Más is várja már az apokalipszist (a társadalom összeomlását), mert annyira elege van már a "modernkori rabszolgaság"-ból?
Érdekes, hogy minden változik pár év alatt, akár meg is szűnik vagy átalakul, de van valami, ami évszázadok alatt se veszett ki:
A mókuskerék, amibe beszorult az ember.
Kénytelenek vagyunk a "munkahely" álnévvel ellátott, modernkori rabszolgatáborokba járni.
Vannak, akiknek jól mennek a dolgok, de ez a kérdés nem hozzájuk szól, hanem az alsó, főleg átlag alatti rétegekhez, ahová én is tartozom (falusi származású, de jelenleg kisvárosban élő proletár).
22 éves létemre már fáj mindenem, mint egy öregembernek! A hátam, a derekam, a karom, az ujjaim, mindenem! Mi lesz velem, ha megöregszem, ha már ilyen fiatalon elcseszem magam ezzel?
Persze, nem csak fizikálisan, de mentálisan is igen megterhelő az a szorongás, amikor ránézek az órára, és látom, hogy hamarosan mehetek vacsorázni, tisztálkodni, aludni, majd kelhetek megint hulla fáradtan, miközben az egész mindenségnek szidom az anyját meg mindenét, úgy nyomom ki az ébresztőt.
Munkahely = az óvoda kemény változata, felnőtteknek
Mit kapok ezért cserébe?
Éhbért (se)!
Ebből a pénzből csak nyomorogni lehet maximum, semmi másra nem jó.
A társadalom csicskái vagyunk a "munkahely" álnevű rabszolgatartó létesítményekben!
Mert ugye, nem elég, hogy lópikula, amit kapunk hónap elején, állambácsi azért még kihúz a zsebünkből ilyen-olyan adókat is. Ez 25 éves kor felett tovább súlyosodik sajnos!
Ez már nem fair, hogy fiatalon tönkre kell tennem magam teljesen!
Az a durva, hogy leszázalékolt (rehabos) vagyok, részmunkaidős, és nekem már ez is sok!
Milyen lehet egy teljes munkaidős, normál munka?!
Bele se merek gondolni...
Egyébként, nem én akarom ezt, hanem anyám heppje, aki nem túl megértő, csak lenyomja a torkomon a békát, ha magamtól nem nyelem le...
Szó nincs arról, hogy lusta lennék, a saját dolgaimat, amit én meg szeretnék csinálni, azt megcsinálom, de ez, hogy valaki más csicskája (sőt! Az egész társadalomé!) vagyok, ez nekem nagyon nem oké!
Persze, ezt is elviselném, ha nem lenne megterhelő a munka, de ez, hogy ekkora megterhelést jelent számomra, hogy fiatalon "időskori" problémáim vannak, na, ez így rohadtul nem oké!
Én várom a társadalom összeomlását! Lehet, hogy kegyetlen lesz, de legalább izgalmas is! Nem az unalmas mókuskerék, hanem majd a túlélés és hasonló dolgok lesznek a kihívás, na, az már jobban tetszene!
Más is van-e így ezzel?

válasza:Totálisan beosztják a szabadidőnket, rabszolgákat nevelnek, 40 év elmegy az életünkből robotolással.
Aztán pluszban még azt is megmondják, hogyan kell gondolkodnunk, kivel fekhetünk ágyba, kit szerethetünk, ki a jó magyar, hazug propagandával tömik a fejünket nap mint nap, folyamatosan ellenségképet kreálnak, akiket utálnunk kell, azokat, akiket a Fidesz-pártközpont utasításba ad (migránsok, melegek, most épp Ukrajna, Brüsszel és Magyar Péter a "slágerellenség") Legutóbbi hamisított Magyar Pétert lejárató AI videók tényleg már a legalja kategória, színvonal alatti..
Hülyeségekkel mérgeznek bennünket folyamatosan. 40 évig dolgozni kell látástól-vakulásig, hogy egy minimális pénzt félretegyenek az emberek, miközben egyes lenyúlják a komplett nemzeti vagyont... (Magyar Nemzeti Bank botrány, 500 milliárd forint ellopása) És maguknak uradalmat építenek Havtanpusztán. Hát hol igazságos ez??

válasza:Kivonulni esetleg a társadalomból egy tanyára? Úgy teljesen. Zéró civilizációs javak. Semmi közszolgáltatás, semmi áram meg vezetékes víz meg internet. Sőt még boltba se menj.
Miért nem mentek ilyen helyre, ha elegetek van ebből a modern életből? Csak te és a kis tanyád, magadnak megtermelve kell mindent csinálnod, és nem másnak dolgoznod.
Ellenérvek, amiért mégsem válaszátok ezt?

válasza:

válasza:

válasza:#34: Pedig a mai világunk még elég kegyes is az ilyen életképtelen egyedekkel. 150 évvel ezelőtt még egy 1. típusú cukorbetegség is elvitte az embereket a sírba, még régebben a gyengéket már újszülött korukban kitaszították a társadalomból.
A mai világ és a modern civilizációs dolgaink, elég sok embernek lehetőséget adnak egy teljes életre. Persze a társadalom által megtermelt javakhoz, az egyéneknek pénzel lehet hozzáférni.
Vagy marad a gyűjtögető-vadászó-halászó élet.

válasza:Egyetèrtek kèrdező, mèg egy sorstárs...
Mit is fűzhetnèk mèg hozzà?
Èn, ha màr arra lettem kárhoztatva, hogy egyszerű halandókènt tengődjek, szívem szerint vállalkozó lennèk...De mire vállalkozzak?
Amíg erre nincs valami működő opcióm, addig marad sajnos a rabszolgasàg. Ide se szülessek vissza mègegyszer!

válasza:

válasza:Mondja már meg nekem valaki, hogy mi értelme tisztességes rabszolgának lenni, 40 évig szenvedve gürizni a munkaerőpiacon, ha egyesek 500 milliárdot lopnak a közös Nemzeti Bankunkból? Írja be mindenki a keresőbe Magyar Nemzeti Bank botrány bankrablás.
Vagy az ingyenélő celebprostik, műpicsák, akik milliós táskákat, meg karórát hordanak. Nulla hozzáadott értékkel, produktummal. Szerintetek ők megdolgoztak a vagyonukért? Illetve az is egyfajta munka, hát mit mondjak, erős a gyomruk.. 🤢🤢🤮
Hogy a nemzet gázszerelője lassan gazdagabb, mint az angol király, sőt már lehet gazdagabb is? Szerintetek ez korrekt? Valóban tisztességes az élet, te robotolj apróért becsületes kisemberként, míg közben a Neres politikusok, oligarchák a szemedet is kilopják, ha épp nem lövik ki!??

válasza:#39: Nem, egyáltalán nem korrekt, egyszerűen nem kellene ezt hagyniuk az embereknek.
De ezért miért kell milliárdok halálával járó civilizációs összeomlásra vágyakozni, meg hogy ne kelljen dolgozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!