Igaz, hogy manapság a falun élő emberek nagy része is a városokba jár át dolgozni, és inkább csak lakóhelyük a falu, mintsem a hagyományos falusi életet élik?

válasza:

válasza:Persze. Falun alig van munka, csak ahol gyár van. Ha anyósék faluját nézem mondjuk: 3000 lakos, az legalább 1000 dolgozó. Munkahelyek: iskola, óvoda - legyen 50. Posta 5, önkori 10, két bolt 20, egyéb üzletek még 50, pizzéria 10, templom 5, egyebek (mezőgazdaság, kisebb üzemek, vállalkozók) legyen még 150 és akkor tuti mindenre sokat mondtam. 300 munkahely 1000 főre. Nyilván a szomszéd városokban lévő gyárakba járnak nagyrészt. És ez még egy virágzó falunak mondható, ennél sokkal rosszabbak is vannak.
Haszonállat max baromfi, az se sok helyen.

válasza:A legtöbben azért laknak ott, mert olcsóbb a ház, mint egy városban, sőt sokszor még a panel is drágább a városban.
Aki faluba születik annak nehezebb minden szempontból kitörni.
Persze, hogy nem tartanak haszonállatot, max az öreg nyugdíjas nénik pár tyúkot.
Nem éri meg, sok a meló vele, és fáradtak az emberek a sok utazástól.
Ma szinte semmiben nem különbözik egy városlakó egy falusitól.

válasza:

válasza:

válasza:Na jól van, nem kell ennyire lenézni a falut.
Persze, 1400 fő, de itt van Pest egy köpésre. 100 millióért már tűrhető családi házat kapsz. Én semmi pénzért nem laknék panelban vagy városi családi házban, a zajban. Akkora teraszom van, mint más lakása.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
szerintem semmi se gáz és ciki, csak a bőszárúfarmer, meg a másik ember kigyúnyolása. Már nem is isznak a mai fiatalok, nem is cigiznek. Én is most vagyok fiatal, de én nem a net előtt vagyok folyton én megyek bulizok, szoktam inni, cigizni, szeretek szépen öltözködni,...
Mi nem oké ebből a szempontból a városokkal? A lakóhelynek nagyjából semmi köze hozzá, ki milyen értékeket tart fontosnak
Ugye elsősorban a nők feladata a főzés, gyereknevelés és hasonló dolgok. De persze senki nem mondja emellett nem épithet karriert nem dolgozhat mégis durcik lesznek ha valaki ezt kimondja.
Az egyik szomszéd faluban szokták mostanában ásni a sírt ilyen mini kotrógéppel, főleg ha rossz esős az idő, de egy páran morognak, hogy ez kegyeletsértés.Korábban olvastam is ilyet, hogy a temetkezési vállalkozó géppel ásta ki a sírt és a család amikor megtudta, akkor...
Nyilván emberfüggő, de ha valaki megkérdezi mondjuk hogy van-e családod, és ha az rá a válasz, hogy egyedülálló vagy, azt általában tudomásul veszik, vagy inkább megjegyzéseket tesznek rá? Vagy például, ha valaki home office-ban dolgozik, esetleg valamilyen szellemi...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!