Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mekkora lakosságú településről...

Mekkora lakosságú településről mondható el hogy ott mindenki ismer mindenkit?

Figyelt kérdés

Nem szó szerint értendő hogy mindenki ismer mindenkit de az ott lakók nagyrészt ne ismerik a többieket.

3000 fős falun nőttem fel, ott az emberek ismerik egymást, sok a rokoni kapcsolódás is. Szomszédos község kb 4000 fős és ott is ez a helyzet.

Mi a helyzet egy 10.000 fős kisvárossal?

máj. 6. 16:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem lakosságszámtól függ, hanem inkább emberi viselkedéstől. Nagyvárosban még egy társasházban élő 30 emberből sem ismer senki senkit sokszor, falun meg látod ennek a tízszeresét is ismerik.

De pár ezer felett azért már nehéz észben tartani szerintem. 1000 ember még ha nagy családokkal számolsz is 200 család, azért az sok. Ha valaki ebben nő fel, megszokja, meg jó a memóriája akkor is 10000 felett szerintem képtelenség

máj. 6. 16:32
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Most olyan településen lakok aminek ilyen 2000 fő körül van a lakossága. Nem ismer mindenki mindenkit.

Előzőleg egy húszezres városban éltem, ott több ismerős volt :D

máj. 6. 16:42
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Egy kb. 2600 lelkes településen élek születésem óta, itt is dolgozok, messze nem ismerek mindenkit. A korosztályom úgy nagyjából megvan, meg a pár évvel fiatalabbak-idősebbek is (már persze a tősgyökeresek), de költöznek is ide, mennek is el, szóval van akit csak úgy arcról ismerek, van, akit úgy se.
máj. 6. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Miskolcnak mely része mondható jónak, illetve kevésbé jónak?

Melyik az a városrésze ami viszonylag jó?

Miskolc melyik része az, ami jónak mondható?

Melyik az a környék, városrész ahol szívesen laknátok?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!