Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Magyarországra betelepült...

Magyarországra betelepült Székelyekről mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2016. jún. 25. 23:19
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
78%

Amit kéne tudni: Nem mind székely, aki a mostani romániából megy át, és magyarul beszél. Sokan köztük éppen magyarok. Hogyan gondoljátok egy kaptafára húzni ezeket az embereket? Még azok sem egyformák, kiket egy anya szült. Azon székelyek, kik elhagyják szülőföldjüket, inkább kalandor hajlamok, s hitványságra is könnyebben állnak, mint a maradók, de ettől még nem hinném, hogy egyformán szar emberek lennének. Összetartást felróni nekik hibaként pedig egyenest eszement dolog. Az összmagyarság, (melynek a székelység is tagja), ha feleúgy tartana össze, mint a székelyek kis csoportja, már a világ meg volna váltva.

Panaszunk pedig éppen nekünk is lehetne rátok. Miért is terjedt el az a közmondás felénk, hogy "elmegyek Pestre románnak"? És mit tettetek velünk 2005 december 5.-én? Nem én voltam egyedül, aki úgy érezte, mintha a szülője tagadta volna ki a családból. Ezen is érdemes volna elgondolkozni.

2016. jún. 27. 14:32
 12/30 anonim ***** válasza:
91%
Visszaolvasva vettem észre a hibámat, a kérdéses dátum 2004. december 5.
2016. jún. 27. 14:35
 13/30 anonim ***** válasza:
76%

Én ismerek székelyt. A férjem. Én, mint vadpunk, nomád aki sose megy férjhez találkoztam ezzel a komával.. Aki igen lenézett.. Tetkós seggatyás suttyólány voltam óriás pofával. Levett a lábamról az egyszerűségével, a hontalanságával(ezt érteni kell), a család tiszteletével.. Olyan dolgokkal ami itt kihalt. Ráadásul bicskája is volt. Az itteni fiúkák tükröt hordanak.

DE! Nem mind ilyen! Sokat megismertem és embere válogatja.

2016. jún. 28. 14:21
 14/30 anonim ***** válasza:
84%
Tizenhármas, jó ilyet is olvasni, tán az ember az óriás pofa, s a megrajzolt bőr mögé látva olyat talált, aki mégis becsülnivaló. Bicskája pedig az minden rendes embernek van. Én előbb mennék kapumon kívülre a gatyám nélkül, mint a bicskám nélkül. :-)
2016. jún. 28. 22:34
 15/30 anonim ***** válasza:
40%

Csak rossz.

Debrecenben nemrég voltam orvosnál és jött egy család, és szó szerint fellökve, vigyorogva közölték: "erdélyből messziről jöttük, ugye előre engedsz magyar testvérem?" Én csak kapkodtam a levegőt. Egyszerűen nem tudtam hova tenni, miattuk 30-40 percet vártam a soromra...

Aztán több hasonló eset volt, ami negatív. Sajnos ők azt hiszik mi tárt karokkal várjuk őket, közben nem...

2016. júl. 5. 11:38
 16/30 anonim ***** válasza:
89%
Szerintetek akinek magyar az anyanyelve, és jelenleg románia területén él, az mind székely ugye? Tizenötös, biztos-e, hogy székelyek voltak? Erdélyben ugyanis magyarok is laknak, s többen vannak, mint a székelyek, és laknak ott még magyar anyanyelvű cigányok is, akik szintén nem székelyek!
2016. júl. 5. 14:13
 17/30 anonim ***** válasza:
A "boszketárokra" gondolnak.
2016. júl. 5. 16:58
 18/30 anonim ***** válasza:
40%
#16: Azok voltak biztos, ne próbáld hárítani a dolgot mintha nem székelyek lettek volna. Elég sok van a városban mert jönnek ide haszonszerzés céljából.
2016. júl. 5. 17:02
 19/30 anonim ***** válasza:
66%
Nem próbálom hárítani, felesleges is volna, mert el próbáltam képzelni a szituációt, és életszerűtlen! Ilyen dumával nem fog egy székely család sem előretolakodni, főleg orvosnál. Szerintem hazudsz!
2016. júl. 5. 21:23
 20/30 A kérdező kommentje:

utolsónak:

Durva beszólás ez részedről, nem tudom ki vagy és honnan de....ugye te nem egy Székely vagy , ugye....?

Figyelj! Én olyan tapasztalatom miatt inditottam ezt a topikot, ami hihetetlen...annak hangzik de megdöbbentő és igaz.

Kedves Székely testvér...aki mellesleg "tanult ember" (annak számít...) egyszercsak beletolakodott az életünkbe , be sem muatkozott DE avval kezdte, hogy elkezdett fenyegetődzni!

Onnantól kezdve a környezetével mindenkivel összetűzésbe került, mindenkit ki akar túrni, mindenkit fenyeget aki nem úgy ugrál ahogyan azt ő FENYEGETVE megkívánja.

SZÉGYEN! a "SZÉKELYEK SZÉGYENE"!

Emiatt indítottam ezt, hogy vajon én csak egy díszpinttyel akadtam össze (hozott össze a ROSSZsors) vagy vannak még ilyenek...

ugyanis azóta lépte nyomon hasonló történetekkel halmoznak el és én csak nézek és hallgatok és meg vagyok rökönyödve.

És lám.....milyen írások érkeztek.....

2016. júl. 7. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!