Miért kér mindig szívességet a szomszéd, ha én soha nem kérek tőle semmit?

Vannak emberek, akik kérnek egy-egy szívességet, aztán ráakaszkodhatnak a másikra, ha a másik nem húz határokat...
A "miért kér ha én nem kérek tőle soha" kérdésre ez lehet egy válasz.

A szomszédod talált egy balekot, aki ingyen dolgozik neki, mert nem tud nemet mondani.
A megoldás benned van.
"Sajnálom de nem érek rá mert melóznom kell. Keress mást aki segít neked!"

Azért mert belemész.
Ami megvan 20-30 perc alatt azt meg szoktam nekik csinálni de amikor azzal jött egyik szomszéd, hogy fel kéne húzni egy 2 szintes házat arra már nemet mondtam.
Vannak akik ezt csinálják, kis szívességekkel kezdik amíg be nem idomítanak aztán amikor már megszoktad egyre nagyobbakat kérnek.

"tévét kellett felszerelnem neki a falra"
Hát ezért téged kér folyton, mert így állsz hozzá. Szomszédod, nem rokon, nem barát, nincs olyan, hogy "kellett". Tudod, mit kellett volna már régen megtenned? Elküldeni a fenébe. Egy-két kisebb szívesség NÉHA(!) belefér, de van, aki vérszemet kap, aztán úgy viselkedik, mintha a személyi rabszolgája lennél. Persze, ha arról van szó, hogy baj van, természetes a segítség - én is vittem már a szomszédot a kisfiával a kórházba, amikor a srác belelépett valami szögbe - de a "hordd már el az építési sittet" nagyon nem ez a kategória.

Azért hív téged már rebdszeresen mert látja hogy engedelmes szolga vagy, ilyen ember kell sok mindenkinek.
Az egyik szomszédasszonyunk is ilyen volt és ilyen, állandóan napi szinte mindig valami problémája volt, ide hívott, ha viszketett a picccsssája akkor is!
Egy nap aztán anyám lequrvázta, azóta csend van, nyugodt életünk és most más jár hozzá csicskásodni.👅
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!