Mit gondoltok morális szempontból az öngyilkosságról?
Nem tagadom, hogy a napokban történt fiatal színésznő esete miatt jutott eszembe ez a kérdés. Elolvastam jó pár kommentet a közösségi médiában és olyan valahogy nagyon fura kép rajzolódik ki a sztori körül. Egyrészt nyilván írják az emberek, hogy sajnálják és milyen kár, ami tökre igaz, de olyanok is vannak, akik elítélik azért, hogy nem vállalta a küzdelmeket és azt mondják, hogy az életben van igazából küzdelem, sokan betegen is próbálják ezt megtenni, más meg egészséges és nem. A keresztény hit alapján az öngyilkosság is gyilkosság, szóval nem is szabad eltemetni egyházilag az ilyen embereket.
Amúgy meg van egy nagyfokú képmutatás ilyen esetekben szerintem, mert mindenki mondja, hogy igen a közösség, oda kell figyelni az emberekre, akik egyedülállók, lelkisegély, blabla, de valójában mindenkit csak a saját élete érdekli, nem fogékony arra, hogy észrevegye, ha a másiknak van valami elakadása vagy gyötrődik. Meg nyilván azért is lett ekkora hír ebből, mert egy ismert személy követte el, egy átlagember esetén nem sokat érdekelt volna.

válasza:

válasza:Szerintem nem gyávaság, inkább bátorság megtenni.
Mindenkinek a saját döntése, nyilván most nem fog azon sajnálkozni, hogy valaki elítéli ezért.
A kereszténységet meg hagyjuk, a kereszténység "nevében" hódítani meg legyilkolni népeket, az belefért, egy kis öngyilkosság meg nem?

válasza:

válasza:Nem ítelem el, valamiért nem bírta tovább. Nem látunk bele egymás életébe, hiába ítélkeznek sokan. Én is olvastam az olyan kommenteket, hogy miért nem vette észre valaki a környezetében, hogy baj van vele. Miért nem kért segítséget stb. Hát persze. Én is nagyon mélyen vagyok apa halála óta. Egy kezemen meg tudnám számolni hányan kérdezték meg hogy vagyok. Sőt a "barátaim" el is tűntek, vagy csak magukról beszélnek állandóan. És miért nem veszi észre a környezet ha baj van az emberrel... :)
A lányt nagyon sajnálom, mert előtte volt az egész élet még.

válasza:"Amúgy meg van egy nagyfokú képmutatás ilyen esetekben szerintem, mert mindenki mondja, hogy igen a közösség, oda kell figyelni az emberekre, akik egyedülállók, lelkisegély, blabla, de valójában mindenkit csak a saját élete érdekli, nem fogékony arra, hogy észrevegye, ha a másiknak van valami elakadása vagy gyötrődik. Meg nyilván azért is lett ekkora hír ebből, mert egy ismert személy követte el, egy átlagember esetén nem sokat érdekelt volna."
Nagy igazság!

válasza:

válasza:#1:
A saját életeddel jogod van azt csinálni, amit akarsz, azért baromságokat nem kéne írni.

válasza:7
Sajnos még sincs jogod, mert akkor engedélyezett lenne az eutanázia.

válasza:Nem vagyunk egyformák. Valaki bármit elvisz a hátán, van, aki az első nehézségnél is fejre áll.
Ha senki észre nem veszi, hogy bajom van, attól én még tudom. És kérek segítséget. Én is megtettem, és a mai napig hálás vagyok magamnak.

válasza:8. Az eutanázia más, mert ott kérdéses, hogy más segít a halálba!
De neked jogod van felakasztani magad, lám a kis hölgy se lesz megbírságolva vagy megbüntetve érte, nyugodjon békében!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!