Mit csináltok, amikor nincs kihez fordulni?
Sziasztok.
Igazából nincs kérdésem, csak ki akarom adni magamból ezt, akkor is, ha senki sem olvassa el.
Elkezdtem egy új szakmát, és baromi nehezen megy a vendégkör kiépítése. Ebben a hónapban pár 10 ezer volt a bevételem, és nem tudom, hogy fog alakulni az életem.
Párom nincs, szüleim nem élnek már. Gyerekeim sincsenek, pedig talán rájuk hivatkozva tudnék koldulni.
Van egy tesóm, akinek nem panaszkodhatok, mert megmondta, hogy nem érdekli, és csak stressz neki az, hogy nekem szar.
Alig eszek, felesleges is, mert a stressz miatt csak kiadom magamból. Este felkelek hiperventilálva, és nem tudok visszaaludni.
Rendszeresen posztolok minden SM felületre, hogy szerezzek embereket. Nézek alkalmi munkákat, de sehova nem kellek, a legtöbb helyről vissza sem jeleznek. Közben a számlák csak jönnek.
Már elég sötét gondolatok is eszembe jutottak, hogy hogyan lehetne kiszállni ebből az egészből, de ahhoz meg gyáva vagyok. Vagy még nem tartok ott, nem tudom. Lehet a természet eldönti helyettem.
Csak magamat hibáztathatom, elszámoltam magam. Ez az egy dolog nyugtat, hogy magam miatt vagyok itt. Csak akartam valami nyomot hagyni erről, mert senki nincs, akivel megoszthatom. Köszönöm.

válasza:Aspergeres vagyok, nem tudok beilleszkedni baráti közösségekbe mert mindig rettegek hogy újra kigyűlölnek onnan. Párom nincs, családom nincs, példaképem nincs.
Csak az az egy megoldás ha tudok valakit riasztani hogy legyen mellettem, segítsen nekem és amikor már újra erős vagyok akkor tudjam viszonozni.

válasza:Abból a szempontból fontos, hogy mi a szakmád, hogy nem tudhatod ki ül a másik monitor mögött, milyen tapasztalattal, amivel esetleg tudna neked segíteni. Egy takarítócég máshogy épül, mint egy kozmetikus, aki megteheti, hogy közösen bérel helyet egy fodrásszal...
Abból a szempontból nem fontos, hogy mindegy, hogy temetkezési vállalkozó vagy vagy műszempilla építő, ez is csak egy meló amit meg kell csinálni. Ha valaki emiatt "nem vesz komolyan", az őt minősíti.
A konzisztencia fontos a szociális médiában, szóval azt tartsd fenn, meg nyilván a munkakeresés is. Viszont nem jársz teljesen jó nyomon, mert a szájhagyomány útján terjed nagyon sok minden. Sajnos sok esetben az állások is, de a vállalkozások is: "te, hallottad, hogy villanyszerelő költözött a szomszéd utcába?", "képzeld, Katika műkörmözik és tök ügyes! az enyémet is ő csinálta" stb.

válasza:Bocs, de olyan home office munkát, ami 100%-ban a te időbeosztásodhoz alkalmazkodik és max csak 4-6 órás, nem fogsz találni, ha nincs semmilyen speciális tudásod (tehát nem mondjuk vérprofi programozó vagy, akiért sorban állnak vagy nem kínai-magyar orvosi szakfordító stb stb). Egyszerűen nem érné meg senkinek, hogy hozzád igazítsanak mindent, miközben a home office állásokra eleve százszoros a túljelentkezés pl a kisgyerekes szülők közt, akiknek csak annyi a fontos, hogy reggel el tudják vinni a gyereket, délután meg haza vagy ennyi se, mert még otthon van a kicsi.
Fordítva gondolkodsz. Neked kell a vállalkozásodat a főállásodhoz igazítani (akkor is, ha csak részmunkaidős) és ahogy szép lassan jönnek a vendégek, úgy tudsz majd elgondolkodni, hogy felmondj és teljes egészében csak a vállalkozásodból élj. Ha pl találnál valamilyen délelőtti melót, délután-este, hétvégén még mindig fogadhatsz vendégeket, az emberek többsége amúgy is olyankor szabad. Vagy ha folyamatos munkarend, akkor mondjuk heti 3-4 nap fogadod őket, kis létszámmal és/vagy ismerősi körben ez sem lehetetlen eleinte.
Az meg hülyeség, hogy ott kell ülnöd a semmire és a nulla bevételre egésznap. Nagyon nem így kezdik a vállalkozók, hát éhen halna mindenki kb, hanem pont úgy, ahogy írtam, főállás mellett, aztán majd kilép, ha már kialakultak a dolgok. Max a nagyon gazdagok tehetik meg, hogy kivárjanak hónapokat minimális bevétellel otthon ülve.
További kérdések:
Én ebből a szempontból szerencsés helyzetben vagyok, mert van 3 olyan ismerősöm, aki fel tud tölteni rendesen.
Kisvárosban lakom, 27 éves vagyok. Olyan munkahelyen dolgozok, ahol tőlem mindenki legalább 20 évvel idősebb, nincsennek korombeliek. Elbeszélgetek a munkatársakkal, de nem az igazi. Helyi szinten viszont teljesen agyrém még akár huszonévesekkel is beszélgetni,...
Például egy önbizalomhiányos fiatalnak akinek nincs normális családja és most próbál függetlenedni
Nekem mindig is problémát okozott hogy mit beszéljek másokkal. Nőkkel való ismerkedés sem megy, mert nem jut az eszembe miről beszéljek. Munkahelyen is csak munkahelyi dolgokat beszélek a munkatársaimmal. Lehet ez okozza hogy nem tudok párt találni, vagy inkabb a...
Barátságot és párkapcsolatot sem tudok összehozni. Egyrészt nem nagyon van kivel ismerkedni. Meg ha beszélek is valakivel pár mondatnál tovább nem jut a beszélgetés. Más is van így, mi lehet az oka? Párkapcsolatot így hogy lehet összehozni, főleg az a baj hogy nincs kivel ismerkedem.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!