Jogosan esik rosszul?
Figyelt kérdés
Van egy kedves kollégánk, akivel nagyon jóban voltam. Elment szülni másfél éve. Közben nekünk a főnökség döntése miatt nagyon nehéz volt megoldani a helyettesítését. Februárban a főnök kérdezte, hogy mit tudunk róla, visszajön-e. Mondtam neki, hogy nem tudom, nem szólt semmit. Lejár a GYED hamarosan, nincsenek annyira eleresztve, bizonyára visszajön, kivéve ha esteleg még egy gyermeket terveznek. Ezt azonban ugye nem etikus megkérdezni. Ezek után kiderült a napokban, hogy a kolléganő ismét gyermeket vár és a szülés előtt áll. Engem ez a hír nagyon meglepett, na nem a várandósság, hanem az, hogy erről nekünk közvetlen kollégáknak egy szít sem szólt, csak egy közös ismerősnek a munkahelyen, aki ugye nem merte továbbadni, csak már akkor amikor nagyon kényelmetlen lett neki a helyzet, mert mindenki várta vissza…. Nekem ez nagyon rosszul esett, hogy nem szólt, pedig a munka koordinátor is én vagyok és mint mondtam, korábban nagyon jó volt a kapcsolatunk.máj. 3. 19:18
1/8 anonim 

válasza:

Sok oka lehet. Féltek, hogy nem jön össze, hogy nem marad meg a baba. Vagy vissza akart menni és nem akarta mondani, amíg nem biztos. Ha nem vagytok azóta rendszeres kapcsolatban, akkor miért mondta volna neked külön? Ezen kár ennyire rágódni.
2/8 anonim 

válasza:

Ha ilyen jóban vagytok, hogyhogy nem beszélgettetek GYED alatt?
3/8 A kérdező kommentje:
Beszélgettünk! Pár hónapja voltam is náluk. Aztán nem olvasta az üzenetemet ( ez korábban előfordult már vele és másét sem olvasta), én pedig nem akartam zavarni.
máj. 3. 19:56
4/8 A kérdező kommentje:
Meg ha valami kellett neki, akkor is megtalált. Illetve munkaszervezési szempontból valóban nem kell ezt a munkahelynek tudnia?
máj. 3. 19:58
5/8 anonim 

válasza:

Kerdezni kell de jelentkezhet magatol is ha ugy gondolja
6/8 anonim 

válasza:

Szerintem nem jogos. A főnökség miatt szívtok, nem a gyermekvállaló munkatársatok miatt. 12. hét előttig biztosan nem jelenteném be a munkahelyemnek a terhességet.
7/8 A kérdező kommentje:
A kolléganő nem 12 hetes, hanem mindjárt szülni fog!
máj. 3. 22:19
8/8 anonim 

válasza:

Bocs de a munkaadók se perc alatt helyettesítenek bàrkit, akkor is ha meghal. Sőt ha úgy kényelmes nekik simán elküldik az embert, mert van más a helyére. Ezer és egy példát említhetnék még. Az alkalmazott csak egy szám a cégnél, és nem, ti sose voltatok barinők. A másikkal, akinek elmondta lehet szorosabb volt a kapcsolata, de nem veled. Ezt a terhes nő is így kezelte mindig, nem is értem miért várod el, hogy beszámoljon neked külön. Semmi jogod ezen kiakadni. A munkahely az munkahely, vannak kollégák, gyesen lévők, stb. Barátok máshol vannak. Ha akar még egy gyereket szíve joga meg van hozzá, ilyenkor nem már rég kellene legyen valaki a helyén, aki betölti a munkakörét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!