15 év alatt 4 munkahely soknak számít?
34vagyok, és 19éves korom óta dolgozom, eddig 4 különböző cégnél fordultam meg. Az első helyen csak 2-3 hónapig voltam, majd másfél év, aztán 5, az utolsó munkahelyemen pedig 8 évet.
Tegnap voltam interjún, és a HR-es rosszallóan nézett, mikor mondtam, hogy eddig 4 munkahelyem volt, majd feltette azt a kérdést, hogy a mi a garancia arra, hogy náluk komolyan tervezem, és nem csak néhány hónapig áll szándékomban ott dolgozni.
Éreztem, hogy ezekután nem én leszek a befutó a melóra, és őszintén ezt válaszoltam: "Garancia? Mi a f@sz lenne?? Semmi." Legnagyobb meglepetésemre erre az volt a reakció, hogy a háeres faszi kezet nyujtott, és azt mondta, hogy "oké, hétfőn várunk!"

válasza:

válasza:Ebből látszik, hogy mennyire nem tekintik partnernek a munkavállalót, csak cselédnek.
Nyilván egy dolgozó erre nem tud válaszolni, mert a helyes válasz ez lenne, "attól függ mit tapasztalok itt, hogyan bánnak velem, idővel lesz ez fizetésemelés vagy, azt várják, hogy évekig ugyanannyiért dolgozzak"
Persze a HR-s picsának gondolom ez a munkahely a nyugdíjig kitart majd, hiszen ő dolgozni sosem akar, csak másokat szivatni, más munkáján élősködni.
Neki ez biztos hosszútávú.

válasza:Pffff
2 év alatt 5 helyen fordultam meg.
Mit csináljak? Mindig jött jobb.
28N

válasza:Ha szigorúan számolom, 9 munkahelyem volt 21 év alatt, ami akár csúnyán is hangozhat, de valójában kifejezetten hűséges alkat vagyok, csak ha nem érzem jól magam, akkor nyilván nem maradok sokáig.
Mindjárt máshogy mutat, ha úgy írom, 19 év alatt három tartósabb munkahelyem van, a többi pár hónapos volt, ahol nem éreztem jól magam és eljöttem, ahogy lehetett. Az életrajzomba nem is szoktam ezeket beleírni, ha csak nem releváns.

válasza:15 év alatt 4 munkahelyet én pont ideálisnak mondanék.
Ha HR-es lennék számomra ezt azt jelezné, hogy volt igényed a változatosságra és fejlődésre, de nem viszket a segged öt perc után.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!