Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Más is jár/járt már magányosan...

Más is jár/járt már magányosan olyan szakra, ahol az emberek nagy százaléka totál felületes, unalmas arc volt?

Figyelt kérdés

Bölcsészkarra jártam alapszakra. (És ez nem a magát a kart minősíti, rengeteg jó dolgot tanultam, a tanárok nagyon széles látókörúek voltak, volt egypár jó arc is a csoporttársak között.)


Azonban azt vettem észre, hogy hiába volt itt bölcsészkar, "értelmiség", az emberek legalább 80%-a csak azért volt itt, hogy "papír legyen". Semmi több. Semmi ambíció, tettrekészség, egész egyszerúen csak elvoltak, mint a befőtt.


Tényleg szerettem volna velük barátkozni, de többnyire ugyanaz fogadott. Bulika, felületesség, klikkesedés, szélsőséges individualizmus.


(Mondjuk nem tagadom, én is azért mentem a szakra, mert angol nyelvben éreztem magam a legjobbnak, szóval ez saját hiba is. De valahol elkeserítő, hogy ennyire felhígult a mezőny.)febr. 24. 19:13
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Miért kell ehhez egyetem? Arról szól az életem, hogy ilyen emberek vesznek körbe. Mondjuk lehet, hogy én meg nekik vagyok unalmas :-D
febr. 24. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
32%
Milyen embereket vártál itt, amikor mind tudjátok, hogy egy ilyen szak elvégzése csak arra jó, hogy nagyobb eséllyel vegyenek fel pl. titkárnak vagy ügyfélszolgálatosnak egy akármilyen céghez? Nem egy nehezen megszerezhető, sok munkát igénylő piacképes szakra jelentkeztetek, így nem meglepő, ha úgy tapasztalod, hogy egyikőtök sem épp egy ambiciózus, komoly ember.
febr. 24. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Azt azért elárulnám, hogy a piacképes szakokon is szoktak ám nem túl érdekfeszítő emberek lenni...
febr. 24. 20:56
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
Tény hogy rengeteg embert vesznek fel a bölcsész szakokra, anglisztikára pláne. Könnyű bekerülni, és (sok más szakkal ellentétben) bent maradni is, ezért sokan szereznek diplomát akik aztán egyáltalán nem öregbítik a bölcsészkar hírnevét. Jobb lenne ha nagyobb szigor lenne? Hát, ha töredékannyi ember járna oda, nem lenne olyan híg, az biztos. De azon nincs mit változtatni, hogy a bölcsészet egy olyan tudomány, ami nem tud sok közvetlen kárt okozni akkor sem, ha "rosszul" csinálják, vagy fél gőzzel... Ebből azt hiszem egyértelmű, hogy nekem is hasonló benyomásaim voltak. De azért sikerült kifognom néhány embert, aki hozzám hasonlóan komolyan vette a dolgokat. Rokon lelkeket bárhol lehet találni szerintem:)
febr. 24. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
84%

Igen, mérnökképzésen tapasztaltam hasonlót. Azok többsége, aki a közösségi élet magját képezte, egy öntelt féreg volt. Mindent és mindenkit lenéztek, pedig gusztustalanul viselkedtek és többségük úgy is nézett ki.


Nagyon sok intelligens és normális évfolyamtársam volt, de nem tudtak a társasági életben érvényesülni, mert ezekkel a nyomorultakkal volt tele a koli és minden rendezvény. Nagyon kellemetlen volt még nőként is.

febr. 25. 04:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
39%

" az emberek legalább 80%-a csak azért volt itt, hogy "papír legyen"

Én is ezért vagyok ott. Az államilag támogatott féléveimet fel kellene használni valamire, ezért mentem anglisztikára (levelező) .

Mindenki hasonló okokból van a szakon. Senki se fogja különösebb hasznát venni majd.

Beszélgetni én se tudok senkivel itt.. A hallgatók nagy része a kölykükről beszél, a másik részük munkanélküli elvont figurák akik lenéznek minket, többieket. Német akcentussal olvassák az angol szövegeket órán. Az oktatók is olyanok mintha be lennének szívva. Van aki mindig felhozza a kölykét, van, aki pedig a kövér macskájáról pofázik a tananyag helyett.

Szerintem a tanárok is minősítik ezeket a bölcsész szakokat. Egy 2 hónapos vagyonőri okjn komolyabb szintű az oktatás,mint itt.

febr. 25. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
28%

Le lett pontozva a #6-os válaszoló, pedig én is hasonlókat tapasztaltam, csak ezt meg lehetne fogalmazni kevésbé bántó hangnemben is.


Én germanisztika szakot végeztem, és az én szaktársaim között is volt a bulizós, felszínesebb réteg, akiknek nem sok céljuk volt a szakkal, meg elvétve volt 1-2 céltudatosabb, érdeklődőbb ember.


A tanárok között is szerintem viszonylag sok volt a nem túl alkalmas, az egyik alig tartotta meg az óráit, a másik politizált egész órán, a harmadik megalázó módon beszélt szinte mindannyiunkkal...De persze úgy, ahogy a hallgatók között is voltak céltudatosabbak, úgy volt néhány lelkiismeretes, jó oktató is.


Szerintem az egész egyetemi képzési rendszer felhígult, sok olyan ember kerül be a szakokra, akik régen talán be sem kerültek volna, vagy ha igen, akkor kihullottak volna idővel.


Nálunk volt egy tanár, aki gyakran kérdezgette, hogy mihez akarunk kezdeni majd a diplomával, és mondogatta, hogy úgyyis csak nagyon kis részünk lesz tolmács vagy fordító, stb. Ez valószínűleg így is lett, de a tanárok többsége szerintem nem motivált, és a hallgatókat sem motiválja.


A képzési struktúra, a tanterv pedig elavult, bár nálunk kicsit modernizálták a tantervet, miután én végeztem.

márc. 1. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
100%

Ezt én is tapasztalom, nagyon nem tudom hogy mit kezdjek a helyzettel.


Én műszakibb irányban tanulok, de nálunk is egyszerűen csak nulla közösségi élet van. Semmi rendezvény, program vagy hasonló, se egyetemi szinten, se iskolán kívül.


Az egész ottlét alatt olyan érzése van a hangulatnak, mintha egy rugó arra várna hogy elpattanhasson hogy végre hazarohanhasson mindenki. Utolsó féléveinket nyomjuk, de még mindig vannak olyan reggelek amikor kisebb a beszélgetés-szint mint amikor első nap találkoztunk.


Lehet csak kiábrándultak az egyetemből és már nyűgnek élik meg, de én nagyon sajnálom hogy itt tartunk.


Néha én érzem azt hogy túlságosan sokat beszélek személyes dologról, ha bármit szóba hozok ami nem az időjárás vagy az aznapi órák. Az ide-oda elmenés ajánlgatását már teljesen feladtam, annyira nincs semmi visszajelzés hogy már csak bohócot csinálok magamból.


Sokat gondolkozom hogy milyen alternatíva van társaság-keresésre, de eddig nagy ötleteim nincsenek. Sportnál attól tartok hogy túl versenyszerűen veszik mások a játékot, én pedig inkább kikapcsolódni szeretnék mintsem egy újabb helyet ahol a legjobb formám szerint teljesítenem kell.


A társasjáték/túra klub

bok jutottak még eszembe, de félek hogy ott már összeszokott klikkek vannak.

márc. 1. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!