Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kirúgjam az alkalmazottat ?

Kirúgjam az alkalmazottat ?

Figyelt kérdés
Ma egy alkalmazottam elsírta magát hogy rengeteg munka összejött nem fog végezni vele. Meg hogy nem tudja hogy hogyan kezdjen neki

okt. 31. 16:58
1 2 3
 1/26 Noren1989 ***** válasza:
73%

Egyértelmű ez a megfelelő lépés.

Véletlenül se àlljunk asszertívan egy probléma megoldàsàhoz.

okt. 31. 17:00
 2/26 anonim ***** válasza:
77%
Valós élethelyzetben nincs az a precedens, hogy egy munkáltató gyakorikérdéseket kérjen tanácsot egy ilyen döntésben.
okt. 31. 17:07
 3/26 anonim ***** válasza:
80%
inkább téged kellene kirúgni
okt. 31. 17:11
 4/26 anonim ***** válasza:
91%
Fogadok te vagy igazából az alkalmazott és nekünk vinnyogsz, hogy sok a munka
okt. 31. 17:17
 5/26 anonim ***** válasza:
33%

"Fogadok te vagy igazából az alkalmazott és nekünk vinnyogsz, hogy sok a munka"

Ott a pont. Én az első ilyen esetnél kitenném az életképtelen hülyét. Menjen az ilyen óvodába munkahely helyett.

okt. 31. 17:25
 6/26 anonim ***** válasza:
35%
Akkora ásznak képzeled magad, és ettől válsz mindenkitől a legkisebbé. De mindenkitől ám. Mert ha lennél valaki, akkor szó nélkül magad csinálnád, és a terhet, amivel nem boldogul-vezetőként te vennéd át. De nem és ezért vagy egy ostoba, sötét, eszetlen, vezetésre képtelen egyed.
okt. 31. 18:18
 7/26 anonim ***** válasza:
60%

Remélem, ez trollkérdés és nincs alkalmazottad.

Ha mégis, akkor gyakorolj némi empátiát és ne ossz ki annyi munkát, amennyit képtelenség elvégezni.

okt. 31. 18:21
 8/26 anonim ***** válasza:
11%

Sok az ismeretlen tényező. Milyen munkakör? Mi miatt sok vagy lett sok a munka?

Ha te miattad lett sok, akkor is mérlegelni, hogy nem-e raksz egy emberre sok feladatot. Ha pedig sokat adsz, arra időt kell szánni, túlórát megengedni, kifizetni.

De ha pl halogattál valamit és úgy dobtad oda, akkor nem igazán van okod őt hibáztatni. Emberből van ő is, nem robot.

Ha az alkalmazott maga halmozta fel és úgy pityereg, pedig ideje volt rá, akkor jogos az elküldés.

Lehetne sorolni az aspektusokat, ok-okozatokat.

De így vakon se igent, se nemet nem lehet mondani a kérdésedre!

Érdemes alkalmazottak személyiségének előnyeit, hátrányait is ismerni. Pl vannak autisták, akik brutális precizitással maximálisan odafigyelnek sok mindenre. Az idő és feladat elosztásában is.

Embereknél jobb a fokozatos adagolás, úgy nem érzik a nyomást. Valakik jobban bírják a nyomásolat, valakik nem.

Valakik megoldják a legnagyobb káoszt is, valakik pedig leblokkolnak (fejben vagy akár fizikailag is).

A nagy mennyiségtől blokkot kapott személy is simán tudja teljesíteni a feladatot, csak mértékkel kell adagolni.

No meg ki milyen környezetben tudja a maximumot kihozni.

Valakiknek kell a társaság, háttérzaj, valakiknek a néma csend és béke.

El lehet ezekben merülni.

Neked főnökként pedig tudnod kellene ezeket alap szinten.

Volt olyan fiatal hölgy, akire többen panaszkodtak más helyeken, nálunk pedig teljesen az ellenkezője lett az eredmény. Interjún is láttam, hogy szeme jobban kezdett csillogni a könnytől.

Letettem a tollam és közvetlenebb beszélgetésbe kezdtem. Kihúztam belőle mi a helyzet. S azzal zártam, hogy milyen körülmények között érzi azt, hogy tudjon koncentrálni.

Win-win. Ijesztően jobban teljesít, mint eddig bárki előtte.

Egyre több emberről derül ki, hogy neurodivergens személy. Halad a tudomány, így ezek is egyre jobban kikörvonalazódnak.

okt. 31. 18:35
 9/26 anonim ***** válasza:
22%

Ez biztos troll. De ha tényleg igaz, hogy ilyen gyökér vezetői székbe kerül, akkor nagy a baj.

1. Általános esetben jól végzi a munkáját az alkalmazott? Ha igen, akkor nincs gond. Tudomásul veszed, hogy nenm terhelhető. Nem adsz neki nagyobb felelősségi kört. Azzal együtt a fizetését is csak az inflációval növeled. Ha ekkor áll neki vinnyogni, hogy miért annyi az annyi évek múltán is, lehet hivatkozni a hisztijére.

2. Ha a hisztit kiváltó terhelés az általános nálatok, akkor érdemes elbeszélgetni a közös megegyezéses felmondásról, vagy felkínálni egy alacsonyabb de könnyebb pozíciót

okt. 31. 18:42
 10/26 anonim ***** válasza:
58%
Igen, rúgd ki. Akkor legalább ő kereshet magánka egy normális munkahelyet, te meg beállhatsz a helyére megcsinálni a rengeteg munkát.
okt. 31. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!