Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Laknàl erdei hàzban??? Nemet...

Laknàl erdei hàzban??? Nemet és kort írjatok..kíváncsi vagyok

Figyelt kérdés
júl. 5. 19:58
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
80%

Most is itt élek.

49f

júl. 6. 05:48
 22/36 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk elég sok a külterületi erdei ház. Járnak is be a kertekbe a vaddisznók, lelegelnek mindent az őzek... a kutyák ezért egész éjjel ugatnak... Télen, eső után a meredek földutak nagyon szívás. És még a kukásautó vagy a hókotró sem megy fel ugye. Jobb így a faluban, csak 10 perc séta az erdő innen is, szóval simán egy ebédszünetben felmegyünk piknikezni. Plusz a másik irányba is csak 10 perc a strand - az meg az erdőből messzebb lenne :) De amikor költöztünk, sok erdei házat néztünk csodaszép kilátással, aztán főleg amiatt vetettük el, hogy tényleg mindenhez autó kellett volna, ha csak reggel pl. friss pékáruért szaladna el az ember, plusz a gyerekek sem tudtak volna egyedül közlekedni, barátokat áthívni. Szóval romantikus lett volna pár hétre, de hétköznap nem praktikus. És valahogy biztonságot ad, ha van kinek köszönni, látsz magad körül embereket is.
júl. 6. 06:18
 23/36 anonim ***** válasza:
91%

Nem, hetente mennének oda betörni a kokerók és még az se lenne kizárva, hogy éjjel rád törik az ajtót. Ki venne észre bármit? Nincs szomszéd, nem cirkál arra kocsi, nincs járókelő, semmi. Rendes közmű tuti nem lesz, bármiféle fejlesztést nekem kellene fizetni, mert a szolgáltató nem fog az erdőben bohóckodni. Gáz, csatornázás, víz, mind probléma, de már egy sima net se lenne egyszerű. A munkába se szeretnék minden nap terepjáróval járni olyan utakon, amit elönt a sár minden alkalommal, amikor csapadék van, nem beszélve a járhatatlan téli utakról. Ha pedig beüt a ménkű és nincs kocsi, akkor tömegközlekedés sincs, ott ragadtál az erdőben.

Értem a lényeget hogy csendes, hangulatos, de nekem messze nem éri meg.

júl. 6. 07:55
 24/36 anonim ***** válasza:
75%
Erdekes hogy majdnem mindenki a hegyre gondol ha erdorol van szo. Pedig sik videken is van erdo. Itt mellettunk is van egy erdos resz, van is egy rakas haz egymas hegyen hatan benne. Viz, aram van, gaz nincs. Bolt, szorakozas, iskola, doki nincs. Aszfaltos ut csak atszeli azt a reszt, a tobbi murva vagy kitaposott osveny. Helyi buszjarat megy az aszfaltos uton, naponta 4-5 alkalommal. A hazak korul es bent a telkeken is oriasi oshonos fak, gyakorlatilag osszefuggo erdo. Rengeteg rovar, mivel a Duna parszaz meter, egy szunyognevelde az egesz. Gondolkodtunk rajta mikor idekoltozunk, de tul sok szivasnak tunt a keves elonye mellett. 40+
júl. 6. 09:30
 25/36 anonim ***** válasza:
84%

Igen, ha összkomfortos és kocsival könnyen meg tudom közelíteni (vagy mert jó az út, vagy mert van egy fullos terepjáróm).

28/N

júl. 6. 14:59
 26/36 anonim ***** válasza:
87%

23-28 éves koromig laktam erdő közepén, olyan házban, amit az akkori párommal építettünk a két kezünkkel (1 szobás kis házikó).

Áram volt, víz volt, de szemétszállítás, posta, csatorna nyilván nem. Utóbbit szikkasztó kiásásával oldottuk meg.

Nagyon szerettem ott lakni, éjszaka az ablak alatt jártak az őzek, hallani lehetett a szarvasbőgést, bagolyhuhogást.

Nő létemre soha nem féltem ott, pedig sokszor voltam egyedül éjjelente.

júl. 6. 23:23
 27/36 A kérdező kommentje:

Hetente törnének be a kokerok?

5eve vettem...mikor eljovök semmit nem zárok be az ablakok is tárva nyitva..

júl. 7. 05:33
 28/36 anonim ***** válasza:
32%
Drogossal és kokeróval előbb találkozol a belvárosban, mint ilyen helyen. Nem fog odamenni a világ végére, hogy van-e ott valami, vagy éppen el lesz ásva.
júl. 7. 06:25
 29/36 _NiceMan_ válasza:
53%
Abszolút! 30/F
júl. 7. 07:26
 30/36 anonim ***** válasza:
78%

Nem.

Tudom, hogy sokan egyből arra gondolnak, hogy mekkora királyság ez, kellemes környezet, távol a nyüzsgéstől, nincs forgalom, nincsenek irritáló szomszédok, stb, stb. Csak ami egyik szempontból előny, az a másikból könnyen lehet hátrány. Nincs, aki zavarna, de ugyanakkor baj esetén segítséget kérni is nehezebb. Nyugalom van, de minden jóval távolabb is van. (Bár azért attól, mert egy ház erdei, még nem kötelező, hogy több km-re legyen a civilizációtól.) Még az alapvetőbb dolgok – bevásárlás, munkába járás – is nehézkes tud lenni. A közművesítés is kérdéses, mint ahogy az is, hogy telefon, internet hogyan érhető el. A természet közelsége pedig nem csak pozitív tud lenni. Szép látvány az erdő, de mondjuk a vaddisznók jelenléte nem biztos, hogy kellemes.

És egyébként szerintem elég félelmetes is tud lenni egy ilyen hely, főleg sötétben, vagy viharban.

júl. 7. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Erdei túrákhoz milyen engedély nélküli fegyvert lehet venni vaddisznók elriasztasara?

Utóbbi időben nagyon elszaporodtak a vadmalacok és féltem a kutyáimat. Van valami riasztó fegyver amihez nem kell engedély és csak elijeszti őket de nem sért meg senkit?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!