Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mennyire fontos a saját...

Mennyire fontos a saját lakás? Gáz dolog bérleményben lakni?

Figyelt kérdés
Akik albérletben laknak, nincs fura érzésetek, hogy az a lakás, meg a bútorok nem a tietek? Nem zavaró ez?

júl. 10. 06:36
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
23%

Nem zavaró, van annyi vagyonom, hogy lakást vehetnék belőle Budapesten, akár többet is, de kicsit drágállom őket.

Az oké, hogy nem az enyém a tulajdonjog, de így az ezzel járó kötelezettségek sem. Nem a tulajdonjog, hanem a használati érték az, ami számít. Egy bérelt autóval is ugyanúgy eljutok A-ból B-be, mint egy sajáttal. Más funkciója meg nincs egy autónak.

Sokan azért nem szeretik, mert félnek, hogy ha kirakják őket, akkor mi lesz velük… Ez a félelmük a nincstelenségből származik és a röghöz kötöttségükből. Ők a biztonsàgérzet miatt választják az eladósodás fejében vett saját lakóingatlant. Nekem viszont nincsenek ilyen félelmeim meg kötöttségeim.

Bútorozatlant szoktam választani mert vannak saját bútoraim, meg gépeim - így a berendezés mindig az én ízlésvilágomhoz meg igényeimhez igazodik.

júl. 10. 07:28
 12/48 anonim ***** válasza:
69%

Én egy bérleményben nőttem fel, sajátomnak érzem. Egy kis ideig az exemmel laktam, papíron egyenértékűen volt az enyém is az a lakás, de nem éreztem otthonomnak, sokkal inkább egy börtön volt.

Ergo több dologtól függ.

júl. 10. 08:13
 13/48 A kérdező kommentje:
De nem fura, hogy a szoba nem a sajátom, nem rendezhetem be úgy, mint ahogy nekem tetszik? Tehát nem otthonos.
júl. 10. 08:15
 14/48 anonim ***** válasza:
69%

De és ha zavaró? Milyen kretén a kérdésed már, az emberek nem örömükben mennek albérletbe, hanem szükségből. Innentöl nincs ezen mit agonizálmnod! És igen, az NEM a te tulajdonod, nem tehetsz benne kárt, nem tehetsz vele akármit!

De amúgy társasházi lakásban, saját tulajdonban, sem tehetsz bármit, megvan a házirend, nem zajonghatsz, van ahol meg van szabva, hogy nem tarthatsz kutyát, stb.

júl. 10. 08:28
 15/48 A kérdező kommentje:
Nem tudom, csak olyan szar az egész. Gyakorlatilag 3 opció van. A opció: szülőkkel élni 40-50 éves korig, vagy tovább, utána megöröklöd, de az akkor is a szülő háza, nem a tiéd. B opció: lakáshitel, és egy életre eladósodsz. C opció: albérlet, 100%-ban a tulaj jóindulatától függsz, bármikor kirakhat, lehet nem szimpi.
júl. 10. 08:45
 16/48 A kérdező kommentje:
"A" eset lényegében mamahotel, cserébe el kell viselni a szülő minden apró dilijeit. Ez azért felnőtt korban, 30 felett már elég necces. "B" eset eladósodás, törlesztővel, nem lehet elmaradásod. Ja és tegyük hozzá, ÖNERŐ kell hozzá, és HITELKÉPESSÉG, anélkül kuka a dolog. "C" eset teljes kiszolgáltatottság a tulajnak, és az otthontalanság érzése, ki vagy téve a tulaj kénye-kedvének, gyakorlatilag azt csinál veled, amit csak akar, jogaid alig vannak.
júl. 10. 08:51
 17/48 anonim ***** válasza:
51%

“ "C" eset teljes kiszolgáltatottság a tulajnak, és az otthontalanság érzése, ki vagy téve a tulaj kénye-kedvének, gyakorlatilag azt csinál veled, amit csak akar, jogaid alig vannak.”

Ez erős túlzás. A tulajt is köti a szerződés, nem tehet ki kénye kedve szerint, csak a szerződésben taglalt határidőkkel, valamint nem tehet meg bármit pl előzetes egyeztetés nélkül nem teheti a lábát az ingatlanba. Kötelessége lakható állapotban tartani az ingatlant, gondoskodni a szerelésekről, cserékről stb…

júl. 10. 08:54
 18/48 anonim ***** válasza:
79%

Valójában SOHA nem a "tiéd" semmi sem, amivel körül veszed magad.

Csak a tested a tiéd, minden másnak a birtoklása csak illúzió.

júl. 10. 08:56
 19/48 anonim ***** válasza:
66%
Igen, sőt, a test birtoklása is illúzió. Bármikor kilakoltathat belőle az ebolavírus vagy az agydaganat.
júl. 10. 09:01
 20/48 anonim ***** válasza:

Ez igaz...

Viszont még csak a tested sem a tiéd kizárólagosan, hiszen azzal is rendelkezhetnek, tönkretehetik, megsemmisíthetik mások.

júl. 10. 09:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Jól tettem vagy durva voltam?

Egy nappal ezelőtt a szomszédom, aki eddig nem is beszélt velem, megszólított. Odamentem, és megkérdeztem, mit szeretne. Azt mondta, hogy látta a fiamat, és adna neki pár játékot, amit az ő gyereke már nem használ. Szépen mondtam, hogy nem igazán van szükségünk...

Nyugodtabb az élet egy kis faluban a városhoz képest ?

Mármint állandóan kaszálják a füvet gyűjtik a falevelet és megy a láncfűrész és pörög a gazdaság mindenki épp siet valami fontos dolog után ? az Átlagembernek egyszerűbb falun, vagy városban?

FONTOS, Be akarnának törni?!?

0:53-kor arra lettem figyelmes, hogy valaki nyitogatja a kaput, de nem tud bejönni. Most, 1:05-kor olyan hangot hallottam, mintha valaki erőből a kapura vert volna (lemez). Tegnap hajnalban is hallottam, mintha valaki be akarna jönni, és napközben is halla az egész...

Miskolcon milyen környéken érdemes lakást bérelni? Bármi fontos tudnivaló ha Miskolcra szeretnék költözni?

Gondolkodom rajta hogy Miskolcra költözöm, de csak párszor jártam ott, illetve egy ismerősöm sincs arra, ezért kb teljesen vakon vagyok-e téren. A kérdés számomra azért fontos, mert 20 éves lány vagyok, ráadásul ha arra kerül a sor hogy költözöm, akkor azt egyedül...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!