Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mit gondoltok morális szempont...

Mit gondoltok morális szempontból az öngyilkosságról?

Figyelt kérdés

Nem tagadom, hogy a napokban történt fiatal színésznő esete miatt jutott eszembe ez a kérdés. Elolvastam jó pár kommentet a közösségi médiában és olyan valahogy nagyon fura kép rajzolódik ki a sztori körül. Egyrészt nyilván írják az emberek, hogy sajnálják és milyen kár, ami tökre igaz, de olyanok is vannak, akik elítélik azért, hogy nem vállalta a küzdelmeket és azt mondják, hogy az életben van igazából küzdelem, sokan betegen is próbálják ezt megtenni, más meg egészséges és nem. A keresztény hit alapján az öngyilkosság is gyilkosság, szóval nem is szabad eltemetni egyházilag az ilyen embereket.

Amúgy meg van egy nagyfokú képmutatás ilyen esetekben szerintem, mert mindenki mondja, hogy igen a közösség, oda kell figyelni az emberekre, akik egyedülállók, lelkisegély, blabla, de valójában mindenkit csak a saját élete érdekli, nem fogékony arra, hogy észrevegye, ha a másiknak van valami elakadása vagy gyötrődik. Meg nyilván azért is lett ekkora hír ebből, mert egy ismert személy követte el, egy átlagember esetén nem sokat érdekelt volna.

2025. szept. 8. 12:31
A kérdező szavazást indított:
inkább sajnálom
inkább elítélem
sajnálom és el is ítélem
53 szavazat
1 2 3 4 5 6
 1/60 anonim ***** válasza:
13%
Az öngyilkosság is gyilkosság, senkinek sincs joga emberéletet kioltani. A sajátja is az.
2025. szept. 8. 12:42
 2/60 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem nem gyávaság, inkább bátorság megtenni.

Mindenkinek a saját döntése, nyilván most nem fog azon sajnálkozni, hogy valaki elítéli ezért.

A kereszténységet meg hagyjuk, a kereszténység "nevében" hódítani meg legyilkolni népeket, az belefért, egy kis öngyilkosság meg nem?

2025. szept. 8. 12:43
 3/60 anonim ***** válasza:
83%
Esete válogatja. Van, hogy bátor döntésnek tartom, van, amikor gyávaságnak, van, amikor egyszerűen hülyeségnek.
2025. szept. 8. 12:48
 4/60 anonim ***** válasza:
94%

Nem ítelem el, valamiért nem bírta tovább. Nem látunk bele egymás életébe, hiába ítélkeznek sokan. Én is olvastam az olyan kommenteket, hogy miért nem vette észre valaki a környezetében, hogy baj van vele. Miért nem kért segítséget stb. Hát persze. Én is nagyon mélyen vagyok apa halála óta. Egy kezemen meg tudnám számolni hányan kérdezték meg hogy vagyok. Sőt a "barátaim" el is tűntek, vagy csak magukról beszélnek állandóan. És miért nem veszi észre a környezet ha baj van az emberrel... :)

A lányt nagyon sajnálom, mert előtte volt az egész élet még.

2025. szept. 8. 12:51
 5/60 anonim ***** válasza:
91%

"Amúgy meg van egy nagyfokú képmutatás ilyen esetekben szerintem, mert mindenki mondja, hogy igen a közösség, oda kell figyelni az emberekre, akik egyedülállók, lelkisegély, blabla, de valójában mindenkit csak a saját élete érdekli, nem fogékony arra, hogy észrevegye, ha a másiknak van valami elakadása vagy gyötrődik. Meg nyilván azért is lett ekkora hír ebből, mert egy ismert személy követte el, egy átlagember esetén nem sokat érdekelt volna."

Nagy igazság!

2025. szept. 8. 12:53
 6/60 anonim ***** válasza:
53%
Szerelmi bánat is tud ilyet csinálni, és akkor már dolgozni se képes, hiába van a TOP-on!
2025. szept. 8. 12:54
 7/60 anonim ***** válasza:
69%

#1:

A saját életeddel jogod van azt csinálni, amit akarsz, azért baromságokat nem kéne írni.

2025. szept. 8. 13:00
 8/60 anonim ***** válasza:
11%

7

Sajnos még sincs jogod, mert akkor engedélyezett lenne az eutanázia.

2025. szept. 8. 13:05
 9/60 anonim ***** válasza:
61%

Nem vagyunk egyformák. Valaki bármit elvisz a hátán, van, aki az első nehézségnél is fejre áll.

Ha senki észre nem veszi, hogy bajom van, attól én még tudom. És kérek segítséget. Én is megtettem, és a mai napig hálás vagyok magamnak.

2025. szept. 8. 13:05
 10/60 anonim ***** válasza:
48%

8. Az eutanázia más, mert ott kérdéses, hogy más segít a halálba!

De neked jogod van felakasztani magad, lám a kis hölgy se lesz megbírságolva vagy megbüntetve érte, nyugodjon békében!

2025. szept. 8. 13:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!