Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lassan két éve vagyok munkanél...

Lassan két éve vagyok munkanélküli és ez teljesen kikészít, felőröl!!! Tudnátok tanácsot adni ebben a témában? De előtte olvassátok el légyszíves a megjegyzés alatt amit előzményben írtam.

Figyelt kérdés
Nagyjából két éve történt, hogy önhibámon kívül egy családtagom miatt ott kellett hagyjam a munkahelyemet ( Rendőrség ) ahol már nyolc évet lehúztam. A végzettségem egy vegyészmérnöki diploma, középfokú angol (kis ráfordítással tárgyalóképes lehet), személy és vagyonőr, ezenfelül van egy B-kategóriás jogosítvány. Korábban dolgoztam Önkormányzatnál mint a közfoglalkoztatottak ügyintézője, boltban eladóként is, szóval tudok és szeretek is az emberekkel kapcsolatot teremteni. Van kézügyességem is, művészetis sulit is végeztem, szeretek barkácsolni is, sütni - főzni is lassan 20 éve. A probléma ott van, hogy két éve bármilyen pozíciót pályázok meg, semmi nem jön össze! Irodai adminsztrátor, vegyész szakmámban, autós kiszállító, fizikai munkás, betanított munkás, stb., semmi! Nem kerülöm a munkát, mert közben nem ültem a seggemen. Két év alatt minden IS voltam már csak akasztatott ember nem! Van egy láncfűrészem és két baltám, jártam azzal és a haverokkal fát vágni. Még láncfűrszek szerelését is vállaltam! Van egy robikapám, vállaltam kertek felrotálását vele. Van jó sok szerszámom, vállaltam számítógépek karbantartását, biciklik javítását. Egy kerékpárboltba jártam besegíteni is a szereléseknél nyári szezonban amikor sok volt a munka. Bicikliszerelésnél kompletten darabokra szedtem nagyon sok biciklit és kint hagyott, lehalt példányokat varázsoltam újjá, festettem le őket otthon. ( 50 - 60 darab körüli ebben a nyári szezonban ) Van egy saját autóm is, még néha vállaltam pár fuvart is, party sofőrködést, jártam vele őrködni is. Építkezések, rendezvények, focimeccsek, mezőgazdasági gépek őrzését vállaltam. Félévet dolgoztam egy raklap gyárban fizikai munkásként de kitúrtak a románok engem és pár havert. Lett helyismeretem, vezetési tapasztalatom is mert 300km-es körzetben bejártam pár helyet. Még Mikulás IS voltam környékbeli iskoláknál! Mindegyik munka sajnos csak alkalmi, tehát nincs fix keresetem. Az őrködés és a kerékpárszerelés amibe fektettem egy kis pénzt és ami mondhatni rajtam maradt, mert havi szinten megkeresnek vele. Szóval szeretnék egy állandó munkahelyet, mert beadtam közel 100 pozícióra az elmúlt két évben és voltam szinte minden környékbeli állásbörzén is. Nem értem miért nem akar összejönni ha az ember dolgozni akar. Tudnátok ebben segíteni? Az lenne a baj, hogy az ország keleti régiójában lakom?! Vagy az országgal van jelenleg baj?! Mert én sokszor esténként csak ülök csendben, gondolkozom de nem jutok semmire és minden reggel meg ezzel kelek. Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat! 33F

dec. 10. 11:17
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
6%

"önhibámon kívül egy családtagom miatt ott kellett hagyjam a munkahelyemet ( Rendőrség ) ahol már nyolc évet lehúztam"

Eléggé nehezen tudok bármit is elképzelni, hogy egy "családtag" hogy számít abban, hogy te a rendörségen dolgozhatsz-e.

Másrészt nekem ebböl az egészböl, amit írtál, az jött le, hogy mindenbe belekezdesz, ami nem feltétlen pozitív a legtöbb ember számára.

dec. 10. 11:23
 2/30 A kérdező kommentje:
Elvitte a TEK a családtagomat és intézkedtek arról, hogy menjek. Ennyire egyszerű sajnos de nem ezen kell leragadni, kaptam amiatt bőven eleget. Jól látod, hogy sok mindenbe kezdtem bele de az azért van, mert egyik sem volt önállóan elég arra, hogy meglehessen élni belőle, mondhatni idény munkák. Az őrködés és a kerékpárszerelés maradt csak meg.
dec. 10. 11:31
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Közigazgatásban nézelődj. Kormányhivatal, akár a NAV stb. De nyilván nem segít, hogy keleten laksz, meg ha jól sejtem nem is városban. A diplomád mögül hiányzik a tapasztalat, azzal így nehéz érvényesülni.
dec. 10. 11:35
 4/30 anonim ***** válasza:
10%

"beadtam közel 100 pozícióra az elmúlt két évben"

Rookie numbers.

dec. 10. 11:40
 5/30 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Ha közigazgatásba jelentkeznél:

[link]

Melyik megyében vagy?

[link]

[link]

dec. 10. 11:41
 6/30 A kérdező kommentje:
Pontosan! A diplomámmal nem tudtam elhelyezkedni mert jött a gyerek és kellett gyorsan egy fix munka. Akkor a Rendőrség jó döntésnek tűnt és az is volt. Vidéken lakom igen, tudom, hogy hátrány de az alkalmi munkám jórésze a vidéki lakóhely miatt jött össze. Ott kerestem/ keresek munkát, közigaztásban. Háromszor is beadtam egy megüresedett helyre úgy, hogy meg sem volt még hirdetve. Volt még ismerősöm aki be is ajánlott de mást vettek fel. Ugyanígy jártam a Magyar közúttal is, mint mérleges és a Debreceni vízművel is mint lakossági ügyintéző. Kormányablaknál egy nagyon jó barát hagyta ott a pozícióját, ő is beajánlott de oda a polgármester ismerősét veték fel. NAV-nál voltam debrecenben mindkét irodán, jelentkeztem többször is, tanulni is akartam mert szeretek de semmi. Ott viszont a környezettanulmány és az átvilágítás miatt lehet baj a családtagom miatt. Mellettünk lévő városban van egy büntetésvégrehajtási létesítmény, a tapasztalatom és a rendőrségi múltam miatt gondoltam jelentkezek de ott sem értem el eredményt. Ötször- hatszor próbálkoztam! Voltam a honvédelemnél is, ott a vegyészmérnöki diploma miatt ajánlották a vegyvédelmi ezredet de mondták, hogy kicsit fogyjak le. Nem vagyok dagadt csak formába kellene hozni magam ami jelenleg folyamatban van. Edzek, futok még most is. Ha nem jönne össze a munka , akkor is jót tesz nekem. Voltam környékbeli munkaügyi hivataloknál, földhivataloknál is de semmi. Legjobb barátom falugazdász, írásban, külön soron a saját nevét adva ajánlott be a múlt évben mert már kapcsolódó végzettségnek számít a diplomám. Mondanom sem kell, hogy az sem sikerült! Kezdem magam elátkozva érezni, viccen kívül.
dec. 10. 11:46
 7/30 A kérdező kommentje:
Bocsánat, 3-asnak szólt a 6-os válaszom!
dec. 10. 11:47
 8/30 A kérdező kommentje:
4-es! Rookie numbers alatt mit értesz? Kevés mennyiség? Én itt nem a netes, profession-os "elküldöm az önéletrajzom és minden rendben van" ra gondoltam a száznál. Mindegyik esélyes pozíció lett volna és személyesen kerestem fel. Viszont ha a nagyszámok törvényére gondolsz akkor abban én is reménykedem, hogy egyszer hátha össszejön!
dec. 10. 11:50
 9/30 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy az önéletrajzoddal van gond.

Ha túlzsúfolt, mert ha pl. beírtál pár hetes, hónapos melókat abból az jöhet le, hogy nem vagy kitartó.

Csak a hosszabb munkákat vedd bele.

Írj mellé motivációs levelet, de ne legyen terjengős. Fogalmazz érthetően. Írd bele az adott munkakörben szerzett tapasztalatokat és hogy mennyit fejlődtél az adott területen.

Mondjuk

dec. 10. 11:50
 10/30 Kései Sirató ***** válasza:
28%
Akkor a fogyás a megoldás és irány a honvédség.
dec. 10. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!