Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Akik tanyán laknak, azok nem...

Akik tanyán laknak, azok nem félnek éjjel? Akár a párjukkal élnek, akár egyedül?

Figyelt kérdés

Családi házban lakom, néhány hete három napra egyedül maradtam.

Hát, eléggé fura volt. Minden egyes apró zaj, amely napközben figyelemre sem volt méltó, éjjel hátborzongató gondolatokat ébresztett bennem. Hogy mi van, ha betörő van a házban. Nem is tudtam nyitott hálószoba ajtó mellett aludni.

Én olyan környéken lakom, ahol viszonylag jómódúak élnek, jó a közbiztonság, beépült a környék, közel vannak egymáshoz a szomszédok.

Bele se merek gondolni, milyen lehet egy tanyán, egyedül maradni akár egy éjszakára.

2025. júl. 17. 20:44
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

Családi házban lakom, de egyedül, de mitől féljek?

32F vagyok, az igaz...

De van egy kamera ami veszi az utcát a ház előtt, van egy ami veszi a bejárati kaput és az udvart, meg van egy hátra ami veszi a kertet is. Mégis mi történhetne? Van bennük reflektor, még vonyítani is elkezd, ha éjjel mozgást érzékel... nem hangosan, de annyira pont elég, hogy elijessze azt aki esetleg akarna valamit.

2025. júl. 17. 20:47
 2/7 anonim ***** válasza:
81%
A legtöbb tanyán van őrző-védő jószág
2025. júl. 17. 20:56
 3/7 anonim ***** válasza:
8%
Tanyára csak a róka megy lopni.
2025. júl. 17. 21:02
 4/7 anonim ***** válasza:
90%
Èn sehol nem félek, fölösleges idegesíteni magam.
2025. júl. 17. 21:05
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

#1 Akkor mégis tartassz valamitől, ha vannak kameráid.

Én is egyedül élek egy kertes házban, de nem félek. Kutyám sincs, és az ajtót se szoktam bezárni éjszakára, csak a kaput. Amúgy nem rossz a településen a közbiztonság, van helyi polgárőrség, és egy darab rendőr. A szomszédok közel laknak, és némelyiküknek van elég hangos kutyája.

2025. júl. 17. 22:03
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Amikor egyedül kell lennem a nagy házban, este nálam is megy a para, Annyiban jó, hogy olyan emberek vannak a közelemben, akik miatt nem feltétlen jönnének a rossz arcot, de az ördög nem alszik.
2025. júl. 17. 22:30
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Èn tàrsashàzban lakok, de tanyàn nőttem fel, amíg èlt nagymamàm, addig megvolt a tanya. Ő nagyon sok időt töltött a tanyàn egyedül is. Èjjelre is egyedül maradt, nem fèlt semmitől, inkàbb tőle kellett fèlni. Karakàn egy asszonysàg volt. Szàz zàrral zàrt amugy mindent.

Szomszèd tanyàban is egy idős nèni lakott, ő mègtöbbet volt egyedül, mert nem volt csalàdja sem.

Volt kèt tàvolabbi tanya is, ahol volt betörès, szerencsère nagy baj nem törtènt. Nàlunk nem próbàlkozott soha senki .

Èn itt, az emeletesben nagyon fèlek èjjel egyedül. Nem betörőktől

Vannak doldok, amiket nem lehet kizàrni ...

2025. júl. 17. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Kertes házban lakom, a szomszéd csaj egyfolytában a gyerekeivel üvöltözik, főleg akkor, amikor egyedül van a 2 kisfiúval. Nem vagyok az a...

Tulajdonképpen verbális bántalmazás, amit a gyerekekkel művel a csaj. A pár egyébként elég agresszív, nem igazán lehet szólni nekik. Normális(abb) viszonynál esetleg finoman szólnék a férjének. Marad a csukott ablak, lehúzott redőny, függöny elhúzva, h valamennyire...

Más is van aki azért nem akar elköltözni otthonról mert nincs párkapcsolata, egyedül meg nem akar lakni?

Jó lenne már egy lánnyal együtt élni, de nincs barátnőm így nem sok értelmét látom elköltözni.

Csepelnek mely részein nem tanácsos éjszaka utazni egyedül még srácoknak sem?

Vannak bizonyos kerületek Budapestnek melyeket jobb elkerülni vagy tanácsos nem ott lenni éjszaka későn. De Csepelen vannak ilyenek? Szerintetek? Mik lehetnek a veszélyek egy fiú számára?

Normális ha nagy, üres házban félek este egyedül, de egy kis garzonban nem?

Nem tudom pontosan miért, de eléggé nyomaszt a sok üres tér körülettem, és néha hangokat is beképzelek... Míg ilyen érzésem soha nem volt még egy 40 négyzetméteres lakásban. Ennek lehet magyarázata, más is így van vele? Köszi!

Van itt olyan, aki sosem lakott szobatárssal/lakótárssal, csak szülővel/egyedül/párral? Van valami előnye/hátránya?

Én azt vettem észre, hogy aki sosem lakott együtt senkivel, aki nem az intimkörébe tartozott bele, háklisabb és rugalmatlanabb. Nagyon ritkán, akinek trauma volt a lakótárs/szobatárs, elviselhetetlen lesz.

Szomszédom szeretné rendbe hozni a ház falát, amihez csak az én udvaromon keresztül juthat hozzá, viszont én dolgozom, egyedül élek és van egy...

Dolgozom és van egy kutyám, egyedül élek. Ahhoz, hogy be tudjam őket engedni, szabadságot kellene kivennem 2 hétre, hogy a kutyát becsukjam a házba(vagyis velem legyen a házban, amíg ők dolgoznak reggeltől estig, mert nem hagyhatom a kutyát sem bezárva egyedül, illetve...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!