Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mennyire megterhelő/fárasztó...

Mennyire megterhelő/fárasztó lelkileg a kétleki élet? Inkább albérletet fizetnétek?

Figyelt kérdés
Félig maradnék még otthon a szüleimnél, (hétközben 3 éjszakát), mert itt dolgozom, de innen 45 km-re van egy nyaralónk, csütörtöktől hétfő reggelig ott lennék. Szerintetek az ilyen kétlaki élet mennyire kivitelezhető? Van valakinek tapasztalata benne? Vagy inkább menjek külön albérletbe? Arra minden pénzem rá menne egyébként, nem nagyon tudnék félre rakni, de így az albérlet árát biztosan félre tudnám lakni.

máj. 13. 15:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én utáltam, folyton gondolkodnom kellett, hogy melyik cuccom éppen hol van és sehol sem éreztem magam otthon igazán. Nagyon vártam, hogy végre csak egy helyen legyen mindenem és mindig ugyanoda menjek haza.
máj. 13. 15:26
 2/14 anonim ***** válasza:
51%

Ha otthon dolgozol miért vagy 3 napot a nyaralóban? Min segítene az albi, ha ugyanúgy a szüleid városában dolgoznál?

Egyébként én kétlaki vagyok kb 19 éves korom óta. Nem ennyire szigorúan, mert szerencsére többnyire mindegy honnan dolgozom. Csak az egyetem volt máshol, mint ahol laktam/lakni akartam.

Én egészen hozzászoktam, bár már igyekszem egylakisítani magamat. Egyre kevesebbet megyek "haza", már nincsenek óráim az egyetemen. De bármikor 10 perc alatt készen tudok állni arra, hogy elinduljak a vonathoz. Van néhány alapvető dolog amit vinni kell (laptop, gyógyszer) de egyébként van a szüleimnél kb 3 adag ruhám, fogkefém és ez így bőven jó.

Igen, fárasztó, de nem ér egy albiárat, ha rámenne minden pénzed

24N

máj. 13. 15:42
 3/14 A kérdező kommentje:
Nem otthonról dolgozom, hanem itt, ebben a városban, ahol a szüleimmel lakom. Be kell járnom. Köszi a válaszokat :)
máj. 13. 15:49
 4/14 anonim ***** válasza:
Akkor hogy jön képbe a nyaraló? Miért lenne jobb, ha a szüleid helyett egy albiban laknál heti 3 napot? Ugyanúgy kétlaki lennél
máj. 13. 15:50
 5/14 anonim ***** válasza:
A "Ha otthon dolgozol"-t úgy értettem hogy a szülővárosodban/szüleid városában. Szóval ha mindenképp ott kell lenned 3 napot, akkor miért mész hetente a nyaralóba? Nem értem miért szűnne meg a kétlakiság egy albival, amit gondolom ugyanúgy a szüleid városában kellene kivenned. Aztán laknál benne heti 3 napot, mert a többit a nyaralóban töltöd, még nem tudjuk miért
máj. 13. 15:53
 6/14 A kérdező kommentje:
Nyilván ha albérletet vennék ki, akkor azt ebben a városban tenném, és akkor minden nap ott is lennék. Nekem minden nap be kell járni, de az albérletből be tudnék minden nap járni, mivel a munkahelyemhez közel venném ki. Viszont a nyaralónkból, mivel 45 km-re van, nem lennék ott minden nap, csak mondjuk csütörtök estétől hétfő reggelig 4 éjszakát, a többi napokon pedig a szüleimnél lennék.
máj. 13. 16:07
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is sokáig laktam így, nekem pl. bejött mert igazából két helyen vagy, nem fogsz unatkozni. Az igaz, hogy mindig szervezkedni kell, vagy fel kell írni a telefonod jegyzetébe, hogy mi hol van, mit kell vinni innen oda, és fordítva. Sok használati tárgyból kettőt kell venni (pl. fogkefe, sampon, hajszárító, gyógyszer, telefontöltő, stb.), nem éri meg ezeken spórolni, hogy csak egy van, és azt viszed magaddal (hacsak nem nagy értékű valami), mert akkor tényleg 1000+1 dolgot kell hurcolásznod heti kétszer, és tuti, elfelejtesz valamit. A ruháimat viszont mindig csak egy helyen tartottam, és 1 váltás ruhát tartottam az egyik helyen, „vész esetére”. Mindig annyi ruhát vittem, hogy elég legyen arra az időre, míg otthon vagyok (plusz az egy váltás ruha a vész esetére). Így átláthatóbb volt, mert tudtam, hogy minden ruhám csak egy helyen van. A mosást is csak egy mindig az egyik helyen végeztem, így pl. a szennyest mindig hurcolni kellett. De egy személyként nem is gyűlne össze annyi, hogy két mosógépet is érdemes legyen venni. A te esetedben ez gondolom nem gond, mosnál továbbra is a szüleidnél, akkor így az is praktikus lenne, ha a ruháid is náluk maradna.

A hűtőt nem érdemes leengedni arra a 3-4 napra. Az biztos, hogy elő fog fordulni, hogy ki kell valamit dobni, vagy pedig nagyon meg kell tervezni, hogy mennyi időre vásárolsz, vagy pedig viszed magaddal azt az ételt, amit pl. 1-2 napon belül meg kellene enni, de te csak 4 nap múlva érsz vissza.

És ez még nem minden, még vannak dolgok, amikre oda kell figyelni.

Szóval láthatod hogy, nem unalmas, de ez a sok szervezkedés kicsit az agyat is tornáztatja, ebből a szempontból előny :D

Én azt mondom, próbáld ki, és adj magadnak egy kis időt, míg kialakul a rendszer, akkor már könnyebb lesz. Jó lehetőség ez egyébként, ha kicsit nyugalmat szeretnél, és nem mindig a szüleidnél lenni.

máj. 13. 16:21
 8/14 anonim ***** válasza:
A kétlakiság nem oldódna meg azzal, ha nem heti 3, hanem 7 napot laknák a szüleidnél? Vagy rossz a viszony?
máj. 13. 16:34
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom sok a kérdezőnek, esetleg a szüleinek hogy egész héten együtt lakjanak :D

Én amúgy utáltam a kétlaki életét, állandó pakolás, cipekedés, mindig lógott rajtam a hátizsák, nem hiányzik.

máj. 13. 16:44
 10/14 A kérdező kommentje:
Nem rossz, csak szeretnék kicsit önállósodni, egy kis nyugalmat a szüleimtől.
máj. 13. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!