Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Emberek » Lakóhely, szomszédok

A kérdés

Budapest nagyon élhetetlen a környező nagyvárosokhoz (fővárosokhoz) képest?

Elsősorban nem politikailag értem, hanem mint város maga.

 2018. aug. 11. 23:24  Privát üzenet  

A válaszok
Egyáltalán nem élhetetlen, miért lenne az?!

A válasz 32%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/9Időpont 2018. aug. 11. 23:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A bulinegyed (Király utca és térsége) teljességgel élhetetlen. Egész éjjel megy a daj-daj, hajnalban az építkezésre hozzák az anyagot, hétkor már flexelnek. Nappal a fost-hányást kell kerülgetni...katasztrófa..

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/9Időpont 2018. aug. 11. 23:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nézd, 2 millió ember él Budapesten, nyilván nem élhetetlen.. Az hogy neked mit jelent az hogy élhetetlen már más tészta. Meg hogy mit értesz környező nagyváros alatt. BP környékén nincs igazán nagyváros.. Nyíregyháza, Kecskemét, Győr, Miskolc, Debrecen, Szeged, Pécs amit magyar viszonylatban nagyvárosnak szoktunk hívni - ezek a 100 ezer lakos feletti városok - de egyik sem BP környéke.


Én a fővárosban élek, nomád értelemben abszolút élhető. Akár 8 általánosod van akár diplomád van munka dögivel, van kiadó lakás tonnaszám. Az albérletek drágák, de ha a fizetésednek megfelelően választasz akkor el lehet lenni. A vidéki városokhoz képest rengetek a színház, mozi, pláza, múzeum, bár, van mit csinálni ha nem akarsz otthon ülni.


Meg nyilván sokat számít az hogy a városon belül merre élsz. Tökéletesen más Pestszentimre, Csepel, Újbuda, Óbuda meg az I. kerület. Mind árakban, mind hangulatban, mind hang- és légszennyezés terén.A válasz 32%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/9Időpont 2018. aug. 11. 23:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én 30 évig éltem ott, utána is közel hozzá, de nekem már elegem lett belőle.

A folyamatos felújításaiból, hogy mindenki oda akar költözni, az elszállt áraktól, meg a szélsőséges különbségek emberek között.

Főleg a közlekedés, ami kiakasztó, mind tömegközlekedéssel, autóval nem is beszélve.

Konkrétan csak nyugtatókkal bírható ki, dugó dugó hátán, borzalom.

Régen szerettem azt a várost, ma már a politikusok pénzforgató helye, a birka lakosság meg simán elnéz nekik mindent.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 44%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/9Időpont 2018. aug. 12. 08:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Azért élhetetlen, mert koszos és egyre koszosabb, egyre több a hajléktalan, a drogos, rohamosan romlik a közbiztonság (szinte napról-napra érezhetően).

Borzalmas az autós közlekedés és nincs parkolóhely se, bringás közlekedési lehetőségek elmaradottak de amúgy a lekötött bringádat amúgy is ellopják. A tömegközlekedésnek behozhatatlan lemaradása van, kevés és rövid metró, nem intergrált vasút, kevés, széttagolt és lassú villamoshálózat...

Kevés, ésszerűtlenül szervezett, korrupt beruházás.

Feltúrnak villamosvonalat, aztán nem újítják rendesen fel, pl egyik évben csak a megállókat újítják fel, pár év múlva csak egy ívet, rá egy évre csak az útátjárókat, a maradék rész meg zúzottkő helyett már füves, a sínszál pedig girbe-gurba (ez a Népliget-Stadionok szakasz története). Lényeg, hogy a mutyiból minden évben lehessen adni a haveroknak, a közlekedők érdeke az utolsó szempont.

Azért élhetetlen, mert minden lyukas helyre/telekre/területre épületet húznak fel park kialakítása helyett. Bár gondolom ez mindenütt így van a világban, hiszen az épületben van a nagy pénzbeli haszon.# 5/9Időpont 2018. aug. 12. 09:00 Privát üzenet

Az, ráadásul a közlekedés is fos.


A fizetésekhez képest pedig irreálisan drága.A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/9Időpont 2018. aug. 12. 13:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ne hidd, Svájcban pl alap az épületek között a park, növény, ilyesmi, és minden építkezés előtt kijelölik a lakó-, irodaház méretét ilyen "botokkal", és x ideig nyújthatsz be petíciót ellene.


Ezért nincs pl. második stadion Zürichben (sem), mert az ott élők megvétózták - mert még jópár irreális hülyeséget.


És ennyi a lényeg, itt nem építkez(het)nek orrba-szájba, mert fontos, hogy az emberek mit gondolnak és ha az emberek jól érzik magukat, akkor az az országnak is jó.


Otthon viszont telibeszarják a nép véleményét, és öncélúan bxszk szét a fákat, parkokat, és betonoznak le mindent.A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/9Időpont 2018. aug. 13. 11:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Született pesti vagyok, sok helyen laktam már városon belül.

Az állandó építkezések, felújítások engem is zavarnak. Én pl. nagyon szeretem a régi, 100+ éves budapesti épületeket a vízköpőikkel, ablakaikkal, mindennel együtt. Ha én lennék itt a főpolgi, nem a századik üres lakóparkot húznám fel, hanem az összes ilyen régi házat felújíttatnám. :D Ehhez képest jártamban-keltemben ilyenekbe botlok:

[link]

Ha érdekel valakit, ez a kis építmény így nézett ki belül elég hosszú ideig:

[link]

És még csak nem is ez az igazán bicskanyitogató, hanem a "felújítás" területén a tájékoztató tábla, hogy mindez egy műemlékvédelmi projectnek a része az élhetőbb városért... X(

Ha már építkezések: nem tudom, mi az oka, de a jelenlegi vezetés valamiért nagyon utálhatja a FÁKat. Ma sétálsz egy kellemes 40 fokos meleg nyári napon budapesten, és szabályosan vadásznod kell a fák árnyéka után. Az Újpesti rakpartot is tünyemény módon újították fel, konkrétan fákat nem, max mutatóba ültettek, de az átadott betondzsunel közepén ilyen napozóágynak is funkcionáló beton alapon fa-izéket emeltek, ha valaki nem kap azon fekve másodfokú égési sérülést fél órán belül, akkor ki lehet próbálni.

A terelések és tömegközlekedés is megér egy misét, kedvencem a 4-6-os villamos, amióta átadták az egészet Combinóstul. Annyira jól sikerült, hogy azóta is szinte minden évben újra felújítják és síncserélik (ebből is látszik, hogy már az előző vezetés sem lehetett a helyzet magaslatán).


A városban az emberek szoronganak, sietnek, a belváros és vonzáskörzetében szinte nincs egy normális pad, ahova nyugodtan leülhetsz anélkül, hogy 10 percen belül ne jönne oda hozzád egy kéregető. Indulás előtt érdemes wc-re menni, mert nyilvános wc-ből alig van, az is fizetős, de legalább plafonig össze van szarva vagy szét van lopva.

Nem tudsz a metrókocsiból kiszállni anélkül, hogy legalább egyvalaki ne akarna a kiszállásoddal egyidőben betolakodni. A zebrára lépéskor szabad jelzésnél is érdemes körbenézni, életet menthet (ugyebár mindenki siet).


Néha vannak érdekes, innovatív beruházások, kezdeményezések, mint amikor ~10 éve pár kerületben megjelentek a csikkgyűjtő kukák. Egészen addig jónak bizonyult az ötlet, amíg az utca emberei szét nem barmolták ezeket, szóval kb. ennyire becsüljük a saját életterünket. Sok ember mintha jól érezné magát a szemétben, ürülékben.


Vidéken az emberek sokkalta türelmesebbek. Az is feltűnt, hogy nem kerülik a tekintetedet, a legtöbb helyen nyugodtan lehet tőlük segítséget vagy útbaigazítást kérni. Aztán ott vannak a mindennapi apróságok, figyelmességek. Én pl. szívesen megyek futni. Eddig akárhány vidéki városban futottam, MINDIG azt tapasztaltam, hogy ha közeledek, a méterekkel előttem lévő járókelők félrehúzódtak - holott én ezt egyáltalán nem vártam el, de mégis jól esett. Pest az ennek a tökéletesen másik véglete, sokszor le-le kell ugranom a járdáról a bringaútra vagy a kocsik közé, ha ki szeretném kerülni a 4-5 fős társaságot, akik látják, hogy jövök, de igazuk van, még éppen hogy ki tudom a barikádjukat kerülni. Mondom, nem várom el, de néha mégis jól esne, ha egy résnyi szabad területet hagynának maguk közt. De oké, a rakpart még nem futópálya. Ellenben amikor a margitszigeti _futóösvényen_ tolja a család a babakocsit, és nem értik, mi a gond, vagy amikor ugyanezen a futóösvényen szembe jön veled a bringóhintó... szóval vidéken futni bárhol jobb. :D


Amit viszont nem tudnék megszokni vidéken, az a lassab tempó, 1-2 hétig elviselem, meg kellemes, de hosszabb távon egyszerűen nem tudnám megszokni.A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/9Időpont 2018. aug. 15. 17:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

"(ebből is látszik, hogy már az előző vezetés sem lehetett a helyzet magaslatán)."


Igen...

A baloldal felújította úgy a nagykörúti villamospályát, hogy... a felén csak a megállókat, jóvanazúgy', ahol pedig legalább a sínek is felújításra kerültek, ott pedig olyan, amilyen minőségben.

Erre a jobboldal elköveti betűre ugyanezt az 1-es villamossal.Na most lennék lepontozva, ha nem a kérdező, hanem válaszoló lennék, de számomra a budapestiek elviselhetetlenül lassúak.

Felszálláskor csiga lassan sétál fel az első a járműre, majd megáll körülnézni, merre üljön le. A következők szintén. Az embernek az az érzése, sohasem indulunk el, sohasem fejeződik be a felszállás.

Átszálláskor olyan lassúak a peronon és a folyosón, hogy én akkor szoktam így andalogni, amikor csak úgy sétálgatok, cél nélkül.

Sokszor nem veszik észre, amikor zöldre vált a lámpa és álldogálnak tovább. A zebra felénél pedig már utcahossznyi előnyöm van. :D


Mondjuk cserében logikátlanul és figyelmetlenül közlekednek és nemcsak önzőek olykor, hanem magukat is szívatják.

Például amikor beindult az 1-es villamos pótlása, napokig nem tudtam napirendre térni afelett, hogy a pótlóbuszon vannak üres ülőhelyek és utaslemaradás van! Illetve efelett a mai napig nem tértem napirendre.

A best of az volt, amikor a nem kitömött, de eléggé zsúfolt VanHool buszon, a 3. ajtóval szemben is dupla ülés van, alig lehet elférni, elmenni valamerre. Ül a nő kívül, belül senki. Megérkezik a párja, puszi-puszi, a párja benyúl, lerakja a picike táskáját az üres helyre, de nem ülne le! Ott állt azon a szűk helyen, én a megállómnál alig tudtam leszállni - eszébe nem jutott volna a párnak, hogy kényelmesen utazik a táska és ők útban vannak.

A villamoson pedig az ajtókkal szembeni területen tömegnyomor, belül táncparkett. Kisforgalmú megállónál szállok le, az előző se jelentős, mégse maradok fent, pedig belül utazom, amennyire csak lehet. Esetleg az előző megállóban, amíg áll a villamos, ki kell kéreckedni. Nem halad, nem löksz fel senkit. Vagy az előző megállóban a leszállókkal az ajtóhoz lehet menni. Akkor nem marad fenn az ember.# 9/9Időpont 2018. aug. 15. 19:05 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Ki, mit gondol Miskolcról és a környező településekről?
Az igaz, hogy Ózd élhetetlen veszélyes város?
Sopron tényleg élhetetlen, zsúfolt a be-, odaköltözők miatt?
A környező országokban mennyire jellemző az elromásodás, mint például Borsodban és Nográdban?
Minden panel ilyen?
Csak én érzem azt, hogy Sopron egy élhetetlen kilátástalan hely, egy átlag ember számára?

Kérdések az Emberek rovatbólKérdések a Lakóhely, szomszédok rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!