Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 6 órás minimálbéres bejelentés...

6 órás minimálbéres bejelentéssel nekem kötelességem egész nap rendelkezésre állni?

Figyelt kérdés
Szolgáltatásban dolgozom,szakképesítéssel,mint alkalmazott. Új a cég,tehát nincs fullasztó teltház, pontosan ezért a főnököm azt találta ki, hogy addig amíg nincs kialakult vendégkör,én reggel 8-tól este 8-ig legyek munkára kész állapotban,cserébe nem várja el,hogy üres órákban ott üljek a szalonban. (Azaz otthonom és munkahely között ingázok) Ráadásul az időpont foglaló oldalt is ő kezeli, és engedi,hogy azonnali időpont foglalás is létesüljön. Pl ha valaki most (17 órakor) kitalálja hogy 19-kor érkezik,akkor engem felhív,hogy menjek be. Ez így követhetetlen és egész nap semmi személyes dolgomba nem tudok belefogni. Hétfőtől szombat délig ez van. Van még egy cége, és még oda is be kell segítenem, ha ő azt kéri. A napi 6 órát a munkám nem haladja meg,nem ezzel van a baj,csak így totál rendszertelen és káoszos minden napom. A kérdésem az lenne,hogy erre van e törvény, vagy valami szabályozás? Mindezt tényként közölte,nem volt beleszólásom.
okt. 29. 17:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Van, MT (munka törvénykönyve)

Ha nem fizet készenléti díjat, akkor nem jogszerű

okt. 29. 17:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A 6 óra munkaidö HAT ÓRÁT jelent, ennyi a napi ÖSSZES munkavégzésre fordítandó idöd.

Eleve a reggel 8-tól este 8-ig az 12 óra, nem hat

Törvény szerint 6 órát kell dolgoznod/rendelkezésre állnod, ennyi van a szerzödésedben. HA a fönök többet vár el, akkor vagy fizesse ki, vagy nem kell vele foglalkozni

De a helyedben keresnék más, korrekt helyet.

okt. 29. 17:07
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

2# Igen, csak ő most azért találta ki ezt,mert 6 óra alatt (teszem azt 8-tól 14-ig)nem fog összegyűlni annyi vendég, viszont ha estig rendelkezésre állok, akkor elszórva igen. Viszont így van olyan nap,hogy reggel 8-9 szalonban vagyok, utána 2 órát megyek neki segíteni a másik céghez (itt teljesen más a munkakör),hazamegyek, és mondjuk délután 14 kor és 17-kor megint vissza a szalonba. Ez belefér 6 órába,de kb ráment a fél napom.

okt. 29. 17:18
 4/10 A kérdező kommentje:
Jav: vagyis az egész napom,mert éjszaka én is alszom.
okt. 29. 17:19
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

AZ, hogy hány vendég van, a fönök magánügye, ha készenlétben vagy, az munkaidönek számít.

A 6 órás munkaidö annyit jelent, hogy a nap többi része szabadidöd.

A fönök vezesse be, hogy bejelentkezéssel jöhetnek a vendégek, akkor tudja kalkulálni, mikor van rád szükség, de akkor sem lehet úgy, hogy 6x egy-egy óra, ezt az idöt egy vagy esetleg két részletben lehet ledogloznod, több nem jogos.

okt. 29. 17:23
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
okt. 29. 17:27
 7/10 anonim ***** válasza:
Fizet készenléti díjat?
okt. 31. 08:16
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem
okt. 31. 08:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor totál törvénytelen dolgot csinál. Beszélj erről vele, ha nem foglalkozik a dologgal, fordulj a munkaügyi bírósághoz, vagy keress más munkahelyet!
okt. 31. 08:39
 10/10 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm szépen
okt. 31. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!