Hogy csinálják egyes munkahelyeken, hogy bizonyos dolgozók jóval több szabadságot is kivesznek, mint lehetne?
Nincs gyereke, vagy már rég felnőtt, nincs betegsége, nincs különleges ok ami miatt a kb 25 napja helyett 30-35-t, akár többet is kivehetne.
Vagyunk néhányan aki nem tudják, hogyan csinalják az ilyen egyének, akik többen is vannak.
Nálatok nincs ilyen?
Én is állami helyen vagyok (egyetem), az alapszabim 20 nap, életkor szerinti pótszabadság 5 nap, gyerek után járó szabi 2 nap, volt előző évről áthozott szabi 20 nap, és mivel jó volt a tavalyi értékelésem, kaptam még 5 napot, így összesen 47 nappal kezdtem meg ezt az évet. Itt van előttem a Nexon, onnan írom ki ezeket.
Idén még 7 napot leszek szabin, így marad 23 napom, amit átviszek jövőre, így jövő év elején kb. 50 napom lesz.
Sőt, jövőre egyetemre is szeretnék menni (tanulni, nem dolgozni :D), arra megint kapok majd pár napot, így összeségében kb. 60 nap szabim lesz jövő évre.
De ez nálunk nem annyira ritka, a főnököm még kevesebbet van szabin, mint én (bár neki nincs gyereke).
Az egyik kollégámat nem rég már a vezetője küldte el szabira, mert valami 80 nap gyűlt össze neki.
Előző voltam. Véletlenül elküldtem az üzenetet.
*Ezenkívül volt, hogy időarányosan járó szabiból át lehetett hozni pár napot.
Szóval nekem volt ilyen kollégám akinek simán volt így 33-34 napja. 50éves volt akkoriban.
Ez azért vicces, mert 20 napot előző évről törvényileg nem lehet átvinni a következő évre :D 5 napot szabad + az életkor után járókat, de ez ugye maximum 10-et jelent.
Én is állami szférában vagyok, nálunk is vannak a csapatban ilyen 50-60 nap szabik, főleg gyerekes kollégáknál.
(Én meg melózhatok mindenki helyett a siralmas 22 napommal. :') )
Mondjuk átvinni nálunk se engednek huszon-x napot, még azért is harcolni kell hogy 4-5 napot átvihessen valaki. :D
"20 napot előző évről törvényileg nem lehet átvinni a következő évre :D"
Én nem tudom, hogy oldják meg, nem értek hozzá. De én látom Nexonban, és ki is tudom venni, ha akarom: [link]
És el is engednek persze.
"annál a cégnél valaki nagyon nem ért a szabadságokhoz xD"
Egyetemen dolgozok, nem tudom, ebből a szempontból számít-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!