Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyváltás kevesebb...

Munkahelyváltás kevesebb pénzért? Pro, kontra?

Figyelt kérdés

Átlagosan keresek, kijövök belőle, félretenni már nem igazán tudok. Kaptam egy új lehetőséget, 40 ezer forinttal keresnék kevesebbet...

A jelenlegi idióta 12 órás műszakokat szeretném végre lecserélni 8 órásra. Vannak szabadnapjaim, de mivel jól dolgozom és “nincs ember” úgyis többször berángatnak, vagy a szabadnapokat emiatt “ki sem tudják adni”. Mondjuk már nem vagyok szívbajos, ha nagyon elfáradtam, pár nap táppénz. Úgy érzem hosszútávon nem bírom elviselni, hogy munkanapokon semmi másra nem jut időm.

Nagyon jó lenne végre minden nap délután 4-kor lelépni az irodából, az új helyen ez adott.

Ezt egészségileg, mentálisan bármeddig el tudnám viselni.

Azonban 40 ezer forinttal keresnék így kevesebbet. Kicentizve kijövök belőle úgy számoltam, de ki tudja mekkora lesz az infláció és ki tudja új helyen mikor lesz béremelés.

Tanácstalan vagyok. Egy harmadik munkahely MOST esélytelen. (Már azon is gondolkozom, később váltsak egy harmadikra a felsorolt munkahelyek egyike után?! Na de melyik utàn?)

Nehéz munkát találni, az is csoda, hogy most 2 lehetőségem is van.

2025. júl. 13. 18:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%
Amig a mostanibol is epp csak elkaristolsz minimalban, egy meg kevesebbet fizeto melot elvallalni szerintem netto ostobasag.
2025. júl. 13. 19:25
 2/15 anonim ***** válasza:
88%

De ha a mostaniból is épp csak kijössz, félretenni nem tudsz, akkor -40 rugót hogy oldanál meg? Akkor vagy most élsz nagy lábon vagy nagyon-nagyon meg kellene húznod a nadrágszíjat. Ezt én csak úgy vállalnám, ha abban a felszabaduló 4 órában (plusz fixen szabad hétvégék) minden erőmmel valami plusz bevétel szerzésén tudnék dolgozni, akár esetenkénti munkavégzéssel, másodállással, nyelvtanulással, értelmes (valóban használható tudás) tanulással, fejlődéssel.

Milyen irodai munka ez, ahol 12 órás műszak van? Mi a végzettségd/szakmád/tapasztalatod? Albérletben laksz? Nem tudsz máshová költözni, ahol több a munkalehetőség?

2025. júl. 13. 19:55
 3/15 A kérdező kommentje:

Igen, még egy lehetőség pedig az lenne, hogy választom a 8 órásat, ami egy ügyfélszolgálat és mivel minden nap miután 4-kor eljövök lenne időm egy kiegészítő másodállásra (pl. futárkodás, bébiszitterkedés ilyesmi)

A 12 órázásból nagyon elegem van sajnos :((( Ami egyébként recepció.

Albérlet, amit rokontól bérlek így azzal nincs gond. (Olcsó)

Budapest, így a lokációval sincs gond…

30+ nőként nem kapkodnak utánam, a gyerek kérdés is gyakran szóba jön interjúkon, érettségim, marketing okj-m, és megkopott angol nyelvtudásom van. Nézelődtem és csak az angol sem mentene meg engem, ha jobban menne.

2025. júl. 13. 20:08
 4/15 anonim ***** válasza:
96%
Pont azt akartam írni, hogy rövidebb munkaidővel tudsz vállalni alkalmi munkákat, amiből simán meglehet a hiányzó összeg.
2025. júl. 13. 20:25
 5/15 anonim ***** válasza:
28%
Mondjuk szerezhetnel diplomát hogy ne csak ilyen sz@r munkák johessenek szóba. 29 évesen kezdtem az egyetemet gyerek mellett, még be sem fejeztem, mégis diplomás állásom van,szóval nem lehetetlen.
2025. júl. 13. 23:30
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak az a baj 4-es, hogy hosszú távon akkor ott van, ahol a part szakad, mert valamivel kiszámíthatóbb az élete, de ugyanúgy nem lesz szabadideje pluszban. Úgyhogy én a plusz infók alapján inkább arra gyúrnék, amit szintén javasoltam, hogy képezze, fejlessze magát, legalább a felszabaduló idő egy részében, pl. az angolt felhúzni + tanulni valami relevánst... kérdező, mit csináltál a recizésen kívül, milyen tapasztalatod van? Marketing területen nem dolgoztál? Rendes irodai állást kellene találnod, ssc-nél pl., mert az ügyfélszolgálat sem egy leányálom hosszútávon és rosszul is fizet. Tök jó az olcsó albérlet, de nagy kakiban leszel, ha bármi okból a rokonok már nem tudják/akarják neked tovább kiadni (akár olcsón, akár sehogy). Úgyhogy hosszú távon arra kell gyúrjál, hogy jóval többet keress, hogy esetleg piaci albérletet is fenn tudj tartani. Kérdés, hogy mióta dolgozol, mit, pl. reci területén mennyi tapasztalatod van, nem tudsz-e pl. csapatvezetői pozira jelentkezni nagyobb cégnél stb.
2025. júl. 13. 23:33
 7/15 anonim ***** válasza:
96%
40.000 nem nagy pénz, én váltanék a helyedben, hogy az idegeim lenyugodjanak, az a 40 meg ha hiányzik, akkor keresnék valami másodállast a hét 1-2napjára ami pótolja.
2025. júl. 14. 06:30
 8/15 anonim ***** válasza:
20%
Es mit csinalsz otthon penz nelkul? Mi ertelme ugy otthon punnyadni csoron? Felfele menj ne lefele
2025. júl. 14. 12:51
 9/15 Senior Séf ***** válasza:
58%
Wz életedet harmadrészét a melóhelyen töltöd. Tehát abszolút nem mindegy, milyen ott a légkör.
2025. júl. 14. 20:28
 10/15 anonim ***** válasza:
18%
Amúgy ha értesz valamihez, akkor nem nehéz munkát találni… csak azoknak nehéz, akik abból tudnak csak válogatni, ahova mindegy ki megy… de azt meg sosem értem meg, miért elégszik meg bárki azzal a szinttel… én pl a szakmámban bármikor találnék 5olyan munkahelyet is 1nap alatt, ahol holnap kezdhetnék.
2025. júl. 14. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!