Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mi az oka hogy egyes lakóhelye...

Mi az oka hogy egyes lakóhelyek esetében sokkal rosszabb a híre mint amilyen valójában?

Figyelt kérdés

Három évvel ezelőtt Pesterzsébetre leköltöztem állítólag rossz környékre mikor mondtam hogy hova költözök mindenki csak nézett hogy úristen odamész, Jézus az egy nagyon rossz környék, fél èv után semmi értékem.nem lesz, meg fognak késelni ordibálások lesznek tele van tolvajjal nem vagyok normális...

Ehhez képest nyugalom van csend van alig van buli néha elmegy egy két kisebbségi de semmi gond nincs velük, egyedül csak a szemét ami valóban kicsit rossz de semmi más baj nincs

máj. 15. 19:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg lehet olyan, hogy egy hely valamikor tényleg borzasztó volt, de aztán javult a helyzet, csak a köztudatban a "híre" még úgymaradt.
máj. 15. 20:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A Havanna lakótelepen lakom, ugyanez volt a reakció, mikor ide költöztem kb. hét éve, még olyan rokontól is hallottam, hogy itt meg fognak engem verni, aki életében háromszor, ha járt Budapesten, amúgy nem is él már Magyarországon vagy 10 éve. Egyszer rendeltem egy bútort, és mondta a futár, hogy akkor segit felvinni az emeletre, ha valaki lenn marad figyelni a furgont, mert fél, hogy itt leszedik a kereket, mire visszér. Ehhez képest nekem sokáig a ház elé volt kikötve a biciklim, és semmi baja nem volt. Látni néha furcsaságokat, de egyáltalán nem rosszabb, mint bármelyik budapesti lakótelep. Szerintem az az oka, hogy a '90-es években tényleg borzasztó hire volt, aztán ez megmaradt a köztudatban.

Pesterzsébeten laktam két évet a 2010-es években, szerintem az akkor tényleg mordor volt, de ott meg nagyon attól függ, hogy melyik részén, mert ahol mi laktunk, ott pl. az egyik szomszédot nyáron, este, világosban leütötték, és kipakolták. Nem vagyok egy beszari alak, de azért voltak ott olyan alakok, hogy nagyon körültekintően mentem haza. Ha meg két-három utcával arrébb mentem, az egy falu volt, sehol egy lélek, kék közkút az utcán, csak a csirkéket hiányoltam. Még pár utcával arrébb meg gyönyörű házak, drága autók az udvarban. Kicsivel arrébb meg lakótelep, a dohányboltot körüllengő szokásos léhűtő suttyó csöveshordával. Szóval specifikusan Pesterzsébeten szerintem nagyon nem mindegy, hogy az ismerőseid konkrétan melyik utcában jártak, melyik alapján alakitottak ki véleményt róla. Pesterzsébet diverz.

máj. 16. 01:18
 3/7 anonim ***** válasza:
Az ilyen településeknek, kerületeknek többnyire tényleg van egy rossz része, de máshol attól mèg valóban lehet teljesen élhető.
máj. 16. 02:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az első és a harmadik közül a kettő egyike. Vagy régen rossz volt és ez beivódott a köztudatba, vagy vannak izoláltan rossz részei, amin kívül teljesen normális.

Másrészről pedig általában nem annyira rosszak a rossz környékek sem, mint sokan mondják. Van, ami igen, nyilván, de nem általános.

máj. 16. 09:58
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Inkabb regen voltak gaz kornyekek es megmaradt az emberekben. Pl egy 8ker meg havanna se olyan mint 15 eve.. 8ba regen naponta akar tobbszor is betalaltak, mar kb semmi ni cs
máj. 16. 11:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez ilyen berögzülés
máj. 16. 14:56
 7/7 anonim ***** válasza:

#4, az is játszik szerintem, hogy a gázosabb, tipikusan állandóan utcán lófráló rosszéletűek is megszokják, hogy gyakran látnak, és a "sajátjaikat" békén hagyják.

A másik, hogy pár éve volt valami olyasmi, hogy pár tizenéves összeveszett és összeverekedett valamin. Senki nem sérült meg komolyabban, de mivel egy lakó kihivta a rendőrséget, az eset felkerült a police.hu-ra, és szerepelt a szövegben az, hogy Havanna utca, aztán az jött szembe a Blikkben vagy valami hasonlóban (tudom, minek olvasok ilyeneket), hogy VENDETTÁT HIRDETTEK a Havannán :D

máj. 16. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!