Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szeretnéd ha péntek, szombat,...

Szeretnéd ha péntek, szombat, vasárnap szabad lenne, tehát 3 napos hétvége?

Figyelt kérdés
nov. 1. 17:53
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
77%
En mindig is inkabb 3-4 napot meloztam 12 oraba minthogy 5x bemenjek. Nyilvan jo lenne a 4x8 de csak ha megvan havi min. 5-600ezer. Az alatt nekem keves
nov. 2. 09:25
 22/48 A kérdező kommentje:

Természetesen nem 10 órát dolgozva, hanem 4x8 órát.

Az a napi 2 óra a munkáltatóknak se megterhelő veszteség.

nov. 2. 11:36
 23/48 Enola8 ***** válasza:
82%

Nem, mert a hétre kiadott munkát akkor is el kell végezni, hogyha csak négynapod van rá :D

A gyerekesek jórészének amúgy is kb. hidegrázása van, ha 3-4 napot egyhuzamban a gyerekkel kell töltenie, és alig várják, hogy menjen vissza oviba-suliba, szóval ezek után miről beszélünk?

nov. 2. 11:37
 24/48 A kérdező kommentje:
Amennyit munkát tudnak adni a dolgozóknak, bőven elég lenne heti 4 nap. Fizetés emelést ugysem lehet kiharcolni, így a munkát kell heti 4 napra csökkenteni.
nov. 2. 11:39
 25/48 anonim ***** válasza:

Volt munkahelyemen (iroda, heti 40 óra) volt egy srác, aki megbeszélte, hogy inkább van benn 4 nap 10 órát, mint 5 nap 8-at, szóval ő pont ebben volt, neki a három nap szabadidő jobban esett, mint a plusz két óra munka után.

Egyébként nekem is jobban tetszett az, mikor olyan beosztás szerint dolgoztam, hogy 2-3 nap 12 óra, aztán 2 nap pihenő. Sokkal több szabadidőm volt, plusz nem két percre lakom a munkahelyemtől, ha már bemászok, akkor jobban megéri 10-12 órát dolgozni, hiszen az a nap, úgyis kuka, mintha ez eloszlana, de cserébe kevesebb szabadnapom lenne. Sok munkahelyen meg eleve rövidebb nap a péntek. A lakótársam is csak 4-6 órát dolgozik aznap, anyukám tanár, szülői kérésre úgy irnak órarendet évek óta, hogy pénteken legkésőbb egykor végezzenek a diákok, mert sok a kollégista, és nem lenne jó, ha hazautazással együtt csak estére érne haza a gyerek.

nov. 2. 17:57
 26/48 anonim ***** válasza:
82%
Nekem a 7 nepos hétvége a célom,szóval ja,ebbyel közelebb lennénk hozzá.
nov. 2. 18:09
 27/48 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ez már túl sok is lenne a jóból. Munkaidő 8-tól 16-ig (pénteken 15-ig) van és ebben a napi fél órányi ebédszünet is benne van. Viszont olyan a munka jellege (irodai) hogy ha pénteken nem dolgoznánk akkor az komoly bevételkiesést jelentene a cégnek, az éremnek mindig két oldala van.
nov. 2. 19:32
 28/48 anonim ***** válasza:
64%
Nemtudom hogy lenne kivielezheto en van hogy 48 meg 54 orakat nyomok egy heten. Regen volt hogy heti 70 orakat toltam. Eleg laza lenne a 4x8 😀 de az lofasz penz
nov. 2. 22:53
 29/48 anonim ***** válasza:
100%

Persze. Nekem az a bajom most, hogy hétvégén 3 dolgot szeretnék csinálni: pihenni, elmenni valahova, és otthon tenni-venni. Jelenleg ugye nem tudok mindháromra 1-1 teljes napot szánni. A 3 napos hétvégével meg végre menne.

Nekem még az is megérné, hogy cserébe 4 nap meg 10 órát melózzak, azok a napok már ígyis-úgyis kuka, nem számítana annyit.

nov. 3. 08:16
 30/48 A kérdező kommentje:
23, hát akkor nem kell gyereket csinálni, nem kötelező. Esetleg a csokos hitelt felvett szülőknek van hidegrázása ha gyerekkel kell lenniük.
nov. 9. 19:33
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!