Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Állásinterjún milyen kérdés...

Állásinterjún milyen kérdés volt ami túlment számodra a határon?

Figyelt kérdés

márc. 6. 16:22
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
17%
Voltál már külföldön? Ez nyilván túlmegy a határon.
márc. 6. 20:34
 12/27 anonim ***** válasza:
96%

Fú, sok ilyen volt már, simán kisétálok ha olyanok.

• Minimálbérnél kevesebbet akartak fizetni, feketén.

• A hely üzemeléséhez kellő license nem volt meg, a dolgozók személyes licensei segítségével adtak el alkoholt. Magyarán vagy ki kellett volna váltanom a cuccost nekem is, vagy illegálisan dolgozni (külföld)

• Szó szerint volt üveg plafon, és nőknek szoknya volt az egyenruha. Több emeletes hely volt, és kellett menni mindkét szintre.

• Kiderült hogy az épületben nincs WC vagy víz se, elvárták hogy napi 8 órát ott legyek.

márc. 6. 20:47
 13/27 Metionin ***** válasza:
100%
Hogy mikor fogok szülni. Majd a nemleges válaszomra a nő tartott egy kiselőadást arról, hogy szart se ér az életem, mert 22 évesen még nem szültem.
márc. 6. 22:15
 14/27 anonim ***** válasza:
96%
„Ön tényleg jól tud magyarul?” (Ez egy külföldi állásinterjún volt. Pedig ott volt előtte a CV, Magyarországon születtem és jártam iskolába érettségiig)
márc. 6. 22:27
 15/27 anonim ***** válasza:
92%

Nőként egy-két üdítő kivételtől eltekintve (ezekből kettő külföldön történt) mindig megkérdezték, hogy szültem-e már/mikor tervezek szülni/hány gyereket szeretnék és kb. mikor. És a legtöbbször hozzátették, hogy tudják, hogy ezt nem szabadna megkérdezni, de azért megkérdezik. Ha minden ilyen kérdésnél otthagytam volna az állásinterjút, akkor kb. hajléktalan lennék :D

Egy arcpirító volt még, nem is kérdés, hanem feltétel. Egy nagyon menő tanácsadó céghez kerestek irodavezetőt, fejvadász cégen keresztül. Munkaidő 9-17.30-ig, de: én nyitom az irodát, tehát fél9re be kell érnem és nem mehetek addig haza, amíg be nem fejezik az utolsó tárgyalást is. IGYEKEZNEK a vezetők úgy szervezni, hogy az utolsó tárgyalás legkésőbb 17.30-kor véget érjen, de azért heti 1-2x előfordul, hogy elhúzódik a tárgyalás vagy csak későbbi időpont jó az ügyfélnek, és akkor ott kell maradni, amíg véget nem ér a tárgyalás, mert én zárok ("azért 19 óránál tovább nem szoktak tartani a megbeszélések, de itt azért milliós üzletekről van szó ugye, az ügyfél diktál"). Udvariasan jeleztem, hogy ez azért így nem túl szimpatikus, így kb. soha nem lehet előre tervezett programom munka után - erre szemrebbenés nélkül közölte a női (!) fejvadász, hogy "de hát neked nincs gyereked, akkor neked nem jelenthet problémát, hogy bent kell maradni néha kicsit tovább". Az interjú végén mondta, hogy akkor továbbítja az önéletrajzom a cégnek, mert szerinte szuperül megfelelnék, de azért azt már most jelzi, hogy ha oda behívnak, akkor majd oda azért ELEGÁNSAN öltözzek fel (magassarkú cipő, szövetnadrág, top és blézer volt rajtam). Behívtak volna a céghez következő körre, de köszönettel visszautasítottam.

márc. 6. 23:03
 16/27 anonim ***** válasza:
96%
Kivel élek együtt és kinek a tulajdonában van az ingatlan.
márc. 7. 13:22
 17/27 anonim ***** válasza:
89%

Ez valami banki állásinterjú volt? Ahol a munka mellé rögtön jelzáloghitelt is fel kell venni? :-DD

márc. 7. 13:31
 18/27 anonim ***** válasza:
93%
Olvasva a válaszokat én azon csodálkozom, hogy ti miért nem jelentettétek fel ezeket a cégeket. Jó, tudom ez nem amerika, de akkor is, ha veletek megteszik, megteszik mással is.
márc. 7. 18:57
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem kérdés volt hanem hozzáállás volt ami némileg kiakasztott. behívtak egy második elbeszélgetésre. Időben ott voltam, de vagy fél órát várakoztattak, majd mikor hívtak, akkor ugyanaz az illető volt mint az elsőnél, plusz bejött még egy idősebb vezető, és max 10 perc után megköszönték hogy befáradtam, és majd értesítenek. B+ , ezért autóztam 30km ? Azért megjegyeztem, hogy nem kéne megmutatni, hogy mint is kell csinálni, mert én is mondhatnám, hogy köszönöm nem, és feleslegesen ne raboljuk egymás idejét. Válasz csak annyi volt, hogy majd legközelebb. 2 hét után méltóztattak küldeni egy e-mailt, hogy nem rám esett a választás. Nem is bánom, mert utána néztem a Professionon, hogy jól lehúzták a céget.
márc. 8. 06:22
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez a majd értesítenek, ismerős. Majd értesítenek dumával váltunk el szintén, aztán három hétig semmi. Aztán felhívtak, hogy menjek be aláírni a szerződést, mert engem választottak. Mondtam, már késő, találtam más állást. Totál kiakadtak, hogy de hát megbeszéltük, és hogy én micsoda megbízhatatlan alak vagyok meg satöbbi. De mégis mit gondoltak, majd az idők végezetéig várok rájuk?

Másik eset bár nem kifejezetten állásinterjú, de hasonló. Felvettek egy céghez, megbeszéltük, hogy hétfőn kezdek, és majd beküldik a szerződést aláírni. Reggel fel is vettem a munkát, normális kollektíva, lényegében nem volt semmi gond a melóval sem. Majd délután hozzák a szerződést, amiben meglepve látom, hogy csak a minimálbér szerepel. Kérdezem, hogy ez mégis hogy, nem ebbe állapodtunk meg. Mondja a nő, hogy persze, a megállapodott nettó bért fogom kapni, ez csak a bejelentett bér, a többit fizetsnapon borítékban. Ez mindenhol így megy nem is érti, hogy miért nem tudtam erről. Na mondom, akkor itt álljon meg a menet. Szépen felálltam, közöltem, hogy a ledolgozott öt órányi béremre igényt tartok legálisan, és itt felejtsük el egymást. Persze a pénzt csak akkor kaptam meg, mikor már megfenyegettem őket egy feljelentéssel, viszont azóta beszéltem az egyik ottani kollégával, akitől olyan elismerést kaptam, mint még sehol máshol. Rettentően tetszett nekik amit csináltam, de sajnos ők nem merték megtenni, de hetekig téma volt a cégnél. Persze egy hét múlva már a konkurenciánál dolgoztam.

márc. 8. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!