Laknàl erdei hàzban??? Nemet és kort írjatok..kíváncsi vagyok

válasza:

válasza:Nem, hetente mennének oda betörni a kokerók és még az se lenne kizárva, hogy éjjel rád törik az ajtót. Ki venne észre bármit? Nincs szomszéd, nem cirkál arra kocsi, nincs járókelő, semmi. Rendes közmű tuti nem lesz, bármiféle fejlesztést nekem kellene fizetni, mert a szolgáltató nem fog az erdőben bohóckodni. Gáz, csatornázás, víz, mind probléma, de már egy sima net se lenne egyszerű. A munkába se szeretnék minden nap terepjáróval járni olyan utakon, amit elönt a sár minden alkalommal, amikor csapadék van, nem beszélve a járhatatlan téli utakról. Ha pedig beüt a ménkű és nincs kocsi, akkor tömegközlekedés sincs, ott ragadtál az erdőben.
Értem a lényeget hogy csendes, hangulatos, de nekem messze nem éri meg.

válasza:

válasza:Igen, ha összkomfortos és kocsival könnyen meg tudom közelíteni (vagy mert jó az út, vagy mert van egy fullos terepjáróm).
28/N

válasza:23-28 éves koromig laktam erdő közepén, olyan házban, amit az akkori párommal építettünk a két kezünkkel (1 szobás kis házikó).
Áram volt, víz volt, de szemétszállítás, posta, csatorna nyilván nem. Utóbbit szikkasztó kiásásával oldottuk meg.
Nagyon szerettem ott lakni, éjszaka az ablak alatt jártak az őzek, hallani lehetett a szarvasbőgést, bagolyhuhogást.
Nő létemre soha nem féltem ott, pedig sokszor voltam egyedül éjjelente.
Hetente törnének be a kokerok?
5eve vettem...mikor eljovök semmit nem zárok be az ablakok is tárva nyitva..

válasza:

válasza:Nem.
Tudom, hogy sokan egyből arra gondolnak, hogy mekkora királyság ez, kellemes környezet, távol a nyüzsgéstől, nincs forgalom, nincsenek irritáló szomszédok, stb, stb. Csak ami egyik szempontból előny, az a másikból könnyen lehet hátrány. Nincs, aki zavarna, de ugyanakkor baj esetén segítséget kérni is nehezebb. Nyugalom van, de minden jóval távolabb is van. (Bár azért attól, mert egy ház erdei, még nem kötelező, hogy több km-re legyen a civilizációtól.) Még az alapvetőbb dolgok – bevásárlás, munkába járás – is nehézkes tud lenni. A közművesítés is kérdéses, mint ahogy az is, hogy telefon, internet hogyan érhető el. A természet közelsége pedig nem csak pozitív tud lenni. Szép látvány az erdő, de mondjuk a vaddisznók jelenléte nem biztos, hogy kellemes.
És egyébként szerintem elég félelmetes is tud lenni egy ilyen hely, főleg sötétben, vagy viharban.
Kapcsolódó kérdések:
Milyen technikával élik túl az ilyen ítéletidőket?
Utóbbi időben nagyon elszaporodtak a vadmalacok és féltem a kutyáimat. Van valami riasztó fegyver amihez nem kell engedély és csak elijeszti őket de nem sért meg senkit?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!