Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek normális dolog...

Szerintetek normális dolog így kigúnyolni valakit a jàràsa miatt? Titeket bántottak amiatt, hogy hogyan mész?

Figyelt kérdés

Falun lakom, szerintem ez mindent elmond és csak itt bántanak emiatt.

A saját szüleim is beszóltak, pedig ezek a dolgok a családban öröklődnek.

Enyhe csípőficamom volt, meg gerincferdülésem van. De nem tudom, mi baj a járásommal, illetve próbáltam, de nem tudok másképp menni. Nagyon sokan meg nem tudnak menni, vagy tolókocsiban van, ő mit meg nem tenne, hogy lábra álljon. Valakit azért megalázni, mert “megy”, olyan mint ha azért bántanánk valakit, mert levegőt vesz. Ezt az undorító viselkedést meg aztán senkinek nem kellen eltűrnie.

Általános iskolában többször megkaptam, hogy lábra”ne tekerd, nem bicikli”. Meg egyszer egy bunkó leállított, hogy levideózhatja, hogyan megyek, mert meg kell mutatnia az amcsi haverjainak. Ugyanez a társasàg kibált utánam részegen.

Mostanában nem szólt be senki. Igaz nem is sokat vagyok itthon. Tegnap egy idős házaspàr, akiket igazol bírtam, meg azt hittem kedvesek és jóban vagyok velük, most kiderült, milyen emberek valójában. Sétálok haza és hallom, hogy kinevetnek, a nő meg azt mondja, hogy “úgy tekeri, mint akit most b.sztak meg”. Én meg csak mentem az úton, majd a kedvükért tolókocsiba ülök. Végigmentem, mint ha nem hallottam volna semmit, de soha még csak nem is köszönök nekik többet. Vén satrafa azt hitte, hogy valaki sétàl, akkor a 70 éves bácsinak kelletem, vagy mi???

Alapjáraton az is creepy, hogy azt figyelik, másik megy az úton, azt hogy lábra merészel állni és megy az úton. Ez a stílus meg…

Semmilyen bajom nincsen, járok ortopédiàra, nincsenek fájdalmaim, tudok menni. Ilyenek miatt ne merjek sétálni sem??? Nem tudok máshogy menni és én nem tudom, mi ez a furcsaság, ami miatt így kell csinálni valakivel.

Néha ott tartok, hogy az állatok ezerszer különbek az embereknél, azok nem tesznek így velem.

Mit várnak a barmok, hogy majd tolókocsiba ülök, hogy ne zavarja a járásom őket.

júl. 4. 17:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Amikor egy férfi esett orra, mert hasonlóképpen tudott járni szegény, mi rohantunk segíteni. Eszembe nem jutna mást a járása miatt csúfolni.

Általánosságban véve meg más a viszonyulásom hogy ki miért jár furán, mert így született / balesete volt vagy mert délután kettőre már megtette a hatását a déli alkohol adagja. Az utóbbit se csúfolom, de ott pl már arrébb megyek, nehogy rám essen.

júl. 4. 17:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Sz@r helyen laksz.
júl. 4. 17:59
 3/7 A kérdező kommentje:

De én nem esek el, simán lesétálom 10 km-ert is, nem sántítok, semmi. Nem értem, mire fel ez az egész. Sokan meg sajnos olyan fogyatékossággal születtek, hogy soha vagy csak nehezen tudnak járni. Eszembe nem jutna kinevetni. Nehogy már azért bántsunk valakit, hogy jár, amiről nem tehet, meg ugyanolyan alap dolog, mint a levegővétel. Hálás vagyok, hogy tudok menni, illetve próbáltam gyógytornát stb., de nem tudok máshogy járni.

Akkor se azt kérdezi, hogy mi bajod, vagy miért mész így (bár nem tudom, hogy), hanem ilyen stílusban kiröhögnek, meg beszólnak…

júl. 4. 18:13
 4/7 anonim ***** válasza:
36%

"Sétálok haza és hallom, hogy kinevetnek, a nő meg azt mondja, hogy “úgy tekeri, mint akit most b.sztak meg”

Én leszalltam volna a biciklirol, odamentem volna és leorditottam volna a fejét. Csak azért nem loktem volna fel, mert tanúk is voltak ott.

Azért kötnek beled, mert még sose szóltál vissza nekik úgy, hogy a föld alá süllyednek szegyenukben.

júl. 4. 18:26
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A járásom nekem sem jó, nekem is beszóltak már, hogy: "Az ilyennek tolókocsi kellene".

Annyit kell mondani az ilyen beszólóknak, hogy:

"Köszönöm, a véleményed téged jellemez".

júl. 4. 22:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Iszonyatosan primitív dolog valakit egy egészségügyi probléma miatt gúnyolni.
júl. 5. 22:01
 7/7 anonim ***** válasza:
84%
Semmilyen okból nem normális kigúnyolni valakit. Egészségügyi probléma, veleszületett betegség miatt bántani meg pláne nem az.
júl. 5. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

1 éves kislányunkkal eljarunk folalkozasokra (kerekítő, babatorna) Aggaszt, hogy míg a többi hasonló korú baba csinálja a tornákat, addig a mi...

Például 10 baba épp figyeli a bábozást, a miénk a másik irányba elszalad és a függöny mögött bujkál. Ha labdán van feladat addig sír míg le nem teszem, a labdák között előre szalad és ott tapsikol, vagy nekiáll kipakolni az előadó csomagját. Ha visszaviszem a labdához...

Önök szerint/szerintetek normális az ilyen szomszéd?

Falun élünk olyan házban amihez viszonylag nagy kiskert és rét tartozik. A réten a riasztó pisztolyommal (már messze a lakóövezettől) durrantottam két patront. Korábban is előfordult, de nem gyakran, hiszen nem olcsó sajnos a bele való patron, de ekkor még olyan tavasz...

Szerinteteg az mennyire gáz ha 19éves fiú vagyok de egy 15éves lányért vagyok oda?

Lehet ebbol normalis kapcsolat vagy ez nem teljesen elfogadotz?

Szerintetetk 40 évesen már elkezdhetem az önpusztító életmódot, ha úgysincs esélyem normális életre?

Ha eddig nem sikerült se család se gyerek, se karrier, se semmi, ezután már esélytelen, szóval elkezdjek inni meg beleszarni mindenbe?

Szerintetetk így lesz esélyem normális kapcsolatak kialakítására?

Nem tudom elfogadni magamat. Nagyon csúnyának és dagadtnak látom magam. De az önbizalomhiány és a lelki nyomor nem látszik a viselkedésemen. Normálisnak tűnök. Beszélgetek is néha az osztálytársaimmal, meghallgatom őket stb. De van az a tulajdonságom is hogy kiráz a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!