Multiban dolgozók, észrevettétek, hogy egyre több nem EU-s külföldivel dolgoztatnak, akik már lassan többségben vannak a magyarországi multikban?
Figyelt kérdés
Én azt is látom, hogy hamarabb léptetik elő őket.nov. 14. 08:25
1/6 anonim 

válasza:

válasza:Vannak, de én úgy tudom, hogy csak maximum 2 + 1 év hosszabbítás, tehát összesen 3 évig maradhatnak, tehát olyan sokat nem érnek az előléptetéssel. A másik dolog, hogy se a filippinók, se az ukránok nem beszélik a magyar nyelvet, akikkel én találkoztam. Jó ha valamelyik, normálisan beszél angolul.
2/6 A kérdező kommentje:
Értem, én most szellemi munkásokra gondoltam, több nyelven beszélő, több diplomás emberek nem EU-s országokból. Nekik van tartózkodási engedélyük és határozatlan szerződéssel dolgoznak.
nov. 14. 09:14
3/6 anonim 

válasza:

válasza:Ők lesznek hamarosan a főnőkeink.Helyeztesd át magad más országba
4/6 A kérdező kommentje:
Már most azok. Aránytalanul sok közöttük a manager.
nov. 14. 09:53
5/6 anonim 

válasza:

válasza:Mi egy kis multi vagyunk, tehát nem egy kiterjedt hálózatú household brand - nálunk nincs ilyen tendencia. Néha veszünk fel az európai irodába olyanokat, akik nem EU-ból jöttek, sőt néha olyat is, aki nem európai, de ez nem olyasmi, ami hatványozottan növekedik. Illetve nálunk kulturális okok miatt sem érdemes a pozíciók többségére olyasvalakit felvenni, aki nem származik olyan országból, amit lefedünk, vagy legalábbis nem él évek óta olyan területen, amit lefedünk (ez nálunk kb. Európa, Észak-Afrika és Izrael). De akik esetleg nem EU-s bevándorlók, azokból kevesebben dolgoznak most a cégnél, mint mondjuk 5-10 éve, és aki dolgozik nálunk, annak a többsége nem alkalmazott, hanem szabadúszó. Menedzseri pozícióban jelenleg magyarok vannak az európai irodában egy olaszt meg egy spanyolt kivéve.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm 5-os a választ. Én pont az ellenkezőjéről tudok beszámolni.
nov. 14. 16:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!