Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ezért feljelenthet a szomszéd?

Ezért feljelenthet a szomszéd?

Figyelt kérdés
Nemrég költöztünk ide az új házba és nem a legkedvesebb szomszédot kaptuk. Én ilyet életemben nem hallottam, hogy valakit az zavar hogy a kertben túl nagy a fű, vagy hogy nincsenek rendesen kigyomlálva a rózsák.... Eleve nem nekem szól, hanem anyám mikor átjön hozzánk leállítja cseverészni és mondja neki hogy feljelent mert a fű nem miliméteres. Oké, levágtuk a füvet. Akárhányszor kimegyünk itt les, és már hetek óta metszi azt a rohadt rózsáját pont ott ahol rálát mindenre. Anyám pont most szólt, hogy a szomszéd megint mondta neki, hogy a rózsáink nincsenek rendesen kigyomlálva, és mindjárt megy is feljelenteni, anyám meg persze fél tőle és szenved hogy kislányom csináld meg mert ebből baj lesz. Mivan? Nem azt csinálok a saját telkemmel amit akarok? Most komolyan? Ez milyen röhejes dolog? Most ebből tényleg lehet bármilyen ügy? Mi a fenét csináljak? Amúgy itt valami fullmilliomos nénike lakik akinek nincs jobb dolga csak minket lesni. No meg egész nap a füvet nyírni. Ha még valamiért szól ... akkor már okkal feljelenthet :)

2014. máj. 6. 12:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Látja hogy anyukád vevő erre ,azért csinálja. Ha elküldené melegebb éghajlatra akkor abbahagyná ,vagy tényleg elmenne jelentgetni de ott meg leégne.
2014. máj. 6. 13:15
 12/14 anonim ***** válasza:
Szerintem hadd, hogy fél méteresre megnőjön, és írd ki, hogy "Jelents fel, légy szíves!". Ettől elég ideges lesz ahhoz, hogy békén hagyjon. Nem kaphatsz büntetést, hacsaknem az ő udvarában kárt okozol. Az átszálló fűmag meg hülyeség, mert az úgyis átszáll, ha nálad nem terem, hanem mondjuk az útszélen. Egyébként kérd meg többször, hogy jelentsen fel, meg bólogass, hogy igen, ilyet nem szabadna tennem, stb., közben mosolyogj, jó gunyorosan, attól majd elmegy a kedve.
2014. máj. 6. 13:18
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

És én még azt hittem, hogy a mi szomszédunk szociopata, de sehol sincs a tiétekhez képest :)

Nyugodj meg, ezért nem jelenthet fel, nem létezik olyan bíróság, vagy hivatalos szerv, amely nem röhögné halálra magát egy ilyen feljelentésen.

Anyukádat pedig nyugtasd meg, mutasd meg neki a hozzászólásokat, mert ilyenen feleslegesen ne stresszelje magát. Különben pont azért szállhatott rátok, mert látta, hogy megcsináljátok amit mond.

Vegyél nádat, lehet kapni 2 méter magasat is, odateszitek a kerítés mellé és nem fog átlátni. Nyugi nem illegális, mi is használjuk és a szomszédaink is használják ezt a módszert.

Amúgy tényleg az a legjobb módszer erre, amit előttem javasoltak, hogy bólogatsz és mosolyogsz miközben magyaráz. Vagy szándékosan meghagyni a füvet 20 centisre :) Vagy megkéred, hogy nyírja le előttetek is a füvet ha nem tetszik neki.

2014. máj. 6. 13:27
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

1.vannak fontoskodó, okoskodó, unatkozó emberek, de a legjobb módszer, ha levegőnek nézed őket. mivel édesanyád nem ilyen, rajta éli ki magát.

2.ha leskelődik, el kell takarni.

3.csak akkor fognak megbüntetni, ha tiltott gyomnövényes, vagy környezetvédelmi problémát okozó kerted van. ezekre az emberekre jellemző, hogy törvényeket találnak ki, vagy akár hazudnak sajt magukat illetően is, például, hogy ő kertészeti szakértő, vagy diplomás jogász volt és most nyugdíjas, és joga van besétálni a kertedbe és ellenőrizni...

2014. máj. 6. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!