Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek melyik a legtúlért...

Szerintetek melyik a legtúlértékeltebb és a legalulértékeltebb budapesti kerület és miért?

Figyelt kérdés

Szerintem a legtúlértékeltebb a XI és a XIII, a legalulértékeltebb pedig XXII

Az előbbiek rendesen úgy vannak előadva, mint Budapest legjobb részei, pedig vannak gyanús alakok mindkettőben és bizonyos környékek is problémák. Budafok-Tétény pedig a Leányka utca kivételével egy teljesen élhető és barátságos környék, tiszta, rendezett környezett. Ennek ellenére valahogy mégis kevesen ajánlják a fővárosba költözők számára, nem is értem miért.

Mit gondoltok? Melyik budapesti kerületnek nagyobb a füstje, mint a lángja? És melyik az, amiről méltatlanul keveset beszélnek.

máj. 17. 13:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a VIII kernél nagyon csak a negatívumok vannak hangsúlyozva. De kultúrálisan, meg stílusában egy nagyon egyedi része, színfoltja a városnak. Remélem nem cseszik majd el és valahogy megtudja tartani később is a stílusát.

Túl értékeltet én nem mondanék, mert szerintem azok tényleg jó helyek, max vannak hátrányai is, de hát mindennek vannak ez normális.

Ami jó, hogy mostanra sokan kezdik látni, hogy Budapest elsőszámú problémái az autók, és egyáltalán a sok leaszfaltozott betonozott terület (pl keleti). Régi képeken látszik milyen volt a város és sokkal szebb emiatt. Szerintem ez generációs dolog, az idősebbeknél volt új az autózás és azt hitték, hogy mindent le kell aszfaltozni autósztrádává, de mostanra látszanak a hátrányok és lassan egyensúlyba kerülhet. Meg sokan látnak nyugati városokat, ahol ebben előttünk járnak és ez is hat.

máj. 17. 13:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Én a 13-ban lakom és szerintem teljesen jó, gyanús alakok meg mindenhol vannak, de itt konkrétan amerre én lakom, kb arcról felismerem azt az 1-2 bolondot, szóval jellemzőnek nem mondanám, van egy, aki állandóan óbégat, gondolom itt lakik valamerre, de nem az van, hogy állandóan random jöttment orkok mászkálnának. Volt egy kukázós fazon is a kutyájával, ő sem hajléktalan volt, hanem itt valamelyik környező házban lakott, de sok vizet nem zavart, csak turkált a felhelyezett kukákban. Nem láttam egy ideje, lehet meghalt, idősnek tűnt. Remélem a kutya azért jól van.

Azt nem mondanám, hogy ez a legjobb része, de viszonylag kultúrált, sok minden van helyben, jó a tömegközlekedés, bárhol ott vagy innen hamar, nekem a külsőbb kerületekben az nem tetszik, hogy ha csak vásárolni akarok elmenni kaját, ahhoz is tömegközlekedésre kell szállnom, itt meg Aldi meg Lidl meg egyéb boltok egymás hegyén, hátán, nem külön program, hogy bevásároljak, hanem kis túlzással csak pizsiben leugrok. De bármilyen egyéb programom, dolgom van, hamar odaérek.

máj. 17. 13:59
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

8. kerületnek elég rossz híre van, pedig belvároshoz képest sok parkja van, üzletekkel jól el van látva és a jobb lakások is viszonylag jó árban vannak.

A belsőbb részeknél pedig kellemes sétálóutcák és kiülős helyek vannak(pl Mikszáth tér).

Plusz jó közlekedés 2, 3, 4-es metró, 4-6 villamos, 23 mas villamos stb.

Vannak részei amik feledhetőek, de ha jól választ környéket az ember akkor nagyon jól tud járni vele.

Az én szememben a 11. Kerület van túlértékelve. Móricz része kellemes, azt meg kell hagyni.

De kb paneldzsungel a másik nagy része a kerületnek, az újépítésű részek vagy nagyon drágák vagy pedig baromi rossz a tömegközlekedés.

máj. 17. 14:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem egyértelműen a 11. a legtúlértékeltebb. Itt a gyakorikérdéseken, de máshol is úgy adják elő, hogy Budapest legélhetőbb kerülete, megfizethető, egy igazi kánaán. Egyébként a Belvárosi része szép, ott viszont alig van zöld terület. A Kelenföldi pályaudvar környéke kifejezetten lepukkant vidék, Gazdagrét pedig tele van ocsmány panelházakkal. Ja, és az árak is a híres 12. és 2. kerületek után itt a harmadik legmagasabb egész Budapesten.

A 3. kerület ilyen szempontból alulértékelt szerintem. Békásmegyer Ófalu vagy éppen Ürömhegy kifejezetten megfizethető és biztonságos környék.

A 22. kerület is alulértékelt, ugyanazért mint Óbuda.

máj. 20. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!