Szeretnéd ha péntek, szombat, vasárnap szabad lenne, tehát 3 napos hétvége?

válasza:Természetesen nem 10 órát dolgozva, hanem 4x8 órát.
Az a napi 2 óra a munkáltatóknak se megterhelő veszteség.

válasza:Nem, mert a hétre kiadott munkát akkor is el kell végezni, hogyha csak négynapod van rá :D
A gyerekesek jórészének amúgy is kb. hidegrázása van, ha 3-4 napot egyhuzamban a gyerekkel kell töltenie, és alig várják, hogy menjen vissza oviba-suliba, szóval ezek után miről beszélünk?

válasza:Volt munkahelyemen (iroda, heti 40 óra) volt egy srác, aki megbeszélte, hogy inkább van benn 4 nap 10 órát, mint 5 nap 8-at, szóval ő pont ebben volt, neki a három nap szabadidő jobban esett, mint a plusz két óra munka után.
Egyébként nekem is jobban tetszett az, mikor olyan beosztás szerint dolgoztam, hogy 2-3 nap 12 óra, aztán 2 nap pihenő. Sokkal több szabadidőm volt, plusz nem két percre lakom a munkahelyemtől, ha már bemászok, akkor jobban megéri 10-12 órát dolgozni, hiszen az a nap, úgyis kuka, mintha ez eloszlana, de cserébe kevesebb szabadnapom lenne. Sok munkahelyen meg eleve rövidebb nap a péntek. A lakótársam is csak 4-6 órát dolgozik aznap, anyukám tanár, szülői kérésre úgy irnak órarendet évek óta, hogy pénteken legkésőbb egykor végezzenek a diákok, mert sok a kollégista, és nem lenne jó, ha hazautazással együtt csak estére érne haza a gyerek.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Persze. Nekem az a bajom most, hogy hétvégén 3 dolgot szeretnék csinálni: pihenni, elmenni valahova, és otthon tenni-venni. Jelenleg ugye nem tudok mindháromra 1-1 teljes napot szánni. A 3 napos hétvégével meg végre menne.
Nekem még az is megérné, hogy cserébe 4 nap meg 10 órát melózzak, azok a napok már ígyis-úgyis kuka, nem számítana annyit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!