Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Szóljak a főnöknek, hogy más munkaruhát kaptam, mint a többiek?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, suli után sikerült elhelyezkednem egy külföldi vegyi gyárba, ez az első munkahelyem.

A cég kék kezeslábas munkaruhát és alsóneműt ad, amit kötelező hordani. Nekem fehér pólót, zoknit és fecskealsót adtak, míg a többiek az overáll alatt sötétszürke ruhát és boxert hordanak. Ráadásul senki sem kérdezte meg, milyen ruhát szeretnék, csak a méretemet vették fel. Kicsit feszélyez ez az egész az öltözőben, és nem tudom, szándékos kitolás-e, hogy azért kaptam mást, mert külföldikén új vagyok.

Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Szóljak a főnöknek, vagy hagyjam?

okt. 31. 14:35
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Kérdezd meg. Nem vádaskodva meg megalázottan, hanem érdeklődve.
okt. 31. 14:45
 2/8 anonim ***** válasza:
92%

A fehér pólóval semmi gond, gondolom az alsógatyát nem ellenőrzik rajtad..

Hordd a sajátodat.

Lehet nem volt a méretedben ami más, aztán kaptál abból ami volt.

Ha zavar, akkor kérdezz rá hogy véletlen a más szín?

okt. 31. 14:47
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem hordhatom a sajátomat, azért adnak másikat, munkaruhának számít. Tiszta öltözőben nem vihetsz be privátot, feltünne másoknak.

Azt hittem csak próbaidőre adnak ilyet, de kerdés nélkül új munkaruhát kaptam amiben a nevem is benne van.

okt. 31. 16:01
 4/8 anonim ***** válasza:
82%

Attól még kaphatod próbaidőre, nyilván akkor is újat kell adniuk egy overálból meg fehérneműből, nem más levetett cuccát. Legalábbis normális cégnél. Neved meg próbaidő alatt is van.

De egyszerűen kérdezd meg. Nincs ebben semmi kötekedő, csak érdekel, hogy jót kaptál-e mondjuk.

okt. 31. 19:17
 5/8 A kérdező kommentje:

Na, megvolt a beszélgetés a főnökömmel és hát kicsit ciki volt, eleg kínosan éreztem magam.

Megkérdeztem miért kaptam teljesen más alsógatyát, mint a többiek. Azt mondta, hogy igazából ilyet nem is szoktak adni a dolgozóknak, de majd utánakérdez. A fehér színt meg azért kaptam, mert ebből a típusból csak ez van készleten – más szín soha nem is volt. A munkaruhám meg nem lehet eltérő színű, szóval ezért lett végül minden fehér. Nekem a beszélgetés kicsit lerázósnak tűnt, ő is azzal jött hogy biztos nem volt készleten és az elfekvőből kaphattam.

nov. 2. 11:31
 6/8 anonim ***** válasza:
78%

Miért adnak szabvány alsógatyát? Csak mert dolgoztam olyan helyen ahol adtak komplett szabvány munkaruhát.Ami bakancsból,pólóból nadrágból és kabátból állt. De zokni, bugyogó vagy alsógatya nem járt hozzá.

Annak mégis miért kellene egyformának lenni; és ugyan ki nézi meg ott az alsógatyádat?

nov. 3. 18:15
 7/8 anonim ***** válasza:
32%

Dettó ugyanigy jártam, de nekem már mikor odaadták, elmondták, hogy ebből a méretből valamiért ilyet kaptak.

Tényleg fura, hogy nem hordhatsz saját fehérneműt. Ha nem tetszik, én a helyedben hordanám a sajátomat, esetleg vennék hasonlót, ha problémáznak, megmondanám, hogy bevág, kényelmetlen, szúrt, viszketett, stb.

nov. 3. 20:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Ne is mondd... Én férfiként rózsaszín pólót kaptam eleve, ami mondjuk annyira nem vészes a többi ruha alatt, viszont rendes alsó helyett, férfi tngát... Nagyon kellemetlen volt megkérdezni a főnökömet. De mondta, hogy náluk ez a szokványos. Ott is hagytam a helyet.
nov. 4. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!