Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 1 éves határozott idejű...

1 éves határozott idejű munkaszerződésnek mik lehetnek a buktatói ?

Figyelt kérdés
nov. 2. 10:58
 1/9 anonim ***** válasza:
59%
Sose írj alá ilyet, mert ha tré a hely, akkor ha lépsz, a fennmaradó hónapok bérét rád tudják terhelni. Tehát egyrészt köthető vagy, másrészt meg kihasználható, és utána eldobnak.. Ilyen helyet sose válassz. Az is más ha idény munkára kellesz, de akkor ha korrekt a társaság és egyenesen megmondja, akkor el lehet gondolkodni rajta, hogy bevállalod-e. Ha nem korrekt a társaság mélyen hallgat és csak menet közben derül ki..
nov. 2. 11:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem annyi volt, hogy 2 hónapos felmondási időt kellett letöltenem.

Amúgy van olyan hely, ahol ez a próba és különben nem vesznek fel, ha egy évig nem vagy határozottan. Nem egy ördöngösség.

nov. 2. 11:04
 3/9 anonim ***** válasza:
71%
Én sem mertem ilyet bevállalni soha. Konkrétan a szerződesben erről semmi nem volt, hogy mi lesz ha időközben felmondok. De próbaidő alatt dobbantottam. Nem mertem kockáztatnin
nov. 2. 11:34
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Annyi, hogy egy éves határozott idejű. A másodiknak szerencséje volt q két hónapos felmondási idővel, mert hivatalosan kötelezve vagy te is és a munkáltató is az egy év kitoltesere. Ha nem megy munkával, mert valamelyik fél meg akarja szüntetni előbb q szerződést, akkor q fenn áradó részre a munkáltató ki kell hogy fizesse a munkavállalónak a hátralevő bért, hameg a munkavállaló mondaná fél előbb, neki kellene kb ugyanolyan összegű kártérítést fizetnie.
nov. 2. 11:46
 5/9 anonim ***** válasza:
74%

Nem tudom honnan veszed ezt, de nem irigylem a helyzeted, ha ilyen helyen kínlódtál.

Jobb helyeken az van amit írtam a 2. válaszban.

nov. 2. 12:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Lesz próbaidő? Ha van, akkor én nem félnék belemenni.
nov. 2. 12:08
 7/9 A kérdező kommentje:
3 hónapos próbaidővel együtt 1 éves határozott idejű a munkaszerződés. 3 hónap próbaidő alatt azért sok minden kiderül, milyen a cég, milyenek a kollégák.
nov. 2. 12:17
 8/9 anonim ***** válasza:
7 3 hónapos próbaidős cégnél ugyanennyit kötnek ki a felmondási időnél is, ha jól meg van szerkesztve a szerződés és a cég ügyel az apróbb részletekre. Ha átlagosan, akkor 2 hónap. Ha csak lementette valahonnan a netről a szerződést, de még annyi esze sincs mint egy egérnek, akkor 30 nap.
nov. 2. 13:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Közfoglalkoztatottként volt szerződésem, azt hiszem fél évre, de leléptem. Annyi következménye lett, hogy a munkaügyi hivatallal utána nem működhettem együtt.
nov. 2. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!