Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Segédápolói munka milyen?

Segédápolói munka milyen?

Figyelt kérdés
Olyan emberek véleményét szeretném kérni aki ebben dolgozik. Belgyógyászati osztály érdekelne pontosabban

márc. 5. 10:14
 1/7 anonim ***** válasza:
43%
Szar
márc. 5. 10:18
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
Nehéz. 12 órás műszak, nappal- éjjel. Fizikai (fürdetés, pelenkázás, öltöztetés) és lelki (sok az agresszív, hazudó,demens beteg, akár szexuális zaklatással is, köpködés, káromkodás, stb.) erő kell hozzá.
márc. 5. 10:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Belen vagyok, nem segédápoló. Ők a szaktudást nem igénylő nővéri feladatokat végzik, leginkább pelenkáznak, ágyat húznak, etetnek, itatnak és még amit rájuk bíznak. Főleg idős fekvőbetegek vannak, az ő ellátásuk viszi el az idő nagy részét. A többség csak fekszik mint egy darab fa, de valóban vannak verekedő, visszabeszélő, feljelentgető betegek is, sokszor a hozzátartozók még rosszabbak, akik látogatási időn kívül is melletted állnak és dirigálnak mi miért nem jó.
márc. 5. 15:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Régen próbáltam. Azt mondták többen is leszünk s.ápolók. Sajnos nem így lett. Így minden ápoló csicskája voltam. Persze van olyan is akire még 15 év után is szeretettel emlékszem vissza de a többségre nem. Sok kétszínűséget megtapasztaltam a nővérek részéről. Volt aki a szemembe szép volt aztán a főnöver mondta el, hogy napi szinten bejár hozzá mondani rólam dolgokat. És még csak nem is a személyem miatt fúrt. Ő mindig sírt mennyi a dolga és nem becsülik meg eléggé. Nem volt érdeke egy segítő akire ráteszi a munkája 3/4 részét és akkor nem elégedetlenkedhet. Egymás között is furkálódtak. Meg olyan is volt aki annyira de annyira gyűlölte az idős embereket /betegeket/. Ha te az egészségügyben a hierarchia legalján leszel akkor túl sok jóra ne számíts
márc. 11. 19:19
 5/7 A kérdező kommentje:
#4 magára a munkára hogy emlékszel vissza? Megterhelő volt a 12 óra lelkileg és fizikailag?
márc. 11. 20:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez már régen volt. Állandó délelőttös voltam 8 órás. Nem " nehéz" osztályon voltam. Inkább az, hogy durván csicskáztattak. Aztán volt csapatmunka /ágyhúzás/ több emeleten. Ki lett találva, hogy azt csak én egyedül csináljam. No az brutál volt. De ha én ápoló vagyok akkor jó lett volna. Sajnos akkor nem volt lehetőség beiskolázásra. Elmentem a felnőtt Eg.ügyi Szakképző és továbbképző Iskolába. Akkor csak továbbképzésekkel foglalkoztak. Pedig én komolyan gondoltam, hogy ápolónő leszek.
márc. 11. 20:54
 7/7 Kései Sirató ***** válasza:
Etetni, itatni kell a betegeket, segíteni a mosdásban, szellőztetni, lefertőtlenítneni az éjjeliszekrényt, ágytálat hozni, ha kérik, nagyjából ezek..
márc. 12. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!