Állásinterjún milyen kérdés volt ami túlment számodra a határon?

Igazából nálam nehéz túlmenni egy határon. :D inkább csak elkerekedett a szemem. :D
Megkérdezték, hogy mióta vagyok párkapcsolatban és tervezek-e gyereket. Mondtam, hogy van párom, de gyereket nem tervezünk.
Erre a válaszra a felvételiztető személy kb kiakadt, hogy mi az, hogy nem akarok gyereket.

#22 Ha pedig azt válaszoltad volna, hogy igen szeretnénk a közeljövőben, akkor meg amiatt akadtak volna ki :D
Ha van rajta sapka az a baj, ha nincs az a baj tipikus esete.

Az ilyen mikor jön a baba kérdése add elő, hogy fizikailag nem lehet.
Általában az ilyen emberek erre nincsenek felkészülve, meg nem is nagyon akarnak felvenni. Ha lesz gyereked, akkor azért nem, ha meg nem akarsz akkor meg azért mert nőietlen ha így érzel, meg magyartalan hazafiatlan hörhörr.
Viszont érzelmi kitörésre meg véres részletekre nem számítanak. Ha már amúgy is arra készülsz, hogy felállsz és megköszönöd, bele is verheted az orrát a piszkába.
Sírd el neki a nem létező termékenységi problémáidat, traumatikus vetéléseidet, jó hosszan, hogy kellemetlenül érezze magát. Aztán persze írni a felettesének, hogy micsoda érzelmi traumának lettél kitéve.
Remélhetőleg legközelebb kétszer is meggondolja mit kérdez. Már ha nem rúgják ki. Mert ez HRben nagyon nagy mellélépés, rosszul csinálja a munkáját.
Egy leleményes HRes olyanokat kérdez hogy mit csinálsz a hétvégéden, vagy milyen hobbijaid vannak, hogy telt az X vallási ünnep, azt várva, hogy magadtól kibököd hogy van-e gyerek, meleg vagy-e, vallásos vagy-e és ha igen milyen.
Rákérdeznie illegális, és megütheti vele a bokáját.

Ismerős helyzet, 2018-ban. A hirdetésben X összeg szerepelt. Amikor a szerződés aláírására került volna a sor már bruttó 60.000-el kevesebb volt feltüntetve. Ezen felül 80.000 bánatpénzt kell fizetnie a munkavállalónak, ha 6 hónapon belül leszámol. Gyors léptekkel kimenekültem az épületből!
Másik helyen: bizonyítványokat kellett bemutatni. Ezzel még nem volt gond. A HR-es az egész irattartó táskámat elakarta kérni! Nyúlt érte!
Kezed törve lesz!!! Személyes irataimban akart turkálni, ingatlanos papírok, ügyvéddel kötött szerződések, számlák, stb. Egész életem benne van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!