Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Muszáj egy embernek hasznos...

Muszáj egy embernek hasznos tagja lenni a társadalomnak? Muszáj produktívnak lenned és termelned?

Figyelt kérdés
Pszichológusom szerint teljesen rendben van, ha egy ember nem hasznos és nem produktív, hanem csak és kizárólag a kedvteléseinek él, miközben nem termel hasznot.

ápr. 15. 23:07
A kérdező szavazást indított:
Persze hogy muszáj, hülye a pszichológusod
Nem muszáj, igaza van a pszichológusnak
44 szavazat
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
75%
Nem muszáj. Élj, ahogy jól esik. :)
ápr. 15. 23:09
 2/19 A kérdező kommentje:
De ha nem vagy hasznos, produktív vagy termelő ember, hogyan élsz meg? A pénz nem repül be az ablakon.
ápr. 15. 23:11
 3/19 anonim ***** válasza:
66%
Most minek vitatkozol velem? Én adtam neked egy választ a kérdésedre, ne velem vitatkozzy hanem légy hálás nekem! Még ilyet.. Eszem megáll.
ápr. 15. 23:16
 4/19 A kérdező kommentje:
Nem vitatkozom, csak kérdeztem.
ápr. 15. 23:17
 5/19 anonim ***** válasza:
75%

"A pénz nem repül be az ablakon."

De, igazából berepül. Befektetéseim évente 5 millió hoznak. Ebből marad is.

ápr. 15. 23:22
 6/19 anonim ***** válasza:
95%
Nézd meg a politikusok többségét. Sok mindent lehet rájuk mondani, csak azt nem, hogy hasznos tagjai a társadalomnak. Ingyenélők, vérszívók.
ápr. 15. 23:25
 7/19 anonim ***** válasza:
76%

Nem muszáj. De ez nem egyenlő azzal, hogy akkor romboljon valaki, vagy mást akadályozzon.

De az én normarendszeremben a fő kérdés az, hol van itt társadalom? Többségében roncstársadalmak vannak.

Attól, hogy főleg a pénz (tőkések) és a magánérdekek mentémetszéspontjában van mozgás; mindenki felkel reggel, bemegy valahova - de sokszor már azt sem - és.csinál valamit kb. nulla interakció mellet, az nem társadalom.

Ebből kivonva magad is lehetdz hasznos, állíthatsz elő, alkothatsz. Tehát a produktum, a fejlődés, a jóllét nem függ össze az előbb említett bohózatban való részvétellel.

ápr. 15. 23:27
 8/19 anonim ***** válasza:
85%
Jó, most nem írtad, milyen értelemben muszáj. Élni nyilván kell valamiből, de ha tudsz te is befektetni és megtérül, akkor az pipa. Innentől kezdve nem muszáj egyáltalán, hogy mások hasznos embernek tekintsenek. Ha valaki elvan azzal, hogy otthon mittomén palántázgat meg rajzolgat egész nap, akkor tök jó, éljen úgy. Ez csak a vadkapitalizmus agymosása, hogy mindenkinek dolgoznia KELL és pont. Akkor kell dolgoznod, ha nincs más módszered a normális életszínvonal előteremtésére.
ápr. 15. 23:45
 9/19 anonim ***** válasza:
90%

Ha pénzt költesz már mindenképp haszna van sok embernek belőled

Márpedig azt muszáj költened

ápr. 15. 23:47
 10/19 anonim ***** válasza:
9%
Magyarországon nem tenném.
ápr. 15. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!