Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mennyire fontos a saját...

Mennyire fontos a saját lakás? Gáz dolog bérleményben lakni?

Figyelt kérdés
Akik albérletben laknak, nincs fura érzésetek, hogy az a lakás, meg a bútorok nem a tietek? Nem zavaró ez?

júl. 10. 06:36
1 2 3 4 5
 1/48 A kérdező kommentje:
Mennyi idő belakni egy albérletet? Lehet otthonos az is, vagy sosem lesz olyan, mintha a sajátod lenne?
júl. 10. 06:37
 2/48 anonim ***** válasza:
100%

Tudatban sosem lesz olyan, de ha megbízhatóan hosszútávú a bérlés, lehet otthonos, és x hónap, vagy akár év elteltével simán túl tudsz lendülni rajta, hogy nem saját.

Nem fontos, egyéni preferencia. Sokan jönnek azzal, hogy ki, mit tud felmutatni az életben. Kinek? Senkinek semmi köze hozzá, hogy mid van, hol laksz, stb., ez csak ilyen státusz-baromság a külvilágnak.

Van pozitív és negatív oldala is. A pozitív, hogy mobilis vagy, nem köt egy településhez a vagyon. Gondolsz egyet és arrébb költözöl százkilométereket egy jobb meló miatt. A negatív, hogy kirakhatnak, de ha relative jól keresel, van tartalékod, akkor az sem nagy csapás, csak meg kell szokni az új helyet.

Van olyan ismerősöm, aki valami panzióban él, albi helyett, mert az ezért (is) van, és nem fogják kirakni.

júl. 10. 06:53
 3/48 anonim ***** válasza:
59%

Egyéni preferencia kérdése, hogy ki melyiket tekinti előnyösebbnek, másnak meg semmi köze hozzá. Az lenne a lényeg, hogy te magad jól érezd magad, és illeszkedjen az igényeidhez.

Ez egyébként kis hazánkban ilyen begyepesedett dolog csak, hogy minden áron saját legyen az ingatlan ahol élsz. Nyugatabbra éppen hogy az albérlet az elterjedtebb és a kívánatosabb többnyire. Nálunk, magyaroknál sokan csak az orrukig látnak, és minden áron birtokolni szeretnének, ennek a terhes részét és a kockázatait pedig ritkán veszik figyelembe.

júl. 10. 07:05
 4/48 A kérdező kommentje:
2# Nekem nem a külvilág véleménye számít, az egyáltalán nem érdekel. Hanem hogy én mennyire érzném magam otthonosan benne.
júl. 10. 07:06
 5/48 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak gyakorlatban tud érdemben kiderülni.

Én ötödik éve élek albérletben, és "otthonosság" tekintetében semmi problémám nincs vele.

júl. 10. 07:09
 6/48 anonim ***** válasza:
38%

Mindjart jönnek hogy csak magyar hobort a sajat lakas, meg nyugaton mindenki alberletezik.

Nos nyugat nem csak Svajc, Németország meg Ausztria.

Kb mindenutt máshol a sajatot preferalna az ember, 3 különböző kontinensrol vannak munkatarsaim, valahogy mind a sajatban gondolkoznak.

júl. 10. 07:12
 7/48 anonim ***** válasza:
67%

Az megvan hogy lakhatási válság van és kb lehetetlen saját ingatlanhoz jutni?

A helyzet gáz, nem az hogy nem tudsz előhúzni 50-100 millát a zsebedből.

júl. 10. 07:17
 8/48 anonim ***** válasza:
100%
#6 Mindenki sajátban gondolkodik, de ilyen elcseszett árak mellett emberek százezreinek ez gondolati síkon marad.
júl. 10. 07:23
 9/48 anonim ***** válasza:
Nem lehetetlen.
júl. 10. 07:23
 10/48 anonim ***** válasza:
46%
#8, Ez is igaz, csak szeretnem megcafolni azt a részét hogy sokak szerint ez csak és kizárólag magyar hobort.
júl. 10. 07:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Jól tettem vagy durva voltam?

Egy nappal ezelőtt a szomszédom, aki eddig nem is beszélt velem, megszólított. Odamentem, és megkérdeztem, mit szeretne. Azt mondta, hogy látta a fiamat, és adna neki pár játékot, amit az ő gyereke már nem használ. Szépen mondtam, hogy nem igazán van szükségünk...

Nyugodtabb az élet egy kis faluban a városhoz képest ?

Mármint állandóan kaszálják a füvet gyűjtik a falevelet és megy a láncfűrész és pörög a gazdaság mindenki épp siet valami fontos dolog után ? az Átlagembernek egyszerűbb falun, vagy városban?

FONTOS, Be akarnának törni?!?

0:53-kor arra lettem figyelmes, hogy valaki nyitogatja a kaput, de nem tud bejönni. Most, 1:05-kor olyan hangot hallottam, mintha valaki erőből a kapura vert volna (lemez). Tegnap hajnalban is hallottam, mintha valaki be akarna jönni, és napközben is halla az egész...

Miskolcon milyen környéken érdemes lakást bérelni? Bármi fontos tudnivaló ha Miskolcra szeretnék költözni?

Gondolkodom rajta hogy Miskolcra költözöm, de csak párszor jártam ott, illetve egy ismerősöm sincs arra, ezért kb teljesen vakon vagyok-e téren. A kérdés számomra azért fontos, mert 20 éves lány vagyok, ráadásul ha arra kerül a sor hogy költözöm, akkor azt egyedül...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!