Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Emberek » Magány, egyedüllét

A kérdés

Megállt nálam at élet. Mit tegyek?

A jelenlegi helyzetem: tartós munkanélküli vagyok (Kicsivel több, mint 2 éve), itthon döglök, de itthon se bírom ki, mert pánikbeteg vagyok, depressziós meg alvászavaros. Utóbbi már önmagában kinyír, pokoli egy dolog.


Az egész csúszásom ott kezdődött, hogy 2016-ban dolgoztam (érettségi után), ment is szépen a dolog, gyűlt a pénzem, 400 ezrek voltak a számlámon, de a cél a "továbbtanulás" volt (már nem tudom mennyire célom).


Eljött 2017 Februárja, akkor a munkaügyiben indult tanfolyam, ami nekem adott volna pontot, feltétel volt a munkanélküliség, tehát felmondtam. De a tanfolyam meg nem indult/ átvágtak (nem közölték hogy 25 év felettieknek, pedig voltam bent 3x!). Munkanélküli lettem.


Teljesen megzuhantam, meg előjött az alvászavarom, amire altatót szedtem, meg olyan szinten rögeszmém lett az "egyetem", hogy szabályosan számoltam a napokat, hogy mikor lesz egyetem. Emellett keményen szedtem az altatókat, ami nagy hiba volt, mert teljesen kicsinált.


Szeptember úgy jött el, hogy kb drogos zombi voltam. Beiratkoztam a szakra, de már az első pár héten tudatosult bennem, hogy ezt elbasztam, beleválasztottam, de próbáltam helytállni, de a matekot nem tudtam megcsinálni, így csúsztam volna, de inkább kiiratkoztam. Pár héttel rá, pszichiátrián kötöttem ki idegösszeomlással, altatófüggőséggel.


Utána nehezen (2018 január<) álltam talpra, de amikor még jól se voltam már akkor is a munka, meg az újrafelvételi lebegett a szemem előtt, így azonnal találtam egy munkahelyet a közelben (gyár), de 2 hét után találtam a helyemre ukránokat és kirúgtak :( Az megint lesokkolt teljesen, padlóra tett.


Munkanélküli lettem ismét, de tavasszal (Április) lett újra munkám, ismét egy gyár. Onnan 2 hónap után dobtak ki, mert "nem volt megrendelés", nem kellett ember. Időközben pedig már műszerésznek tanultam be, és dicsértek összevissza, mégis kirúgtak az első leépítéskor, 2 hónap után. (Azóta már másokat is elküldtek).


Utána már nem is próbálkoztam munkával. Akárhány emailt küldtem el, egyszerűen basznak válaszolni. Nem kellek, a környéken meg nincs munka.


Szóval azóta itthon vegetálok, mint egy zombi, de továbbra is a diplomában, és az egyetemben látom a kiutat magam számára. Mert sima érettségivel tényleg semmi lehetőségem sincs. De nagyon szar állapotban vagyok, szinte remegek itthon egésznap meg anyám fizeti a TB-m. A helyzetet meg fokozza, hogy bár vidéki vagyok (falusi) de olyan közegben vagyok, ahol "veszélyes" "emberek" vannak, szóval nem nagyon tudok kimenni az utcára sétálni, vagy valahova menni. Szóval a szobában "élek".


Munkával már abszolút nem próbálkozom, mert a környéken semmi, országosan meg nem válaszolnak.


Mit gondoltok?

Szánalmas vagyok?


23FKeress kérdéseket hasonló témában: magány

  febr. 22. 21:05  Privát üzenet  

A válaszok
igen

A válasz 46%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/10Időpont febr. 22. 21:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nincsenek barátaid? Velük nem tudod felvenni a kapcsolatot?

Keress valami hobbit, olvass, fess, hallgasa jó zenét (ne melankolikus legyen), nézz pár vígjátékot.

Közben valami OKJ vagy bármi? Egyetemre jelentkeztél most? De amúgy tényleg. Akár már kórházba is kb felvesznek segedapolonak, annyira bincsz munkaerő, közelben biztos van egy kórház. Vagy egy kocsma, bármi, ahol kell ember. Nem kell mindig gyárban gondolkodni.

Addig is, míg eljön a te időd, tanulj meg főzni, úszni, fussal, kutasd vaymgy nem tudom. De tényleg az lenne a legjobb, ha baratokkal lennél. Ha nincsenek, akkor keresni kell. Itt a gyakorin tuti, hogy vannak sorstársaid. Egyébként én is depressziós voltam, és a fentiek sokat segítettek.A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/10Időpont febr. 22. 21:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kutass* pl neten. Csillagászat után, vagy ami érdekel, eddig érdekelt.


Ha egyetemre el tudsz menni, csak van ott szórakozási lehetőség is. :) Tudom, nincs penz... De először is próbáld meg összeszedni magad, és ne mindig azon járjon az eszed, hogy mi minden rossz van. Nehéz, de el kell kezdeni máshogy gondolkodni. Van célod, ki kell, hogy tarts. Addig pedig muszáj valamit csinálni. :)A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/10Időpont febr. 22. 21:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ja, és önéletrajz... Abba kb BÁRMIT bele lehet hazudni. Szóval nyelvtudást nem feltétlenül, de munkatapasztalatot simán, diákmunkanak kb sosem járnak utána.

A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont febr. 22. 21:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Értelmes OKJ-t nem találtam, és igen, jelentkeztem egyetemre. Csak Szeptember még hol van?

Addig nem bírom ki.# 5/10Időpont febr. 22. 22:03 Privát üzenet
Értelmes OKJ kb nincs. Arra jó, hogy legyen diakkedvezmenyed, tb-d és még dolgozni is lehet mellette, mert diákmunkára mindig kell ember. Néha be is kell járni, de nem kell elvégezni feltétlenül. Nem tudom, az is igaz, hogy meddig ingyenes.

A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/10Időpont febr. 22. 23:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Tényleg ne add fel a munkakeresést. Jó cél érdekében nem gaz, kicsit fullenteni munkatapasztalatrol. Egyébként jó vagy valamiben különösen? Tehát pl. nyelvekből vagy matekból? Mert akár korrepetálást is tarthatnal. Sokat nem keresnek vele az emberek, az igaz, viszont leköt és visszajelzés is mindig lesz. Sikerélmény is lehetséges, ami úgy érzem, rád férne. :) Könyörgöm, gondolkozz el most Vagy aludj egy nagyot, és holnap, hogy mi az a valami, amit szívvel-lélekkel tudnál most csinálni, azon kívül, hogy egyetem. Valamikor lepned kell, hát miért ne most rögtön? Feltetted ezt a kérdést, amire választ vársz, de igazából ez.olyan dolog, amit legfőképpen neked kell megoldani. Én nagyon szívesen beszélgetek veled, amikor időm engedi, és tényleg tudom, milyen az, amikor minden *eci Sz***R, csak nem pont ebből a szemszögből. És én csak 21 vagyok, ha ez is számít. Nem tudom, anyukád anyagi helyzete milyen és mennyire tud még támogatni, de valami tanfolyam, ha esetleg játszik, akkor azt tudom meg javasolni. Ez akármilyen tanfolyam lehet, ami érdekel. Ha van jogsid, akkor tudsz vállalni sofőr melót is. Ha nincs, és megengedhetitek, kezdd el. Az leköt. ;) Vagy nyelvtanulás, bármi. De komolyan mondtad a hobbit is. Menj akár könyvtárba is. Bármi jó. Önkéntes is lehetsz valami szervezetnél. Az a lényeg, hogy ameddig haszontalan a érzed magad, addig semmi nem lesz jobb. És akár ha otthon aktív vagy, már hasznosnak érezheted magad. Igen, ez a hobbija I'd igaz, hiszen magadert teszed, ergo hozzájárulsz ahhoz, hogy mire egyetemre mész,ne legyél egy zombi, hogy aztán el is végezd és tadam. Tényleg kívánom neked, hogy sikerüljön tullendulni a melypontjaidon. Ha valami lefoglalt, akkor nagyon gyorsan repül az idő. Amit még akartam írni, ha van állatotok, foglalkozz vele vagy fogadjatok örökbe egy kiskutyát. Sokat tudnak segíteni a lelkiállapotokon.:) Sok sikert kívánok, és tényleg írj nyugodtan, ja szükséged van rá.

A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/10Időpont febr. 22. 23:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Engem anyám, már ilyenért rég ki@@szott volna az ajtón. Nem hogy még a TB-m is fizesse. Csak érettségid van, ezért 25éves korig tanulhatsz egy érettségi utáni okj szakmát, nappalin ingyen, ami lehet az Egyetemhez is add plusz pontokat.

A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/10Időpont febr. 23. 09:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Bármennyire is hihetetlen, valamilyen szinten örülnék, ha a helyedben lehetnék. Mégpedig azért mert vannak céljaid, és rohadt fiatal vagy. Szeptemberben jön az egyetem, gondolom azzal van valamiféle elgondolásod, hogy mit is szeretnél kezdeni. Aztán 4-5-6 éven keresztül tanulhatod, mással nagyon nem is kell foglalkozni, max diákmelóval, ha elakarsz menni dolgozni. Utána meg előtted az élet, és leszel valaki.


Hogy addig mit csinálj? Van fél éved. Ha tényleg nem tudsz elmenni dolgozni, akkor ne görcsölj rá. Próbálj meg valami egyszerű hobbit találni, amit egyedül is tudsz végezni. Futás, nem kell hozzá semmi, és hidd el egyre jobban fogod tőle érezni magad, amitől ugyan nem fogsz kilábalni a depresszióból, de fittebb, egészségesebb leszel, és lelkileg is jobban fogod magad érezni. De ez csak egy tipp, a lényeg mozogj. És tanulj nyelveket. Ha már van nyelvvizsgád, akkor célozd meg a következőt, tanulj minden nap 1 órát. Fél év alatt nagyon sokat tudsz még magadtól is fejlődni. Anyagilag hogy állsz? Nyelvtanfolyam? Esetleg utazgatás?


A depressziós része kemény dolog. Ugyan elmondhatom hogy én kemény 10 éve élek kisebb-nagyobb depresszióval, de olyan mélyre, mint ahol te vagy, még soha nem kerültem. Terapeuta? Pszichológus? Bár ezeket is meg kell tudni fizetni. Szülőkkel milyen a kapcsolatod? Próbáljatok meg sokat beszélgetni. Barátokra meg a mai világba már nem nagyon lehet számítani...


Írom ezt az egészet úgy, hogy jelenleg halálvágyam van, és semmi kiutat nem látok az életemből, szóval a tanácsaimat így kezeld.A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/10Időpont febr. 24. 22:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Inkább tanulj egy jó szakmát, ne erőltesd az egyetemet. Lehet azért vagy depressziós, mert irreális célokat tűzöl ki magad elé. Ha szeretnél kicsit anyagilag talpra állni, akkor meg ki tudsz menni külföldre mezőgazdasági munkára vagy hotelbe stb. 1-2 évre.

A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/10Időpont márc. 4. 20:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mit lehetne tenni? Nem tudom hogyan tovabb?
Köztetek is van olyan, mint én, aki úgy érzi, hogy "megállt a fejlődésben" és emiatt nem tud érvényesülni az életben?
Mitől érezem magam ennyire egyedül?
Hogyan érthetem el, hogy gyorsabban seedeljenek a programok torrenten? 90MB-os netem van de a rekordom még így is max 15mb feltöltés volt, onnantól kész, megállt az élet, így nem...
GYORS SEGÍTSÉG KÉNE! Kölcsönkértem egy 64 gigás memóriakártyát adatmásoláshoz (Win és Mac között), ami szépen is tette a dolgát, amíg egyszer megállt az élet (persze, hogy Win...
A ciklus 41. napján vok, mensi sehol. Terhesség kizárva. Amíg nem jön meg, addig nem lesz pé. Sem? Most akkor megállt az élet?

Kérdések az Emberek rovatbólKérdések a Magány, egyedüllét rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!