Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Párkapcsolat nélkül ti sem...

Párkapcsolat nélkül ti sem várnátok az önálló életet és kilátástalannak éreznétek a jövőt?

Figyelt kérdés

Barátaim sincsenek, szüleimen kívül nincsen senkim. Azon gondolkodtam ha külön költöznék akkor senkivel nem tudnék beszélni, max a munkahelyen.

Ebben az esetben elköltöznél ha nincs senkid? Lassan 30 éves leszek, szóval ideje lenne önálló életet elkezdeni, csak akkor az a minimális szociális életem ami napi szinten van a szüleimmel az is lecsökken.

márc. 3. 21:44
 1/7 anonim ***** válasza:
24%
Ha megoldható a külön háztartás, akkor nem. Ha nem oldható meg akkor mennék.
márc. 3. 21:59
 2/7 anonim ***** válasza:
68%

Hát gondolom akkor nem lenne sürgős, de személy szerint eddigre mindenképp külön költöztem volna.

Viszont ne az alapján döntsd el mit csinálsz, hogy mások hogy csinálják. Ha nem akarsz elköltözni, nem kell elköltöznöd.

márc. 3. 22:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs senkid a csaladodon kivul de nem akarsz egyedul lenni, akkor nem sok ertelme van azt is eldobni.
márc. 3. 22:39
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

hasonló helyzetben vagyok abból a szempontból, hogy én is csak szüleimmel beszélgetek (telefonon). párkapcsolatom nincs és nem is vágyom rá, és egy épkézláb barátságot sem tudok felmutatni, bár ezutóbbi hiányzik nagyon. annyi, hogy én már külön élek, viszont nem érzem sokkal magányosabbnak magam, mint amikor szüleimmel éltem. telefonon aktívan, rendszeresen tudunk beszélgetni

az élet kilátástalansága szerintem nem attól függ, hogy otthon élsz-e, vagy sem. az ilyesmi elsősorban agyban dől el (nem okoskodni próbálok: én is kilátástalannak érzem az enyémet), másodsorban pedig ebben a korban már alapvetően a vérszerinti családtól független emberek határozzák meg (párkapcsolat, barátok, gyerekek, munkahelyi légkör stb) Ezek megléte vagy hiánya független attól, hogy otthon élsz vagy sem.

ha van kedved beszélgetni, barátkozni, írj!33f

márc. 3. 23:26
 5/7 anonim ***** válasza:
73%
30 évesen én is egyedül voltam és otthon laktam. Helyben melóztam, a ház elég nagy volt, a szüleimmel jól kijöttünk, semmi értelme nem volt elköltözni. Párkapcsolat az jöhet akármikor.
márc. 3. 23:29
 6/7 anonim ***** válasza:
47%

El. Mondjuk nekem katasztrófa volt az otthoni légkör, inkább mentem volna a híd alá, mint hozzájuk, de mindegy. Egy idő után meg kell tanulni önállósodni. Most alakíts ki kapcsolatokat, mert szüleid egyszer meghalnak és ott leszel 50-60 évesen és tényleg senkihez nem szólhatsz majd. Mert úgy látom téged ez zavar. Engem nem zavarna, de neked sarkalatos pont.

Menj el önkénteskedni valahova, vagy lepj be klubbolba. Ezen helyeken mindig tárt karokkal várják az embereket.

márc. 4. 07:22
 7/7 anonim ***** válasza:
68%
Én 21 éves szingliként költöztem el otthonról, mert igényem volt rá, hogy önállóan éljek.
márc. 4. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!