Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Konyhán dolgozók! Ti hogy...

Konyhán dolgozók! Ti hogy bírjátok elviselni nyáron a hőséget?

Figyelt kérdés

Még diákként dolgoztam egy nyáron a Balatonon konyhai kisegítőként. Bár sejtettem, hogy kemény lesz, de a valóság sokkal durvább volt.

Már délelőttől kezdve iszonyatos meleg volt (kinn 35 fok, konyhán meg kb. 50) folyt rólam a víz, és akármennyit ittam, úgy éreztem, hogy ki vagyok száradva. Nehezen kaptam levegőt, szédültem, hányingerem volt, és nem volt olyan nap, hogy ne migrénes fejfájással csináltam volna végig a műszak második felét. Közben persze nem volt megállás, rengeteg volt a munka.

Aztán mikor már 3x-ra ájultam és estem össze a konyha közepén, akkor beláttam, ezt nem fogom tudni tovább csinálni. Azóta sem dolgoztam ilyen helyen.

Vendéglátósok, ti ezt hogy bírjátok hosszú távon? Van esetleg valami trükk, amivel el lehet viselni a hőséget?

Minden elismerésem a tietek, amiért ezt hosszú évekig tudjátok csinálni!



2019. jún. 20. 13:05
 1/5 anonim ***** válasza:
92%
A valamire való helyeken van légkondi a konyhában és a vendégtérben is.
2019. jún. 20. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
2 évig dolgoztam étteremben, és már az első hónapban éreztem, hogy tönkre fog tenni, de nem volt semmi pénzem, szóval muszáj volt maradnom egy darabig. Nem is konyhán, hanem felszolgálóként, de így is elég durva volt. Nálunk inkább az volt a gond, hogy télen szétfűtötték az egész épületet, nekem meg egyenruhában (hosszú ujjú fekete ing valami sz@r anyagból, hozzá rohadt meleg kötény) kellett egész nap 12-14 órában mozognom és/vagy nehéz fizikai munkát végeznem, nyáron pedig légkondi mellett ugyanez. Egész évben folyamatosan meg voltam fázva. Azért kellett felmondanom, mert lett egy durvább tüdőgyulladásom, ami után krónikus hörghurut alakult ki nálam, és vérnyomás-problémáim is lettek. Ez volt 3 éve, azóta is megvannak ezek az egészségügyi problémáim, pedig már rég mást dolgozok. Plusz ott volt az állandó stressz és megaláztatás-érzés. Én se értem, hogy bírják ezt az emberek évekig csinálni komolyabb egészségügyi problémák kialakulása nélkül.
2019. jún. 20. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én a kfc-ben dolgozom diákként, és ltt is elromlott most a légkondi.

Elég meleg van, de szerimtem még valamivel jobb mint más helyeken.

Mondjuk tény hogy nem fizetnek sokat..700ft/óra kb

2019. jún. 24. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Erre születni kell! Vannak azok a tipikus konyhásnénik, meg vérbeli szakácsok, akiknek lételemük a konyha és bírják, mert strapabíró a szervezetük.

Aki nem konyhára való, az viszont kikészül.Én háromszor voltam különféle konyhákon próbanapon. Kb négykézláb mentem haza.A migrén meg a hányinger nálam is megvolt. Mert nem elég, hogy meleg van, az erős szagokat, zsírt el kell viselni.Minden maszatos, a konyhaszagot fürdés után is érzed magadon.Mivel hajtás van, egymást basztatják,vagy mennek az agyatlan, trágár marhaságok egész nap.Egy bolondok háza!

Egyébként láttam olyan konyhát, ahol nem lehet használni nyáron a légkondit, mert spórolni kel...

És még a takarítókat nézik le. Szegény konyhásoknak rosszabb dolguk van.Akkor már inkább takarítok.Százszor tisztább, nyugisabb meló.

2019. jún. 24. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Dolgoztam egy nyarat, akkoriban elég gyenge fizikummal, 2017-ben, mondjuk én "mindenes" voltam, tehát felszolgáló segéd is. Soha többet, erre tényleg születni kell.
2021. jún. 26. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!