Mennyire megterhelő/fárasztó lelkileg a kétleki élet? Inkább albérletet fizetnétek?

Ha otthon dolgozol miért vagy 3 napot a nyaralóban? Min segítene az albi, ha ugyanúgy a szüleid városában dolgoznál?
Egyébként én kétlaki vagyok kb 19 éves korom óta. Nem ennyire szigorúan, mert szerencsére többnyire mindegy honnan dolgozom. Csak az egyetem volt máshol, mint ahol laktam/lakni akartam.
Én egészen hozzászoktam, bár már igyekszem egylakisítani magamat. Egyre kevesebbet megyek "haza", már nincsenek óráim az egyetemen. De bármikor 10 perc alatt készen tudok állni arra, hogy elinduljak a vonathoz. Van néhány alapvető dolog amit vinni kell (laptop, gyógyszer) de egyébként van a szüleimnél kb 3 adag ruhám, fogkefém és ez így bőven jó.
Igen, fárasztó, de nem ér egy albiárat, ha rámenne minden pénzed
24N

Én is sokáig laktam így, nekem pl. bejött mert igazából két helyen vagy, nem fogsz unatkozni. Az igaz, hogy mindig szervezkedni kell, vagy fel kell írni a telefonod jegyzetébe, hogy mi hol van, mit kell vinni innen oda, és fordítva. Sok használati tárgyból kettőt kell venni (pl. fogkefe, sampon, hajszárító, gyógyszer, telefontöltő, stb.), nem éri meg ezeken spórolni, hogy csak egy van, és azt viszed magaddal (hacsak nem nagy értékű valami), mert akkor tényleg 1000+1 dolgot kell hurcolásznod heti kétszer, és tuti, elfelejtesz valamit. A ruháimat viszont mindig csak egy helyen tartottam, és 1 váltás ruhát tartottam az egyik helyen, „vész esetére”. Mindig annyi ruhát vittem, hogy elég legyen arra az időre, míg otthon vagyok (plusz az egy váltás ruha a vész esetére). Így átláthatóbb volt, mert tudtam, hogy minden ruhám csak egy helyen van. A mosást is csak egy mindig az egyik helyen végeztem, így pl. a szennyest mindig hurcolni kellett. De egy személyként nem is gyűlne össze annyi, hogy két mosógépet is érdemes legyen venni. A te esetedben ez gondolom nem gond, mosnál továbbra is a szüleidnél, akkor így az is praktikus lenne, ha a ruháid is náluk maradna.
A hűtőt nem érdemes leengedni arra a 3-4 napra. Az biztos, hogy elő fog fordulni, hogy ki kell valamit dobni, vagy pedig nagyon meg kell tervezni, hogy mennyi időre vásárolsz, vagy pedig viszed magaddal azt az ételt, amit pl. 1-2 napon belül meg kellene enni, de te csak 4 nap múlva érsz vissza.
És ez még nem minden, még vannak dolgok, amikre oda kell figyelni.
Szóval láthatod hogy, nem unalmas, de ez a sok szervezkedés kicsit az agyat is tornáztatja, ebből a szempontból előny :D
Én azt mondom, próbáld ki, és adj magadnak egy kis időt, míg kialakul a rendszer, akkor már könnyebb lesz. Jó lehetőség ez egyébként, ha kicsit nyugalmat szeretnél, és nem mindig a szüleidnél lenni.

Gondolom sok a kérdezőnek, esetleg a szüleinek hogy egész héten együtt lakjanak :D
Én amúgy utáltam a kétlaki életét, állandó pakolás, cipekedés, mindig lógott rajtam a hátizsák, nem hiányzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!