Társasházban lakók! Hány forint a közös költségetek 1m²-re vetítve?
Figyelt kérdés
Nálunk 270 Ft, de nincs benne semmi csak az alapok. Takarítás, karbantartás, közösképviselet stb. Nincs kert, portaszolgálat egyebek.ápr. 23. 13:35
A kérdező szavazást indított:
200 alatt
200-249
250-299
300-349
350-399
400-449
450-499
500-599
600 felett
Nem értem a kérdést
8 szavazat
1/6 anonim 

válasza:

válasza:Én két helyen fizetek kk-t (vagyis az egyiket mostmár a bérlő fogja, a másik helyen meg én vagyok a bérlő) Ha csak az alapot nézzük (felújítási alap nélkül, amit mindkét helyen a tulaj fizet), akkor az egyik lakásban 450-499 közt van, a másikban meg 200 alatt. A családomnál 'otthon' pedig nincs közös költség (kevés lakásos társasház)
2/6 anonim 

válasza:

válasza:Nálunk 499, de ez egy 100 éves gangos bérház, van felújítási alap, azért több. Jobb lenne, ha ennél több lenne, sokkal több mindenre jutna, de a rögvalóság az, hogy a nemfizetők miatt nem jut a ház egyről a kettőre. Legutóbbi lakógyűlésen kértem, hogy vegyék komolyabban a pénzbehajtást, mert nem elfogadható, hogy a nemfizetők miatt a fizetőket büntetik, emelkedik a díj, anélkül, hogy értelmes dolgokra költenénk, a büdzsé lyukait toldozgatjuk.
3/6 anonim 

válasza:

válasza:264 Ft, vidéki lakópark. Benne van a szemétszállítás, lépcsőház takarítás heti egyszer és sorompó a parkolóba.
4/6 anonim 

válasza:

válasza:300 kb. Csak szemet van benne vagyis minden mast lszarnak
5/6 anonim 

válasza:

válasza:Nekem 50 m2-es lakásra havi 19.400 Ft, azaz 388 Ft/m2/hó, viszont ebben benne van a (mérés nélküli) korlátlan fűtés.
6/6 anonim 

válasza:

válasza:Már nem ott lakunk, de amikor legutoljára társasházban laktunk, kb 200 forint volt, és gyakorlatilag semmi nem volt benne, még a szemétszállítás és a lépcsőház takarítás sem. És ahányszor felvetettem, hogy legalább egy takarítót fogadjunk meg, mert senki nem ér rá a lépcsőházat dzsuvázni, akkor mindig ment a hiszti, hogy nem hajlandóak többet fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
10 éves társasházi lakás közös költségében 10 000 forint felújítási alapra mennyire szokatlan?
Jelezheti, hogy valami komoly hiba javítására gyűjtenek, vagy teljesen átlagos?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!