Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen Adyvárosban élni? (köz...

Milyen Adyvárosban élni? (közbiztonság, lehetőségek, lakók természete stb.)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lehet, hogy gyakorta feltett kérdés volt itt, de kicsit specifikusabban megyek bele. Él itt valaki a Szigethy Attila úton, Adyvárosban? Milyen környék?

júl. 13. 12:54
 1/7 anonim ***** válasza:
70%

Kollégám lakik ott. Pusztulat. Írom, miket mond:

Parkolóban/lépcsőházakban csövesek, orkok, drogos férgek ordítoznak, sorra törik fel a garázsokat, kocsikat nyitogatnak vagy tégláznak ki, parkolót vadászni kell, szomszédok vagy áztatnak, vagy buliznak éjszaka, stb.

Én Újvárosban élek, tökéletes békében és csendben.

júl. 13. 13:16
 2/7 anonim ***** válasza:
55%
Megerősítem az előzőt. Kissé alja hely, jött-ment söpredék albérlők, vendég munkások stb, egyszóval minden fajta olyan, akikkel nem szívesen él egy helyen normális ember. Ugyanez Marcal 1,2 is. Szomorú mert régen ez nem volt így. De ez csak egy tapasztalat, próbáld ki, talán van 1-2 jobb lakótömb is.
júl. 13. 13:54
 3/7 anonim ***** válasza:
76%
Győrben minden paneltelep pusztulat vagy megindult a lejtőn. Én Marcal 2-őn éltem és a lépcsőházamban több nyugdíjas paranoid skizofrén élt. Például épp külföldön voltam 1 hónapja és hívott a közös képviselő egyik este, hogy látták hogy én elloptam a lépcsőházi ablakot. Csak azért néztek ki maguknak az öregek, mert albérlő voltam. Közben még a nevemet sem tudták, csak csesztettek a folyosón a képzelt dolgaikkal.
júl. 13. 16:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én 1989-2000-ig 10,5 évet lakatam a Szigethy Attila út 103-ban. Őszintén megmondom nem szerettem. Előtte szüleimnél laktam Csornán családi házban, illetve Budapesten kollégiumban. 1999-2000-ben építkeztem Szabadhegyen. Most már negyed évszázada itt élek, és itt nagyon szeretek. Én nem ajánlom Adyvárost. A panelek büdösek és melegek, az utcán már 25 éve is gond volt a parkolás, ahogy hallom ez csak rosszabb lett. Az akkori lakók nagyon igénytelenek voltak, a környezetükkel nem törődtek nem tudom ez mennyit változott. Ahogy az előttem szólókat olvasom csak rosszabb lett. A WC stangon nemcsak a szag jött át, de a zajok is.(pl. nyögések) Mindössze 6 amperes villanybiztosítékok voltak, ha a mosógép és a mikrohullámú, vagy akár a vasaló együtt volt használva úgy lecsapta a kismegszakítót, hogy a biciklitárolóba kellett lemenni visszakapcsolni. Ez főleg este volt "kellemes", amikor pizsamában volt már ember. A lift zajos volt stb. Én inkább Szabadhegyet ajánlom. Én a gyerekeimnek is Szabadhegyen vettem lakást. Az Elfurt út Fehérvári úti végénél most épülő társasházban a "B" szárnyban még van néhány eladatlan lakás, amik nem sokkal drágábbak, mint egy használt adyvárosi panel, és összehasonlíthatatlanul modernebb mint az ezer éves panelek. (hőszigetelés, 3 rétegű nyílászárók, csendes modern lift, új gépészet és villamoshálózat, zárt udvari parkoló stb.) Fontold meg, és ha érdekel írj privátban, jóban vagyok a beruházóval.
júl. 14. 07:39
 5/7 anonim ***** válasza:
86%
Én gyerekkoromban laktam ott, mostanában munkám miatt járok arra időnként, találkozom ott élőkkel, nem tűnik különösebben durvának a helyzet. A panellakások sosem a legjobb helyeknek számítottak, de néhány ismerősöm is lakik ilyen helyen és inkább a konkrét lépcsőház ami befolyásolja a minőséget.
júl. 14. 08:15
 6/7 anonim ***** válasza:
66%

Én ott éltem le a gyerekkorom a 80-as években. Inkább azt mondanám, hogy régen sem volt jobb, sőt, akkor még a Bán Aladár út tele volt barnákkal, akik itt bandáztak az akkori Nagy Istvánon, a Barátság parkban stb. Ma már ez nyugodtabb, de tény, hogy lepusztult sok panel azóta is, nem lett jobb a helyzet, viszont már az Ifjúság körüton is végig lehet sétálni anélkül, hogy megtámadnák az embert fényes nappal.

Félig ide kötődik, hogy általában az összes nagyobb városunk züllik le. Laktam pár évet Fehérváron, ott is kb csak kocsival szabad közlekedni, mert a belváros és környékén a vasútállomásig bandáznak a rossz arcok, lejmolnak, engem kétszer az utcán fényes nappal emberek között megtámadtak, el akarták venni az értékeim (két tizenéves suhanc), de leráztam őket... Most Budapesten élünk, mióta elindult az 50 ft-os palackozás, teljesen lezüllött a környékünk, lépten-nyomon csövesek, ők mondjuk nem támogatnak, de ürülékben, vizeletben fekve aludnak az utcán, kéregetnek stb.

júl. 14. 10:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólását és tájékoztatását. Sikerült megvennem a Szigethyn a lakást. Alapjában véve, ez Adyvárosnak a legszéle, szóval nem a kellős közepén lakok. A szomszédaim öregek, de mintha az egész szint meg lenne halva olyan csend van. A lépcsőház nyugodt és nem volt különösebben semmilyen negatív élményem. Azért nagyban függ egy lakótömbtől is, hogy milyen ott a légkör. Kicsit úgy érzem túl lett tolva néhány hozzászólás azzal kapcsolatban, hogy milyen hely ez Győrben... Tény és való, vannak olyan panelek melyek drogosoktól bűzlenek, van ahol meg normálisan van helyén tartva minden, de hozzáteszem azt is, hogy Révfalu Győr egyik, ha nem a legdrágább környéke. Mégis tele lett az utóbbi időben a Tesco előtt fetrengő drogosokkal és hajléktalanokkal. Annak ellenére, hogy Adyváros, szerencsére ez nem egy Bán Aladár út. A parkolás valóban nehézkesebb, de nem sokat járok el autóval, szóval nem igazán zavaró tényező számomra. Meglátom majd hosszútávon mi lesz.
júl. 25. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Miskolcon milyen az élet?

Ott tanulnék tovább nappalin, duális képzésen lennék a Boschban. Székesfehérváron lakom, édesanyám egri, így elérhető távolságban lenne közeli családtag(ok). Közbiztonság, tömegközlekedés, megélhetés (értsd: fizetés, lakhatás költsége, tömegközlekedésre bérlet stb)...

Salgótarjánba költözni így jó ötlet lehet?

Azt már tudom, hogy közbiztonságilag nem a legjobb város illetve hogy munkahely alig akad. Nekem Pesten van munkahelyem, heti háromszor kell bejárnom, bérlet nagy részét fizeti a munkáltató, és arra gondoltam, innen meg tudnám oldani, nekem az a kis buszozás (kb fél...

Lajosmizsén a vasúton túli rész milyen környék? A zeneszerzőneves utcákra gondolok Lajosmizse alsó környékén.

Lakosság összetétele, közbiztonság szempontjából. Ha helybéli írna, megköszönném.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!