Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Falusiak? Szerintetek...

Falusiak? Szerintetek miért van ez?

Figyelt kérdés

Meg a régi hagyományos mentalitású faluba, ahol mennek a pletykák, kibeszelesek, kiutaljuk, mert városi stbstb...


Ha rád köszönnek, akkor épp melletted vannak?


Aki falusi, az érti, hogy mire gondolok.


Mert ez gyerekes dolog, különben, de ha így működik...


2020. júl. 13. 09:51
 1/9 anonim ***** válasza:
98%
Hát ezt sztem egy falusi se értheti, mert ennek az égvilágon semmi értelme, amit itt leírtál.
2020. júl. 13. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
97%
Csatlakozom az első válaszolóhoz.
2020. júl. 13. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 MancsWolf ***** válasza:
97%
És én is csatlakozom 🤷‍♂️
2020. júl. 13. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
96%
Én is.
2020. júl. 13. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
96%
Értelmetlen zagyvaság, ezt biztosan senki nem érti.
2020. júl. 13. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
72%

Mi kisváros vagyunk, de nálunk is vannak fura emberek, főleg az idősek között. Van olyan szerencsém, hogy a legpletykásabb vénasszony, az egyik rokonom, és ő mindenkit ismer, a kétszáz éve elvándorolt/halottól kezdve a két másodperce született gyerekig, és ha mesél neked valakiről, megsértődik, hogy mi az, hogy te nem tudod kiről van szó. Neki konkrétan hobbija a temetésekre járni és számolni,hogy hányan mentek el rá.

Nálunk helyben többféle ember van. Az ötvenezer fős, szűk családdal rendelkező egyedek, többségük tizennyolc éves, mire kijárják az általánost és rohadt balhésak. Egyre több ilyen van. És itt nem a bőrszín alapján való megkülönböztetéssel jövök, mert sok olyan van, aki ilyen, és mégsem a "kissebbség" tagja.

Aztán vannak az pletykás, konzervatív öregek, jellemzőjük, hogy mindenkit ismernek. Gyakran dísz-hívők, akik azért járnak templomba, mert illik.

Velük kéz a kézbe járnak azok a középkú szülők, akiket érdekel, hogy mit gondolnak róla helyben. Ez a két kupac gyakran megszólalja a náluk jobban élő családokat, a felelős állattartást folytató embereket, akiknél a van állat nem annyi, hogy kutya macska házikoszton,hogy legyen, az se baj ha a macska "fogyóeszköz". Rossz véleménnyel vannak arról, ha látják, hogy valaki tápot vesz azoknak az állataiknak, akiket nem lehet levágni és megenni, pletykálnak azokról, akik rendszeres állatorvosi szűrésre viszik a kutyát, macskát, a kutyasétáltatás is kezd elfogadottabb lenni erre, bár sokan úgy vannak vele, hogy milyen úri szórakozás az,hiszen mindenki kertes házban lakik itt. (De tényleg, nincs egy darab panel sem) Rossz szemmel nézik, ha egy szülő elviszi a gyerekét negyedik után másik suliba, mert mi ez az urizálás, gyakran furcsállják, ha a gyerek magának választ középsulit, ha már itt maradt nyolcadikig, azon meg külön kiakadnak, ha kolis lesz a gyerek inkább, miért nem megy valami gyász, ugyan olyan szr közösségű suliba, ami csak tíz perc vonattal.

Huszonéves, normális fiatalok nem igazán vannak, inkább lelépnek, őket is megszólják a korral haladni képtelen negyvenes, ötvenes vagy idős emberek. Csak az van itt fiatal, akit ideköt valami, idős szülők, hivatali munka, orvosi, gyógyszertári meló, saját vállalkozás, mert ezen kívül nincs más meló úgy jellemzően. Közlekedés innen el, nagyon rossz, egyszerűbb elmenni, mint itt maradni nulla lehetőséggel, és a gyászosan rossz, narancssárga városvezetéssel, aki semmit nem tesz, max választáskor lefizeti a csórókat.

A gimis fiatalok nem jó fejek, az összes volt évfolyamtársam egy barom lett, akik isznak, meg ilyenek. Aki meg nem az kerüli a helyieket, mint a pestist.

Általánosiskolában, főleg felsőben egyre rosszabb a közeg állítólag, a normális gyerekeket átiratják máshova inkább.


Ami pedig a köszöntést illeti... Hat méterről nem veszel észre valakit, aki ismer téged, de te őt nem, és nem köszönsz előre, akkor megsértődik és megy a pletyka. Konkrétan volt olyan idős asszony, akit nem láttam, mert vagy tíz méterre járt tőlem, meg amúgy sem ordítom át a fél utcát, hogy köszöngessek, megsértődött, hogy miért nem köszöntem előre, holott én köszöntem neki, amikor már közel járt, de az már nem jó, mert ő megelőzött és milyen illetlen, hogy nem adom meg a tiszteletet.

2020. júl. 13. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, szerintem ismételd meg a kérdésedet, de úgy hogy legyen értelme.

Arra vagy kíváncsi hogy a kis településeken miért köszönnek neked ha elmennek melletted?

Azért mert egy kis településen megszokták, hogy aki ott van az biztosan valamilyen ismerős vagy egy rokonnak, ismerősnek az ismerőse és így illik, hogy ezeknek az embereknek köszönnek.

A városon, nagyvároson van csak az az ostobaság, hogy a melletted lakónak sem köszönsz, akkor sem ha rád néz vagy elmész mellette.

2020. júl. 13. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
80%
#6 Na jó, majdnem minden szavadat átérzem, most megnyugodtam, hogy nem csak én élek ilyen emberek között. Alig várom, hogy én is léphessek.
2020. júl. 13. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Jól van ez így? ***** válasza:
93%
Nem, attól még lehetsz te az 1. számú közellenség, hogy rád köszönnek.
2020. júl. 13. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!