Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Igaz, hogy manapság a falun...

Igaz, hogy manapság a falun élő emberek nagy része is a városokba jár át dolgozni, és inkább csak lakóhelyük a falu, mintsem a hagyományos falusi életet élik?

Figyelt kérdés
Kiegészítve még azzal, hogy állatokból is nagyrészt csak kutyát, macskát tartanak, már akik tartanak egyáltalán, haszonállatokat pedig már nagyon kevesen.

2025. dec. 10. 22:53
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
31 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Te eddig milyen barlangban laktal?
2025. dec. 10. 23:06
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Persze. Falun alig van munka, csak ahol gyár van. Ha anyósék faluját nézem mondjuk: 3000 lakos, az legalább 1000 dolgozó. Munkahelyek: iskola, óvoda - legyen 50. Posta 5, önkori 10, két bolt 20, egyéb üzletek még 50, pizzéria 10, templom 5, egyebek (mezőgazdaság, kisebb üzemek, vállalkozók) legyen még 150 és akkor tuti mindenre sokat mondtam. 300 munkahely 1000 főre. Nyilván a szomszéd városokban lévő gyárakba járnak nagyrészt. És ez még egy virágzó falunak mondható, ennél sokkal rosszabbak is vannak.

Haszonállat max baromfi, az se sok helyen.

2025. dec. 11. 00:51
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbben azért laknak ott, mert olcsóbb a ház, mint egy városban, sőt sokszor még a panel is drágább a városban.

Aki faluba születik annak nehezebb minden szempontból kitörni.

Persze, hogy nem tartanak haszonállatot, max az öreg nyugdíjas nénik pár tyúkot.

Nem éri meg, sok a meló vele, és fáradtak az emberek a sok utazástól.

Ma szinte semmiben nem különbözik egy városlakó egy falusitól.

2025. dec. 11. 00:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez már régóta így van.
2025. dec. 11. 02:41
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Persze
2025. dec. 11. 02:51
 6/12 anonim ***** válasza:
92%
Igen. Szerinted hogyan tartana el egy vacak kis falu 1000-1500 embert? Önkormányzatnál se kell ennyi könyvelő meg falugondnok 😅
2025. dec. 11. 07:50
 7/12 anonim ***** válasza:
92%
Ahol mamám lakik falu 300 fős. Helyben szinte semmi munka nincs de autóval 40 perc alatt ott vagy szinte az összes környéken található nagyobb gyárban. Nyilván elmennek dolgozni máshová. Napközben olyan mint egy "szellemváros" a kisboltba se jár szinte senki mert hazafelé bevásárolnak.
2025. dec. 11. 08:25
 8/12 anonim ***** válasza:
37%

Na jól van, nem kell ennyire lenézni a falut.

Persze, 1400 fő, de itt van Pest egy köpésre. 100 millióért már tűrhető családi házat kapsz. Én semmi pénzért nem laknék panelban vagy városi családi házban, a zajban. Akkora teraszom van, mint más lakása.

2025. dec. 11. 09:16
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Persze, már évtizedek óta.
2025. dec. 11. 10:06
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Már 100 éve is inkább el kellett menni dolgozni az egyik félnek (nyilván többnyire a férfiaknak), mert szinte senki sem teljesen önellátó. Mezőgazdasági munka csak egy része az évnek, télen is meg kell élni valamiből pl.
2025. dec. 11. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Miért lett mostanában divat hogy minden ciki, meg gáz az emberek főleg a tinik szerint? A hagyományos emberi értékek megbecsülése is kihaló félben van a világban?

szerintem semmi se gáz és ciki, csak a bőszárúfarmer, meg a másik ember kigyúnyolása. Már nem is isznak a mai fiatalok, nem is cigiznek. Én is most vagyok fiatal, de én nem a net előtt vagyok folyton én megyek bulizok, szoktam inni, cigizni, szeretek szépen öltözködni,...

Miért mondják sokan, hogy az igazi magyar virtus, a hagyományos értékek azok falun, vidéken vannak?

Mi nem oké ebből a szempontból a városokkal? A lakóhelynek nagyjából semmi köze hozzá, ki milyen értékeket tart fontosnak

A nők egy része miért háborodik fel sértődik meg ha szóba kerül a hagyományos női szerep?

Ugye elsősorban a nők feladata a főzés, gyereknevelés és hasonló dolgok. De persze senki nem mondja emellett nem épithet karriert nem dolgozhat mégis durcik lesznek ha valaki ezt kimondja.

Szerinted kegyeletsértés egy mini kotrógéppel sírt ásni a temetőn, vagy inkább hagyományos módon kézzel kiásni?

Az egyik szomszéd faluban szokták mostanában ásni a sírt ilyen mini kotrógéppel, főleg ha rossz esős az idő, de egy páran morognak, hogy ez kegyeletsértés.Korábban olvastam is ilyet, hogy a temetkezési vállalkozó géppel ásta ki a sírt és a család amikor megtudta, akkor...

Magyarországon az emberek többsége mennyire elfogadó azokkal, akik az úgymond hagyományos megszokottól eltérő életet élnek?

Nyilván emberfüggő, de ha valaki megkérdezi mondjuk hogy van-e családod, és ha az rá a válasz, hogy egyedülálló vagy, azt általában tudomásul veszik, vagy inkább megjegyzéseket tesznek rá? Vagy például, ha valaki home office-ban dolgozik, esetleg valamilyen szellemi...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!