Mással is igy van ez?

Volt egy ismerősöm, akivel egy irányba mentünk haza elég sűrűn, beszélgettünk, amikor találkoztunk. Aztán a munka miatt nekem zavaró lett az állandó beszéd - bár nincs bajom az illetővel! -, így inkább külön megyünk, ha néha még ma is találkozunk az elmeneteleknél.
A másik: egy eltérő életet élő ember ugyan mit tudna beszélgetni egymással? "Jaj a gyerekem!"-témát hallgatni egy egyedülállónak értelmetlen...

Nekem is van pár kollégám, akivel egy irányba megyünk, ugyanazzal a metróval, de ott már nem bandázunk. Ők nem annyira közeli kollégáim, bent elbeszélgetünk, ha összefutunk, a melóról általában, ha van valami, de ennél jobban nem érdekelnek, inkább zenét hallgatok vagy telefonálok valakivel hazafele.
A közvetlen kolléganőmmel szoktunk beszélgetni, amíg addig kisétálunk, aztán ő mással megy haza, a metrónál elválunk.

Munka után mindenki szeret a saját dolgaival foglalkozni és kikapcsolódni.
Van egy kollégám, akivel rendszeresen együtt megyünk egy szakaszon, olyankor beszélgetünk, de ez maximum nyolc perc, és egyikünknek sem megterhelő. Ha a teljes harminc perces hazautamat kellene valakivel megosztani, hamar jelezném neki, hogy nem akarok beszélgetni, mert sok, és ilyenkor olvasni szoktam, meg az otthoni ügyeimet intézem (menjek-e boltba, mielőtt hazaérek, stb.).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!