Csak szerintem értelmetlen és idegesítő önfejűség ez?
Technikusként dolgozok váltott műszakban egy Pest közeli gyárban.
Volt, illetve van most egy húzós időszakunk, de enélkül is szerintem az elsőtől az utolsó emberig, aki nem odaát egy szemrebesgető műkörmös irodista, az arra hajt, hogy az ő műszakjában legyen a lehető legkevesebb szenny, 8 órája után tudja húzni a csíkot a buszhoz és menjen a gyerekért, főzni, csinálni a házi teendőket, de legalábbis elfelejteni a benti dolgokat.
Na ehhez képest, most a részlegünkön, egy kollégánk - aki amúgy alig pár hónapja van itt - kitalálta, hogy neki még a meló mellett van arra ereje, hogy ilyen kis laminált, ESD-zett kártyácskákra mindenféle rövid verseket nyomtasson olyan költőktől, akiket a suli kapuit elhagyva már elfelejtett az ember egyből, gondolom azért, mert azt hiszi, ez bárkit is érdekel és majd ebből fog "lelki táplálékot meríteni" a következő műszak.... vagy hogy szokás ezt mondani, nem tudom.. 😜
És amikor elmegy, a váltásnak betűzi azt a kis kártyácskáját a billentyűzetbe.
Szerintem ez így csak gyerekes hülyeség, az ember a háta közepére se kívánja a napot, egy nyamvadt versike nem fog segíteni. -.- Időm se lesz elolvasni.
Persze van, aki csak nevet rajta és annyit mond rá, h. "jópofa". Bár szerintem az is kihajítja a kukába.

válasza:Keres vele pénzt?
Mert akkor nem hülyeség.
Jézusom hogy keresne??
Ugyanaz a gyári hibaanalizáló csicska, mint én vagy a többi kollégám.
Nyilvánvalóan otthon megcsinálja ezeket a kártyácskákat, aztán behozza, és a műszakja végén otthagyja.
Nem kérte erre senki, egyszercsak kitalálta, és gondolom olyan ember, aki minden futóbolond ötletét egyből kipróbálja.
De minek? Kétszer végiggondolja, rájött volna, hogy gyerekes hülyeség.
Akkor menjen el irodistának, ott biztos értékelik az ilyen intellektualitást. 🤷

válasza:Pedig a versek bizony szellemi táplálék gyanánt szolgálnak. Munka közben megesik, hogy fejben különféle verseket szavalok magamnak. Jó ez agytornának is. Ja és kétkezi munkás vagyok. Nem irodista..Szerintem az mindenkinek csak az előnyére válik ha olvas néha verseket.
Hirtelen fejből leírva:
"Száll az ének a mezőnek
Esti szellő hollószárnyán
Valami kis kopott ember énekelget
Búsan árván.
Bolondságról szerelemről
Kora őszről,illó nyárról
S körülötte elterülő néma magyar pusztaságról.."

válasza:4
Mit árthat neked egy vers? Félsz a költészettől tőle ,hogy ilyen heves ellenállást vált ki belőled? Vagy talán a saját költeményeit osztogatja?
Mutathatnál egy példát arra, hogy mi akasztott ki ennyire..Hiszen egy jó vers az nem árt semmit az embernek.

válasza:MI ebben a rossz? Én a helyedben vinnék el egyet magammal, és amíg a buszra várok (vagy amíg a busszal hazautazom), addig elolvasnám és gondolkodnék rajta. Könnyebben telne az idő hazáig és könnyebb lenne kikapcsolni a munkahelyi dolgokat is.
Szerintem tök pozitív az a kollégád! És nagyon önzetlen, hogy ezt csak úgy megcsinálja másoknak, mint egy küldetést, ellenszolgáltatás nélkül. És ahogy leírod, nem is tukmálja, szóval nem értem, mi a gondod.

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Megy egy hosszabb koncertfelvétel vagy bármi, ami tényleg huzamosabb ideig tart, egyszer csak puffmegáll a Youtube, mintha pausét nyomna az ember, és kírja. hogy "Tovább nézi?". Ezt szeretném hatályon kívül helyezni, mert: idegesítő, felesleges, értelmetlen. Tényleg,...
Ha itthon vagyok teljesen kikészítenek. Értelmetlen marhaságokkal jönnek, egyszer se tudok leülni enni, hogy ne kérdezzék meg, hogy jaj falatozol, jaj megint eszel, jaj mit veszel. Vagy az ellen, hogy bemegyek filmezni, jön valako hozzánk, aki megkérdezi, hogy hol...
Nagyon idegesítőek és értelmetlen is.
Androidos okostelefonomon ki kellett venni a SIM-kártyát adategyeztetéshez, és mióta visszaraktam megjelent egy ilyen lakat a felső sávban (ahol a futó alkalmazások egy része, az aksitöltöttség, az idő stb. vannak), amire ha rámegyek akkor azt írja ki hogy alkalmazás...
" jellegű kérdésekből? Szinte naponta van egy-egy ilyen, mikor fogják megérteni, hogy nem a zene határoz meg egy embert?
Az az idegesítő szokásom mostanában hogy minden értelmetlenségen elvigyorodok. Például egyszer este nem tudtam elaludni, csak feküdtem az ágyban és a nagy semmire rám tört a röhögőgörcs, de tényleg a nagy semmin nevettem. Akkor ciki igazán, amikor veszekszem valakivel...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!