Mi lehet a bajom ha nem tudok emberekhez kapcsolódni?
Barátságot és párkapcsolatot sem tudok összehozni. Egyrészt nem nagyon van kivel ismerkedni. Meg ha beszélek is valakivel pár mondatnál tovább nem jut a beszélgetés.
Más is van így, mi lehet az oka?
Párkapcsolatot így hogy lehet összehozni, főleg az a baj hogy nincs kivel ismerkedem.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Legyél érdeklődő, tegyél fel kérdéseket és hallgasd őket figyelmesen!
Másrészt meg ha már van beszélgetés, akkor találj ki közös programot! Menjetek együtt pizzázni, vagy fagyizni, vagy csak sétálni, vagy akárhová, annyiféle koncert és fesztivál van, vagy üljetek be együtt moziba!

válasza:Miért kötelező más emberekhez kapcsolódni? Miért nem élhet egy magának való ember úgy, ahogy ő szeretne? Nem bánt senkit.
Szerintem túlzott ez a kapcsolódási elvárás. Aztán ilyesmi miatt van az, hogy munkahelyeken kötelező bulizni a családdal való törődés helyett, kötelező berúgni, kötelező lefeküdni boldog-boldogtalannal.

válasza:#6
Akinek nincs senkije, nagyon sokszor hátrányban van.
Amikor kórházban voltam, és végre hazaengedtek, megkaptam 10 órakor a zárójelentést, felhívtam egy kedves barátomat, aki fél 11-re értem jött. A szomszédom nem hívott fel senkit, mert nem nagyon van senkije, akire számíthat és éppen tegnap mesélte, hogy betegszállító kocsival este 9-re vitték haza, amikor kórházban volt.
Ez csak egy példa, de rengetegszer van olyan helyzet, hogy segítség kellene, de olyan is, hogy nagy öröm ér és az öröm még nagyobb, ha van kinek elmondani, van kivel megosztani.
Egy egészséges embernek van valamennyi igénye kapcsolatokra, ahhoz nagyon nagy mértékben kell sérülni, hogy az ember ne akarjon, vagy ne merjen kapcsolódni senkihez.
További kérdések:
Itt élek egy jópár éve és nagyon elment az életkedvem már. Az időjárás, az emberek ridegsége, de még az épületek is totál lehoznak az életről. Aki itt él több éve hogyan bírja. Sajnos csak az angol nyelvet beszélek folyékonyan így rövid távon biztosan nem tudnék...
Hány évesen maradtál "végleg" egyedül? Jó így? Vagy még újra próbálkozol? Van egyáltalán értelme?! 🤷♀️ A kérdés főleg a 40+ emberekhez szól kb 65-ig bezárva, utána már tényleg az öregkor következik...
29 éves férfi vagyok. Sosem volt párom, barátaim sem. Mennyire normális ez hogy nem tudok senkivel sem mély kapcsolatot kialakítani? Főleg az hogy párom sem volt, sosem voltam szerelmes sosem szeretett nő. Kicsit rossz érzés.
Szüleim bőven 60 felettiek, betegesek. Nekem is van 33 évesen krónikus betegségem (kezelésnek hála egyelőre még tünetmentesen). Félek, hogy idővel lerokkanok hirtelen és egyedül fogok megdögleni több napos haláltusával a szülői házban (csóró is vagyok így nem élek...
Van az a mondás hogy "madarat tolláról embert barátjáról". Ha nekem nincsenek barátaim, haverjaim akkor egy senki vagyok ezek szerint?
Sziasztok, szeretnék tanácsot kérni tőletek. Már több mint fél éve, hogy szakított velem a barátnőm, nem is itt a legnagyobb baj, hanem hogy konkrétan egy "lejáratókampány" áldozata lettem, olyanokat kamuzott rólam, hogy en fenyegetoztem, meg hogy erzelmileg...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!