Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Emberek » Lakóhely, szomszédok

A kérdés

Miért állítják azt némely házasságban élő nők, hogy az egyedülálló anyák sérültek, gonosszak, hiányérzetesek, féltékenyek mások férjére, stb? Miért bántják, kövezik a férjezett asszonyok az egyedülálló anyákat? Minden vélemény érdekel!

Miért mocskolódnak, amikor sok esetben pont ők a provokátorok, ők azok, akiknek szúrja a szemét mások nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb élete?

Egyedülálló szülőként kb. 3-5 évente belebotlogok egy olyan szomszédba, vagy egy olyan közösségi szülőbe, aki átnéz rajtam, nem köszön, ignorál, gúnyos arcot vág, gyermekemnek sem fogadja a köszönését, stb. Fáj, de nehezen túlteszem magam rajta.

Én alapból mosolygós, beszédes, közvetlen és köszönős típus vagyok. De amikor már nálam évek, vagy hosszú hónapok után betelik a pohár és kérdőre vonom az illető sértő viselkedését, még neki áll feljebb, szinte provokál és sérteget és rám fogja pont azt, amit én kapok tőle.Belehazudik az arcomba! Ha valaki nem a társadalmi normák szerint él és jól elvan egyedül is (és nem tervez egyelőre férjhez menni, mert sem energiája sem ideje nincs keresgélni) miért kell kikezdeni, bántani? Borzasztó, hogy időközönként mit kell elszenvednem egy házasságban élő "boldog" asszony szemétségeitől? Ugye nem a puszta irigység (nagyobb ingatlan, magasbb életszínvonal, utazások), ami kiváltja ezeknél az egyes nőknél az ilyen megnyilvánulásokat?Keress kérdéseket hasonló témákban: házasság, anya, egyedülálló, közösség, Szomszédok, viselkedés

  jan. 9. 00:17  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Vajon miért vonzod az ilyeneket? Én még soha senkivel nem találkoztam, aki negatívan beszélt volna a gyereküket egyedül nevelő anyukákról. Sőt inkább hősként szoktak tekinteni rájuk.

A válasz 57%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/12Időpont jan. 9. 00:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Aki ilyet csinal valószínűleg nem boldog parkapcsolatban el, aki meg abban el tudja, hogy normalis kapcsolathoz kell egy normalis másik fél is, meg idő is mire megtalalja. Valaki jól erzi magat egyedul, meg nem keresgel görcsösen part, a "tarsadalmi nezetek" miatt, ebben az esetben nem hiszem, hogy kötelező lenne masoknak megfelelni.

Egy egyedülálló anyanak ezekszerint kiegyensúlyozottabb az elete, ha mar a "boldog" párkapcsolatban élő ilyenekkel foglalkozik. Valamilyen szinten en irigysegnek tudnam be.

Meg talán kicsit benne van az altalam tapasztalt, úgy mond hazai mentalitasa az embereknek. Ha mar nekem rossz, legyen rossz masnak is.A válasz 34%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/12Időpont jan. 9. 00:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mellesleg írod, hogy 3-5 évente találkozol ilyen nővel. Akkor azért ez mégsem az általános hozzáállás. Hülye emberek mindig voltak és lesznek, nem kell magadra venni. Nagy az Isten állatkertje.

A válasz 34%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/12Időpont jan. 9. 01:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ellenszenves lehetsz az illetőnek,kutyát nem érdekli hogy te egyedülálló anya vagy,az ilyeneket inkább sajnálni szokták,nem hinném hogy bárki is irigy lenne rád.

A válaszíró 58%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/12Időpont jan. 9. 02:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Valószínű nem boldog a házassága. Én is erre tippelek. De soha egy hangos szó, vagy veszekedés nem hallatszik ki tőlük. A férj mosolygós, kedves és köszön. Látszólag azt hinné az ember, hogy minden rendben van. Diplomás szülők, két szép gyerek, kétszobás kis lakás, autó. Mi kell még? Talán nem becsüli amije van és gyűlöli azt, akinek egy kicsivel is több van? Igazán örülhetne, hisz senkinek sem fülig tejfel.

Én elváltam és őszintén szólva nem keresek párkapcsolatot és mintha ez szúrná a szemét...Irritálja, hogy kettecskén élek a gyerekemmel, nevelem, iskoláztatom, programokra viszem.

Az egészben az fáj a legjobban, hogy a kisiskolás gyerekemmel nem tudtam holnapra alaposan felkészülni, mert teljesen a cirkusz és a sértegetései kattogtak a fejemben. Olyanokat vágott hozzám, hogy keressek magamnak férfit, valakit!! Ez volt a vesszőparipája! Miért?! Talán köteles vagyok? Miért vág ilyeneket a fejemhez? Miért fáj az neki, hogy egyedülállóként küzdök? Vagy talán le akar nézni, gúnyolni akar, mert nem vagyok házas? Tudja nagyon jól, hogy ha akarnék lehetne. De ezzel nagyon sokan így vagyunk. Ezt mindenki maga dönti el. Hiába mondtam neki, hogy a magánéletemhez semmi köze! Továbbra is csak cinikusan, gúnyosan mondogatta a magáét. Borzasztó volt végignéznem a gonosz ábrázatát.

Még kikívánkozik belőlem az is, hogy mivel figyelmetlenül és sok hibával írta le a gyerekem a leckét,ezért feszültségemben rávertem és bezavartam a szobájába, sírt szegény :( A gyerekemen csattant az egész. Gondolom örült, hogy megkeserítette a napomat. Bűntudat gyötört... Eltelt kb. fél óra és kimentünk szánkózni, sétáltunk aztán békében, de szomorkásan jöttünk haza.

Talán az lett volna a legokosabb, ha hagyom a fenébe, és nem kérem számon a szomszéd aljas viselkedését, amit már évek óta csinál velem? Az önérzetemet sértette, hogy a kabátunk összeér és nem köszön sokadszorra, még úgy sem, hogy jónéhány évvel idősebb vagyok. Árasztotta felém gyűlöletét. Ezzel talán megkíméltem volna magam és a gyerekemet is, Így most már van ok ténylegesen nem köszönni és birkaként elmenni egymás mellett...# 5/12Időpont jan. 9. 02:40 Privát üzenet
Focikatalógus 728x90
Nekem nincs még gyerekem, de én meg sorozatosan olyanba botlok, aki dicsekszik, hogy milyen jó szingliként, közben majd meggebed, hogy akármilyen pasit is feltudjon szedni. De nekem mondja folyamatosan, hogy minek komoly kapcsolat...

A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/12Időpont jan. 9. 03:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Előző vagyok.Akikről írtam nekik sincs még gyerekük. Ember függő az egész. Van akinek ez a baj, van akinek meg az. Irigy ember mindenhol akad.

A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/12Időpont jan. 9. 03:51 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem hinném, hogy az egyedülállói státuszod miatt gonoszkodik veled, ezt csak te képzeled bele.

Én egyedülálló pasas vagyok, és rendre megfigyeltem(mivel elég sokat költözködök), ha olyan helyre megyek, ahol a szomszédban család van, akkor annak a férfi tagja elkezd engem baromira utálni. Gondolom mint potenciális veszélyforrás, ezt testesíti meg egy egyedülálló ember a környezetére.

Mivel a férfiakat nem figyeled, nem veszed észre a férj jelzéseit. Figyeld meg jobban...

A legtöbb nőnek szerencsére alap, hogy házasságban él, a szinglilétre berendezkedett nőkről, ha nem haragszol én is párhuzamot vonok férfigyűlöletre, feminizmusra, stb-re.

Vannak nők, akiket szintén irritál ez, talán ez zavar?A válasz 38%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 43%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/12Időpont jan. 9. 05:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy feszegetjük ilyen irányba is a lelki folyamatokat.

Igen, azt jól látja, hogy szingli életre vagyok berendezkedve már egy jó ideje. A sors hozta így és nem volt tudatosan erőltetve a szingli anyaság (még a szót is utálom). Látástól mikulásig dolgozom, jövök-megyek, mindig csinálok valamit (kotrom a havat, kaparom reggelente a fagyos autót, hogy időbe beérjünk a suliba, stb) és gyakran itthon sem vagyunk.

Mivel számomra is alap volt a házasság soha nem hittem volna, hogy idősödő koromra egyedül maradok a gyerekkel. Nem siránkozok, nem panaszkodok senkinek sem és nem is dicsekszem. Nagyon vigyázok arra is, hogy ne tűnjek férfigyűlölőnek, feministának, mert nem is vagyok az.

A férjek viselkedésén azt tapasztalom, hogy kedvesek, nem csak a szomsz. asszony férje, hanem mindegyik. Szinte kivétel nélkül, de még nem tapasztaltam szerencsére részükről "felhívást keringőre"! Láthatják, hogy nem hordok fel pasikat, tehát még az sem mondhatják rám, hogy ribi. Pontenciális veszélyforrás nem lehetek, mert nem adok rá alapot éppen azért, hogy az esetleges féltékenységet elkerüljem.

Az ex házasságomban és volt párkapcsolataimban tapasztaltam, hogy a férfiak szeretik piszkálni, összehasonlítgatni más nőkkel a feleségüket. Ha lelkileg gyötörni akarják, akkor hasonlítgatják a volt exükhöz, ill. a közelben lakó más nőkhöz. Ez borzasztóan tud fájni. Lehet, hogy ilyesmi is megtörténhet és ez is kiválthatja a gyűlöletet.

A társasházban 8 család lakik. Sajnos ő a harmadik, aki gyűlölködik, az előző két asszony elköltözött. Az egyik azért, mert megcsalta a férje és mennie kellett a lakásból, a másik családnak azért kellett mennie, mert falura költöztek a könnyebb megélhetés miatt.

Hallom a többi szomszédoktól, hogy nagyobb lakást akar cserélni, de mivel nem sikerül neki ezért már másoknak sem akar köszönni haragból. Felőlem lehettünk volna jó szomszédok is, akik néha megállnak pár szót váltanak egysmással és köszönéssel mennek tovább a dolgukra. De ez helyett ignorációt, nem köszönést és gyűlölködést kapok.# 9/12Időpont jan. 9. 06:51 Privát üzenet
Csak az előítélet, a belegondolások miatt vannak ilyen téveszméik. Lehet, hogy félnek, hogy a kanjaikat lecsaphatják a kezeikről, ha nem figyelnek...

A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/12Időpont jan. 9. 06:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Lóg a lába, lóg a Nincsen semmi dolga Mert ha dolga volna A lába nem lógna Szerintetek kire lehet igaz ez a mondóka? A haldokló édesanyját ápoló majd gyászoló gyesen lévő...
Féli- meddig nyaralóövezetbe költözni, egyedülálló, fiatal nőként, veszélyes?
Egy egyedülálló 30 éves dolgozó férfinak mennyire nehéz osztott albérletet találnia? Úgy értem általában megbíznak bennük?
Lakótárs egyedülálló még tanuló anyaként?
Egyedülálló, panelban lakó emberek költségei?
Mit érdemes tenni, ha a szomszéd egyedülálló anya rosszul neveli a gyermekét?

Kérdések az Emberek rovatbólKérdések a Lakóhely, szomszédok rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!