Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » A szociális szorongás (? )...

A szociális szorongás (? ) nagyon magányossá tett. Van még visszaút, vagy az őrületbe tartó vonaton már elhagytam a "point of no return" szélmalmot?

Figyelt kérdés

Nem tudom hogyan kezdjek bele, ez is egy problémám egy ideje, hogy semmi magabiztosságot nem érzem mikor írásban kell fogalmazni, holott régebben nagyon jól ment, még novellákat/szatírákat is írtam, másokkal levelezni pedig nagyon szerettem. (Most viszont úgy érzem tele van hibákkal és nem érzem azt a kellemes érzést mögötte).


No, de nézzük csak... Mindig is voltak velem bajok, zárkózottabb vagyok mint az átlag és sosem ment a spontán viselkedés, emiatt úgy igazán barátaim sosem voltak, csak haverok akikkel úgy elvoltam, megnevetettem őket, kedveltük egymást. De hazafelé pl. jobban szerettem egyedül sétálni, gondolkodni, fantáziálgatni (fantáziavilágban éltem/élek, de ez más tészta). Középiskolábanvolt a legjobb a népszerűségem, de ott is addig tartott csak amíg a suli, kb. csak felszínes dolgokat tudok másokról, ők pedig rólam semmit, csak amit nagyon akartam, hogy tudjanak.


Magány igen. Az utolsó mélyebb beszélgetésem élőben 2015 nyarán volt, neten 2016 júliusában, és a kapcsolataim elhalásai szépen-lassan-de-kitartóan történtek meg. Utolsó szakításom utáni időkben még voltak egész épkézláb levelezéseim, pár régi haver élőben, de nem voltam képes megtartani őket. Egyre inkább széthullottam, csokoládéfüggő lettem (heti több kg lement), végül olyan állásom lett ahol sok emberrel kerülök kapcsolatba, kezdetben nem volt rossz, de érzem, hogy ez se tart soká, egyetlen reményem az itthonról végzett munkámba fektetett erő, ami még mindig egy távoli, de egyre inkább elérhető cél. De akkor még ennyi kapcsolatom se lesz, mint most. Kollégáimmal távoli haverságban vagyok (kivéve akiknek a jelenlétzében nem tudok megszólalni, komoly probléma), de sosem fognak kedvelni és emiatt én sem őket, pláne hogy egyre egocentrikusabb vagyok, a magam problémáival foglalkozom.


Pár hónappal ezelőtt költöztem el otthonról,, azóta a rokoni kapcsolataim is a nullával egyenlőek. Néha dumálunk, meglátogatom anyám meg nagymamát, de így ennyi, a napjaim egyformák, az a tipikus stabil semmi. Felkelek, főzés, gépzezés, ebéd, munka, gépezés, sorozatozás, alvás. Átlag kétnaponta sport, néha egy kis hobbi rendszerezgetés meg numizmatika, de egyre kevésbé.


Az egész életem egyre értelmetlenebbnek hat, minden csak úgy van, és egyre inkább érzem azt, hogy baj lesz. Bipoláris vagyok, az énem egyik része a "nem kell nekünk senki" állásponton van, a másik szolgalelkű, de csak maszkból, ez sem valódi. Hiányoznak bizonyos emberi dolgok, de ahogy látom nem elérhetőek. Félek másoktól, nincsenek témáim, elhalt a régi humorom, nincs személyiségem sem. Igazából készülök az elmúlásra, az utóbbi időben (igaz sportolok is), de fogyok, nem eszem már annyit, mindennek egyforma kezd lenni az íze, libidóm szintén nulla, még a szex kicsit hiányzik, de a maszturbálás már nem okoz örömet. Eltűnik az öröm mindenből. Az álmaim tartanak fent az örömszint felett, meg mikor olyan érmét sikerül szerezni amire régen vágytam. Álamim imádom, imádok aludni, habár az elalvás sokszor nem megy fényesen, mázli hogy állandó délután a rendes munka, az itthoni meg bármikor végezhető. Sokszor vannak rémálmaim is (a jó álmokban beszélgetek valakivel, szeretkezek, repülök stb.), de van amikor végignézek ahogy leégetik valaki fejét... Honnan jön ilyesmi a fejembe?


Nem tudom hogyan tovább a teljes becsavarodás előtt, társaságba nem tudok járni (ha ki is megyek pl. a helyi városi napokra, csak végigmegyek, talán vásárolok valamit, megnézem az előadókat, aztán haza, de nem tudok beszélgetni, ha mégis akkor alibizek, túlélésre játszok, tudatalatt maszkot vesek fel és kihívásnak érzem, de sosem találok igazán örömöt benne, csak annyit, hogy sikerült, de hamar vége szakad, maradok a bogaras őrült, olyasdféle mint a Simpson családban Moe karaktere.


Sok dologról írhatnék még, de ezt se fogja elolvasni senki. Nem is tudom minek írtam, talán csak beszélgetni akartam. Na igen, sokáig ez volt a bajom, hogyha megkédeztek képes voltam sokat pofázni, sokszor úgy is, hogy már rég leszartak.


Úgy érzem magam, mint valami béna kitalált karakter. Adas a Bolond egy napjából, Jon Arbuckle, Mr.Bean, Moe, Stewart (Stuart?) a Big Bang Theory-ból, meg a többi ilyen örök magányos...


Bocsánat az időrablásért és a rossz fogalmazásért, higgyétek(?) el, régebben jól ment, de akkor még a szakadék szélén voltam, nem a szakadékBAN.#magány #szociális szorongás #sosem voltam normális #örök magányosság #lassan múlni el #őrült macskás férfi
2018. jún. 21. 19:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
56%
Pedig írhatnál. Ne nekem! :D Az emberek ezt teszik mostanában. Magukról írnak, beszélnek, kiadják, felteszik, kiteszik. "Nem mondhatom el senkinek..." Ilyen ez. Van macskád? Láttam, hogy többen a macskájuk nevében blogolnak. És sikeresek ezzel. A "point of no return" táblát kollektíven hagytuk el.
2018. jún. 21. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg nem arról van szó hogy nem tudsz senkiben megbízni? Milyen a kapcsolatod a családtagjaiddal? Ezek alapján nem túl jó úgy hiszem.
2018. jún. 21. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

#1


Bocsáss meg, de ezzel nem igazán vagyunk beljebb. Az ilyen blogokból tényleg van párezer, de a legtöbbet senki le se szarja - akkor meg minek. Virtuális magunkban beszélés.


Kicsit az jött le nekem ebből, hogy a világ ilyen "evvan, e'kő fogadni". Hát pont ez az ami szerintem egyenlő a feladással. Ha eljutok oda akkor tényleg vége lesz mindennek.

2018. jún. 21. 19:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja amugy egy háziállat lehet hogy segítene; de ne macska hanem kutya. Persze most ez hülyén jott ki; de hát valahol el kell kezdeni. Mármint kijönni a depressziobol.
2018. jún. 21. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
88%
Én is így érzek és vagyok. Igaz még "csak" fél éve tart ez a dolog, de éveknek érződik .. Talán még van remény.Másnem nyitni kell egy képregény boltot.. :D
2018. jún. 21. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
Ja, és ahhoz pedig, hogy nincs személyiséged, csak annyit, hogy az emberek legnagyobb részének is csak álszemélyisége van, a legtöbbekknek raadasul semmi onreflexioja, ugyhogy meg nem is tudnak rola. Neked legalabb van. Tehat egyaltalan mem vagy olyan rossz helyzetben mint gondolod. Siman lehetsz meg "valodi". Vagy esetleg csinalhatod azt,amit a buddhisták hogy felulemelkedsz az egodon es akkor meg maskepp lehetsz valodi. Igazabol tenyleg a legfobb problemad szerintem a magany, es a bizalmatlanság , es ezet mondtam hogy a maganyon tud segiteni egy háziállat. Ennyi. Bocs az ékezetek miatt.
2018. jún. 21. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:

#2


Hát... Nézzük csak.


Apámmal 11 éve nem beszélek, mivel egy arrogáns bunkó, aki ráadásul alkoholista, a példaképe bevalottan Sztálin és gyerekkoromban vert bennünket. Nemsokára kötelező lesz vele találkozni, de már most szorongok tőle. Az első tapló mondata (akár kétértelmű, akár anyám vagy a nagyszüleim szidja) után hazajövök az fix.


Testvérem azt hiszem pszichopata, de legalábbis gátlásai nincsenek, olyanokat csinál néha... Provokál másokat, sosem tudja mikor kellene befogni a száját és még sosem láttam őszintén megbánást tanusítani, a legtöbb dologgal úgy van, hogy "neki az jár". Hormonproblémái miatt várhatóan pár éven belül meg fog halni.


Nagyanyám skizofrén(???) tüneteket mutat, olyan mintha két önmaga lenne, mindig tudja ki ő, de az emlékezése attól függ melyik önmaga van éppen jelen. A hangja, a szóhasználata, az öltözködése - mind ettől függ. A jobbik énje egy aranyos néni, a rosszabb egy ördögi manipulátor, érzések nélkül, gyerekét verve. Dédanyám elvileg full ilyen volt.


Nagyapám az egyetlen normális ember, igaz ő munkamániás volt és imádott mártírkodni néha, habár ő élvezte is az életét, de nagyon aggódott, tízmilliókat rejtegetett a számláin, ha "baj lenne", tele volt a háza rejtekhelyekkel, nagyon sok titkot őrzött a haláláig.


Másik nagyszüleimmel jó, de rideg a viszony, ők nagyon a külvilágnak élnek, nagymama picikét ideggyenge, nagypapa tipikus szobatudós, aki ha nincs nagyanyám simán ellenne egész nap a könyvekkel.


Egyéb rokonok:


Nagybátyám: Súlyos szenvedélybetegségek, korai halál, örök magányosság

Nagynéném: Hitgyüli miután a férje megcsalta, tipikus naív asszony

Unokahúg 1: Ájfon ájfon ájfon, akirőál olyan pletyik vannak, hogy minden fiúosztálytársa megfektetett már.

Unokahús 2: Ellentéte. 110 kg kb, tipikus falusi parasztasszony lesz, a férfje gazdálkodó, együtt visznek valami farmot.

Nagy-nagynéni: Felkötötte magát 27 évesen


Egyéb rokonok közt van motoros hobo, fiát magához láncoló asszony meg ilyesmik.


Anyámmal van a legerősebb viszonyom, de ő is lelkileg sérült, mivel a nagymama verte, manapság pedig szóban bántja. Olyanokat benyög, hogy leszarom mikor születtél, ott se voltam, minek csinálod ezt meg azt, semmire nem vagy jó... De vele is kettős viszonyom van, de nem tudom mi igaz és mi nem. Mióta elköltöztem beszélünk sokat, de néha úgy érzem, csak azért teszem mert kell. De nem vagyok biztos benne. Bár azt is sejtem, hogy csak azért nem vagyok egy apám féle tiszta gonoszság, mert gyerekkoromban az ő hatása is ért, habár állandóan depressziós volt és bizarr szektákba járt (én is vele, hogy addig se kelljen apámat elviselnünk)

2018. jún. 21. 20:11
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem az egész világ ilyen. Csak kb. azt írtad le, hogy nagyon szeretnéd elmondani a kis dolgaidat valakinek, de tök jó lenne, ha neked közben nem kellene végighallgatnod másokét. Erre mondtam, hogy van ez így. Még csak azt sem mondanám, hogy mekkora önzőség, mert van, hogy ez csak egy időszak. Mégsem világkatasztrófa, mert ahogy írtad jópárezren evickélnek hasonló helyzetben. Ne törődj bele hogy ilyen vagy, de fogadd el, hogy most ilyen vagy. Pont mint a virtuálisan magukban beszélők. Na és? Jobb mint bekattanni nem? A magadban írás segíthet. Helyre tenni néhány dolgot benned meg ilyenek. Réges-régen, nagyon régen, mikor még az emberek tollal írtak papírlapokra, akkor is létezett olyan, hogy "napló" amit az emberek csak maguknak írogattak. Tudom hihetetlen. Mondom, hasznos.
2018. jún. 21. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

#8


Kicsit lekezelőnek érzem ezt az utolsó 2 mondatot, nekem is volt naplóm anno, sőt máig megvan, és bizony tollal-papírra módszerrel készült, az első bejegyzés 2004 közepén, az utolsó 2011 vége felé került be. Bár picit csak bizonyíték arra milyen elszállt voltam akkoriban... Bár szép volt.


De most nem tudom mit írnék bele... "Ma az öngyilkosságon gondolkodtam". "Ma eufóriás rohamom volt és 10 percig nevettem azon a szón, hogy medikit, aztán szégyent éreztem emiatt", "Ma végig azon gondolkodtam, hogy vajon a kollégáim kedvelnek-e"... Eh.

2018. jún. 21. 20:37
 10/12 anonim ***** válasza:

Nagyon megtudlak érteni, nekem is tök ilyen az életem. És amúgy szerintem egyre több embernek. Hány éves vagy? Azért kérdem, hogy betudjalak lőni melyik generációhoz tartozol. Milyen munkát tudnál otthonról csinálni? Ez meg azért érdekelne, mert nekem is jó lenne ilyen, vagy legalább képeznem magam valamilyen irányba.


Nehéz erre válaszolni, de szerintem a legegyszerűbb módszer, hogy legalább fent tartod a mostani életedet, mindennapjaidat. Gondolok itt a sport, főzés, hasonló semmiségek. Hidd el ennél van lejjebb, azt meg nem akarod. Aztán szép lassan elkezded építeni. Több séta, esetleg valami közös mozgás, edzés hasonló. Rohadt nehéz, én is a legalján vagyok, és túl sok ötletem nincs, csak álmodozok.

2018. jún. 21. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!