Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy csinálják egyes munkahely...

Hogy csinálják egyes munkahelyeken, hogy bizonyos dolgozók jóval több szabadságot is kivesznek, mint lehetne?

Figyelt kérdés

Nincs gyereke, vagy már rég felnőtt, nincs betegsége, nincs különleges ok ami miatt a kb 25 napja helyett 30-35-t, akár többet is kivehetne.

Vagyunk néhányan aki nem tudják, hogyan csinalják az ilyen egyének, akik többen is vannak.

Nálatok nincs ilyen?

okt. 25. 07:14
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
80%
Ezt nem értem. Számoljátok, hogy az adott ember már meghaladta a 25 napot? Vagy hogy derül ki?
okt. 25. 07:26
 2/24 anonim ***** válasza:
70%

Lehet, hogy plusz órát csúsztat le. Lehet, hogy valóban van olyan betegsége, amit nem propagál, és csak a főnök tudja csak, mert másra nem tartozik. Vagy egyszerűen kiíratja magát táppénzre.

Miért foglalkozol mással? Miért irigykedsz?

okt. 25. 07:28
 3/24 anonim ***** válasza:
78%

Mennyire kezdjük az alapokkal? az megvan, hogy egy fiatal pályakezdő nem 25 nappal indul? Az életkor szerinti plusz szabadságokkal tisztában vagy? Mert ha ezek sincsenek meg, akkor nehéz a rugalmas munkarendről, "csúsztatásról" meg egyéb plusz szabadnapokról, túlórákról, évek között átvihető szabadságról és hasonlókról beszélni.

Arról nem is beszélve, hogy hogyan tudod biztosra ki hány napot van szabadságon?

okt. 25. 07:36
 4/24 Pumber89 ***** válasza:
80%

Túlóra. És utána csúszó. Nem tilos.

Lehet, hogy nem is szabi, hanem táppénz. Csak nem köti más orrára. Ez is lehet.

Lehet jár iskolába és tanulmányi szerződése van. Ezt sem kell közölnie mással. Ez is lehet egy opció.

Lehet elfogyott a rendes szabadsága, és már fizetés nélkülit vesz ki. Indokolt esetben azt is lehet.

Lehet ápolja egy beteg hozzátartozóját. Arra nem tudom van e törvényileg pótszabadság.

Szóval van elég sok opció, amiről nem feltétlenül tudtok, mert nem kell tudnotok.

okt. 25. 07:38
 5/24 anonim ***** válasza:
76%

Nekem pl a beosztásommal jár több szabi, mint a többieknek. Jogszabályi előírás. Ezenkívül van túlórám.

De lehet a te kollégád táppénzre megy, csak nem szól róla, mert semmi közötök hozzá. Valamint vannak olyan kezelések, pl. meddőségi, amire a munkáltatónak kötelező elengednie az embert.

okt. 25. 07:42
 6/24 anonim ***** válasza:
34%

Nekem 21 nap az éves. Erre jönne rá kor vagy gyerek miatt plusz 2-4 nap.

Nem értem en se másoknak hogy van 30-35

okt. 25. 07:57
 7/24 anonim ***** válasza:
67%

Nem mindenutt a minimalis szabit kapod. Előző munkahelyemen 38 nap szabim volt évente.

Azonkivul van betegszabadság, vagy csak siman fizetetlen.

okt. 25. 07:58
 8/24 anonim ***** válasza:
62%
Nálunk volt olyan vezető, akinek 40-45 nap szabija volt bent a rendszerben egy évre. Gyereke, férje nincs, életkor alapján 26 járt volna neki. Túlóra nálunk szerződés szerint nincs. Tartós betegség esetén se jönne neki össze ennyi szabadság. Na ez akkor hogy jött össze?:)
okt. 25. 08:02
 9/24 anonim ***** válasza:
68%

Állami cégnél dolgoztam, járt mindenkinek évi 5 nap pótszabadság.

Azóta egy szervezeti átalakítás volt, így beosztás szerint járnak plusz szabik, így én már cégen belül se tudnám követni, hogy kinek hány napja lehet (kora, beosztása, gyerekei stb.).

És ugye ott van még a táppénz, csúsztatás, fizetetlen szabi, stb.

U.i.: volt olyan kolléganőm is, akik lombikoztak, na őt szinte alig láttuk, a vizsgálatokra/kezelésekre gondolom elengedték, a beültetések után pedig mindig szabin volt 1-2 hétig.

okt. 25. 08:10
 10/24 anonim ***** válasza:
71%

9+

Azt még kifelejtettem, hogy nálunk márciusig kell kivenni az előző évről maradt szabit, így adott esetben 9 hónapra marad az egész éves szabi.

okt. 25. 08:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!