Milyen Adyvárosban élni? (közbiztonság, lehetőségek, lakók természete stb.)
Sziasztok!
Lehet, hogy gyakorta feltett kérdés volt itt, de kicsit specifikusabban megyek bele. Él itt valaki a Szigethy Attila úton, Adyvárosban? Milyen környék?

válasza:Kollégám lakik ott. Pusztulat. Írom, miket mond:
Parkolóban/lépcsőházakban csövesek, orkok, drogos férgek ordítoznak, sorra törik fel a garázsokat, kocsikat nyitogatnak vagy tégláznak ki, parkolót vadászni kell, szomszédok vagy áztatnak, vagy buliznak éjszaka, stb.
Én Újvárosban élek, tökéletes békében és csendben.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Én ott éltem le a gyerekkorom a 80-as években. Inkább azt mondanám, hogy régen sem volt jobb, sőt, akkor még a Bán Aladár út tele volt barnákkal, akik itt bandáztak az akkori Nagy Istvánon, a Barátság parkban stb. Ma már ez nyugodtabb, de tény, hogy lepusztult sok panel azóta is, nem lett jobb a helyzet, viszont már az Ifjúság körüton is végig lehet sétálni anélkül, hogy megtámadnák az embert fényes nappal.
Félig ide kötődik, hogy általában az összes nagyobb városunk züllik le. Laktam pár évet Fehérváron, ott is kb csak kocsival szabad közlekedni, mert a belváros és környékén a vasútállomásig bandáznak a rossz arcok, lejmolnak, engem kétszer az utcán fényes nappal emberek között megtámadtak, el akarták venni az értékeim (két tizenéves suhanc), de leráztam őket... Most Budapesten élünk, mióta elindult az 50 ft-os palackozás, teljesen lezüllött a környékünk, lépten-nyomon csövesek, ők mondjuk nem támogatnak, de ürülékben, vizeletben fekve aludnak az utcán, kéregetnek stb.
Kapcsolódó kérdések:
Ott tanulnék tovább nappalin, duális képzésen lennék a Boschban. Székesfehérváron lakom, édesanyám egri, így elérhető távolságban lenne közeli családtag(ok). Közbiztonság, tömegközlekedés, megélhetés (értsd: fizetés, lakhatás költsége, tömegközlekedésre bérlet stb)...
Azt már tudom, hogy közbiztonságilag nem a legjobb város illetve hogy munkahely alig akad. Nekem Pesten van munkahelyem, heti háromszor kell bejárnom, bérlet nagy részét fizeti a munkáltató, és arra gondoltam, innen meg tudnám oldani, nekem az a kis buszozás (kb fél...
Lakosság összetétele, közbiztonság szempontjából. Ha helybéli írna, megköszönném.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!