Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Muszáj megindokolnom, hogy...

Muszáj megindokolnom, hogy mire kell szabadnap?

Figyelt kérdés

Már másfél hónapja elkértem az eheti pénteket, és gond nélkül elengedtek. Aztán most szól a főnök, hogy mégsem mehetek, mert egy másik kolléga lagziba megy. Mondom a főnoknek, hogy a haverokkal már rég meg volt beszélve a paintball, és a 4 fős társaságot nem mondhatom le, mert az én autómmal megyünk. Erre azt mondja a főnök, hogy a paintball csak egy hülye játék, és az esküvő fontosabb, úgyhogy nem mehetek.

Az utóbbi másfél évben egyáltalán nem kértem szabadnapot és beteg sem voltam, sőt még a szabadság felét ki sem vettem, hanem kifizette. Ráadásul én még hamarabb is szóltam a szabadnapról, mint a kolléga.

szept. 24. 21:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
10: De ha nem akarsz váltani, akkor bele kell nyugodnod, hogy egész nyugdíjaskorodig ki fognak zsákmányolni, amikor csak kedvük tartja.
szept. 24. 22:21
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Az ország ezért tart itt, kérdező.

Mindent megtehetnek veletek.

Soha nem lesz itt változás. Soha.

szept. 25. 04:03
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez valóban jogtalan és a tizenkettesnek is igaza van. Ilyet esetleg hárman közösen megbeszélve lehetett volna egyeztetni.

Egyébként nálunk volt olyan, hogy bekavart a helyettesem és főnöknőm mégis megoldotta alternatív módon. Hirtelenül átmenetileg másik helyettes. Mert én kértem előbb. Ráadásul csak a helyettesemtől tudtam meg, a főnököm nem is zaklatott ezzel. Hiába nem volt komoly indokom a szabadnapra, konkrétan tudta, és beszélhetett volna velem. Mi amúgy jóban vagyunk és szinte mindent megbeszélünk. Szoktam utazgatni, de akkor csak apróság miatt kértem. Mégsem kavart be nekem. Akár Budapest, akár nem. Nem ettől függ.

szept. 25. 08:53
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

13+

Hozzáteszem, hogy pedig kevesen vagyunk és gáz van. Igazi nagy vészhelyzet nélkül mégsem kavart be.

szept. 25. 08:54
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, én is Szabolcs megyében dolgozok, Nyíregyházán, ez nem lehet kifogás. Most egy nagy, több száz főt foglalkoztató cég alkalmazottja vagyok, előre bejelentett, leszervezett szabadság esetén sose volt ilyen probléma. Korábban dolgoztam kisebb cégnél is, ahol komolyabban vették ezt a dolgot, de ott se volt rá példa hogy előre bejelentett szabit ne adták volna ki. Időben kellett szólni, ha csak pár nappal előtte jeleztem, akkor simán nem engedtek el, ha sok volt a munka. De te szóltál jóval előtte, ráadásul csak 1 napra mennél, azt nehogy már ne bírják ki nélküled.
szept. 25. 10:04
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem! -A munkáltatód sem indokolja meg, hogy miért pazarolja el a szabadságod 80 %-át!
szept. 25. 22:52
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell megmagyaráznod

A szabadság x % val te rendelkezel, ezt 14 nappal előtte jelezned kell

Egy jó doki, ès táppènz, csak arra figyelj hogy 1 napos betegsèg nincs.

Ergo hètfőn menj visza dokihoz

szept. 26. 13:00
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Elég rossz indokot mondtál. Azt kellett volna mondani, hogy előjegyzett időpontod van szakorvoshoz.
szept. 26. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!