Másnak sincsenek barátai?

válasza:Hát igen, sajnos aki nem vállal gyereket, az előbb-utóbb elveszíti a "barátai" nagy részét. Én is így jártam.
38/F

válasza:1 igazi barátnőm van, aki megmaradt.
43N

válasza:Nekem nagyon sok barátom volt az egyetem alatt, de hazaköltöztünk, elkezdtünk dolgozni, családunk lett, így lassan elkoptak a barátok. Amúgy sokáig annyira nem is hiányoztak, a kollégáimmal jól elvoltunk a munkahelyen, így megvolt a szükséges szociális kapcsolati hálóm, este meg gyerekek mellett már nem is volt igényem bandázni. Most viszont a gyerekek már nagyok, szabadidejükben elvannak nélkülem, így nagyon magányos vagyok. Hozzájön még az is, hogy a munkahelyem elég messze van, és home office-ban dolgozom. Bár oda nem is nagyon szeretnék gyakrabban bejárni, messze van, fárasztó lenne. Közelebb meg nem találtam munkát.
Viszont néha-néha ráírok a messengeren a régi barátokra, kollégákra, ímmel-ámmal válaszolgatnak, de azt vettem észre, ha én nem keresem őket, ők nem keresnek. Úgyhogy igen, sajnos nincsenek barátaim, és nem gondolom, hogy erről én tehetek, ez ilyen elidegenedett világ.

válasza:Csak egyetlenegy barátom van, akire úgy-ahogy számíthatok, de ő is inkább a családjával meg a többi haverjával van elfoglalva. Nekem nincs senkim, soha nem is lesz.
35f
További kérdések:
Barátságot és párkapcsolatot sem tudok összehozni. Egyrészt nem nagyon van kivel ismerkedni. Meg ha beszélek is valakivel pár mondatnál tovább nem jut a beszélgetés. Más is van így, mi lehet az oka? Párkapcsolatot így hogy lehet összehozni, főleg az a baj hogy nincs kivel ismerkedem.
Ha beszélgetni szeretnék valakivel, alkoholhoz nyúlok, ezzel próbálom pótolni az emberi kapcsolatokat 23/F
Amikor valakivel kettesben vagyok minden oké. Megkapom a kellő figyelmet és a kapcsolatunk alakulgat. De ha egy légy berepül az ablakon már az is fontosabb neki mint én. Ha felhívja egy haver akkor tuti engem koptat le, ha a szomszéd macskáját nem akarja megbántani...
Nem rossz hogy nincs társaságod, nem érzed magadat elveszettnek a világban? Nekem nincs egy barátom, néha rossz,hiányzik a társaság, nem tudok ismerkedni, nincs jó személyiségem.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!