Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Elakadtam a karrieremben –...

Elakadtam a karrieremben – hogyan tudnék váltani más területre (HR, projektmenedzsment, beszerzés, stb.)?

Figyelt kérdés

Kb. 2 év tapasztalatom van pénzügy/könyvelés terén, de nem szeretném ebben folytatni. Szívesen váltanék például HR, ellátási lánc, beszerzés, projektmenedzsment, master data, marketing, payroll vagy business analyst irányba, de nehéz bekerülni, mert mindenhol közvetlen tapasztalatot kérnek.

Mit érdemes ilyenkor tenni?

Hogyan írjam meg az önéletrajzomat, hogy más területre is alkalmasnak tűnjek?

Érdemes átírni a LinkedIn-profilomat is?

Milyen tanfolyamok vagy készségek segíthetnek?

Belépő szintű vagy belső pozícióval jobban lehet váltani?

Örülnék, ha valaki megosztaná a tapasztalatait vagy tanácsait. Köszi előre is!

2025. máj. 29. 15:29
 1/5 anonim ***** válasza:
66%
Menjel multihoz, aztan furakodjal ahova lehet. Ha majd sikerult, akkor onnan tudsz megpattani az uj plecsniddel.
2025. máj. 29. 15:39
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
Legegyszerűbb úgy váltani, hogy eleve a cégnél dolgozol és átkéred magad másik beosztásba.
2025. máj. 29. 15:54
 3/5 anonim ***** válasza:
85%
Adom amit 2es mond, próbálj meg cégen belül átjelentkezni másik pozícióra. Mivel látják az eddigi teljesítményedet jóval nagyobb bizalommal tudnak feléd fordulni, mintha idegen cégnél kéne 0ról kezdeni.
2025. máj. 29. 16:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

HR-es vagyok. Úgy, ahogy a 2,3 irja. Jelentkezz könyvelönek, húzz le legalább 1,5 évet, aztán próbáld megbeszélni a HR részlegen.

Ott ahol most vagy, nincs lehetöséged váltani?

2025. jún. 1. 01:41
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha végen belül lehet helyezkedni, én azzal próbálkoznék meg először. Ha jól teljesítettél és van üresedés, akkor könnyebb melletted dönteni nekik, hiszen már bizonyítottál.

Ha más irányba kezdesz el nézelődni, érdemes azt nézni, hogy az adott álláshirdetésben mit írnak le az adott állásról, mi lesz a feladat, milyen készségek kellenek hozzá. Ha valamit fel tudsz használni a pénzügyes tapasztalataidból, érdemes akkor is jelentkezni, ha nem mindenben felelsz meg a kitételeknek, mert simán lehet, hogy behívnak, ha alapvetően szimpatikus az önéletrajzod és látnak benne fantáziát. HR-nél, payrollnál simán el tudom képzelni, hogy pénzügyi tapasztalat előny, mert vannak, ahol bérszámfejtéssel is kell foglalkozniuk pl. De az biztos, hogy ilyen esetben nagyobb esély van junior pozíciókra.

2025. jún. 2. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!