Éjszaka zajongó külföldiek a házban - mit lehet tenni?
Sziasztok!
A társasházban alattunk egy hostel működik. Már máskor is volt, hogy zajongtak, de most tavasz vége óta olyan külföldiek (pakisztániak/bangladesiek/fogalmam sincs), akik gyakorlatilag egész éjjel hangoskodnak. Csapkodják az ajtókat, dübörögnek, nonstop kiabálnak. Már nem csak én, de a gyerekek is felébrednek rájuk. Kétszer kihívtam már rájuk a rendőrséget, de érdemi változás nem történt. (Az első után 4 napig csend volt, utána újrakezdték) A tulajokkal előtte hosszasan leveleztem, annak se lett eredménye - szerintük tök normális, udvarias csávókról van szó, és hát "élniük kell". A következő lépés a jegyző lesz, de nem tudom, hoz-e változást a birtokvédelem kérése. Volt itt hasonló "élménye" másnak is? Jutott valamire?
Kiegészítés: a csávókkal személyesen nem tudunk beszélni, mert le van zárva a hozzájuk vezető folyosó, nincs csöngő, dörömbölésre nem jönnek ki.
Esetleg ismertek olyan Facebook csoportot, aminek ez a tematikája?

válasza:

válasza:

válasza:Hostel?!
Mi betiltottunk mindenféle turistaforgalomra épülő lakáskiadást.

válasza:

válasza:"Mi betiltottunk mindenféle turistaforgalomra épülő lakáskiadást."
Kik, hol, mikor?

válasza:Sokszor csak költözés segít. Bp. belvárosa ilyenné alakult, de ha a 6. kerületbe mész, ott megtiltották az Airbnb-t.
Menj külsőbb kerületbe lakni, vagy ha van rá pénz, a budai hegyvidékre.

válasza:

válasza:Lehet jelentgetni őket több helyen is. De ez egy véget nem érő harc. Senki se fog tenni ellenük semmit. 1-2 napokra csendesebbek lesznek, utána újra kezdik. Nálunk már az után nyomoztak a rendőrök hogy kik jelentgetik őket? Mintha ők lettek volna zaklatva. Képi, videós, hangfelvételes bizonyítékok ellenére is..
Nem is egy ember jelentette őket.
Mi lett a vége; költözés.
Qva nyomott áron lett eladva a lakásom c typenak (csak azok voltak akik érdeklődtek, nem riadtak meg ezektől.
Nagyon bánom a pénzt amit buktam, de azóta boldogok vagyunk, nyugodtan élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Albérletet keresek (szobát) és találtam egy nagyon jó lakást (jó állapotú, jól felszerelt, jó helyen van, gyönyörű a kilátás és ehhez képest az ára is kedvező). Viszont külföldiek lakják, akik nem beszélnek magyarul csak angolul (plusz ugye az anyanyelvük). Na most...
A mellettem levő társas(!) ház egyik lakásából ebben a pillanatban is üvölt a zene meg az éneklés sikoltozás stb. Külföldiek gondolom, mert angolul kiabálnak. Én a mellettük levő társasházban lakok és rezonálnak az ablakaim csukva is konkrétan. Ez már a második este...
Az utóbbi évtizedben rettenetes lett a lakosság a primitívnek kinéző külföldiek miatt.Az utcán, üzletekben a 95 % az embereknek primitiv külföldi, iszonyú! 10 éve még nem volt ilyen rossz, de egyre rosszabb.
A koliban majdnem külföldi (szír) szobatársat kaptam, de végül magyarokkal kerültem össze és szimplán a külföldi részlegen kaptunk szobát. Sokan már ettől is kiakadtak, hogy úristen mi lesz ott, cseréljem el, undorítóak, retkesek, hangosak stb., de végül nem volt semmi...
Bármelyik várost össze lehet hasonlítani bármelyikkel. Itt például ha beütöd, hogy Budapestet hasonlítsa össze Berlinnel, akkor azt fogja kiírni felül, hogy Berlinben 1 millió forintnak megfelelő fizetéssel lehet olyan színvonalon élni, mint Budapesten 640 ezer...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!