, egyetlen állatban sem az, hogy miért van. Csak a boldogságra született ember teszi fel e kérdést magának, és joggal!


Van egy olyan birodalom, amelynek valósága nélkül értelmetlen az önmagára reflektálni tudó létező léte! Ez a birodalom nem a tér és idő dimenzió keretei közé ékelődött létezés, bár létezése itt is észlelhető. A tér és idő képtelenek e birodalmat le- és behatárolni.


Vagy szóba állsz e birodalom létezésével, és akkor tudok segíteni neked, vagy nem állsz szóba, és akkor elmegyünk egymás mellett.


Minden, ami él, magában hordoz valami időtlent, tehát örök létet. A kis virág ugyanaz a virág a virágnak nagy korában is, mint kis korában volt. A kis macska ugyanaz a macska nagy korában is, mint kis korában volt, pedig már semmi nincs a nagyban abból az anyagi részből, ami volt a kis macskában. A Teremtő mindenben jelen van létbentartó módon.


A tér és idő dimenzióban az ember alatti világ faj- és önfenntartási ösztöne produkálja magát addig, amíg létezik. Ennek az ösztön-párnak felbomlása után értelmetlenné válik a léte tovább. Ezért, mint növényi, állati lét, elpusztul.


Az emberben Isten nemcsak létbentartó módon van jelen, hanem boldogító módon is! A boldogság viszont csak akkor mondható minden igényt kielégítő valóságnak, ha soha nem kell elmúlnia. Ez pedig a földön képtelenség. Ezért csak az az ember kaphat értelmes feleletet e kérdésre: miért élek?, aki elfogadja a tér és idő feletti birodalom létezését, és ennek tudatában formálja jelenét. Ti mindannyian onnan jöttetek, és akarva, akaratlan, oda vágytok vissza!


A földi élet értelméről csak az beszélhet okosan, akit éltet a remény, hogy a soha meg nem szüntethető boldogság utáni vágya a mulandó életben csak törekvésben értelmes. Tehát úgy, mint aki úton van! A CÉL annak a birodalomnak megjelenülését elérni, színről színre látni, amelyről az előbb beszéltem, tehát amely nem rögzíthető tér és idő határai közé, bár itt is jelen van, ezt is átjárja.


Leányom! Számomra, Jézus számára, nagyon fontos a te földi életed. Ezt azzal mutatom ki, hogy nem úgy szeretlek téged, mint mindenkit, hanem úgy, mint senkit a világon! Ezért van belőled csak EGY!


Megáldalak az ÉLŐ HIT LELKÉVEL!"

Jézus; A HANG könyv 2304

2019. máj. 16. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az életednek az az értelme, amit adsz neki, vagy hagyod, hogy mások tegyék.
2019. máj. 16. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Na már megint 1 szentfazék pff
2019. máj. 16. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyettértek, semmi értelme
2019. máj. 18. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Azett vannak szép dolgok akiért érdemes élni ::))

21 vagy előtted az egesz világ.... élj , vált életvitelt akar másik országot,...vagy tanulj meg élni.

Pl a szex a punci az jó. :::)))

2019. máj. 18. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!